Karşılaştırma Nokia Black Sonrası Batarya Performansı???

Sponsorlu Bağlantılar

Gopluumit

Gopluumit

Üye
  • Beğen
Tepkiler: ON9

mustafasen

mustafasen

Üye
Arkadaşlar batarya perfomansı gereksiz bildirimleri kapatarak yükseltilebilir,mesela ben gün içinde sosyal bildirimlrini kapatırım efektleri hiç kullanmam tema olarak sade çözünürlüğü orta olan temaları seçerim 3g ve mobil veri kapalı olur nete gireceksem açarım

zirtvirt

zirtvirt

Üye
Lumia 820 batarya performansında hiçbir değişiklik yok.

ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
Arkadaşlar batarya perfomansı gereksiz bildirimleri kapatarak yükseltilebilir,mesela ben gün içinde sosyal bildirimlrini kapatırım efektleri hiç kullanmam tema olarak sade çözünürlüğü orta olan temaları seçerim 3g ve mobil veri kapalı olur nete gireceksem açarım
sade tema? çözünürlük orta? efekt? sen yenisin galiba? :kıskıs:

4MaGuS

4MaGuS

Üye
bu gün insidırı denedim ancak pek fark etmediğini gördüm şöyle bir deneme yaptım ilk başta insider arka planda açık ayarda ve telefon hiç bir uygulama açık degil ve 1 saat boyunca kapalı kaldı ellemedim hiç bir kere baktım değerleri aldım kapadım 1 saat sonra tekrar bakıp sonuçları tekrar yazdım daha sonra insidırı silip tekrar aldım sonuçlar şu şekilde
insidır kurlu iken %56 olan sarjım 1 saat sonra %55 2 saat sonra %54'e indi
insidırı sildikten sonra %39 olan sarjım 1 saat sonra %37 2 saat sonra %36 indi burdan da görülecegi gibi aynı sonuçlar değişen pek bir şey yok testi wifi kapalı iken yapmıştım birde açık iken tekrar yapacagım

ON9

ON9

Üye
    Konu Sahibi
bu gün insidırı denedim ancak pek fark etmediğini gördüm şöyle bir deneme yaptım ilk başta insider arka planda açık ayarda ve telefon hiç bir uygulama açık degil ve 1 saat boyunca kapalı kaldı ellemedim hiç bir kere baktım değerleri aldım kapadım 1 saat sonra tekrar bakıp sonuçları tekrar yazdım daha sonra insidırı silip tekrar aldım sonuçlar şu şekilde
insidırı sildikten sonra %39 olan sarjım 1 saat sonra %37 2 saat sonra %36 indi burdan da görülecegi gibi aynı sonuçlar değişen pek bir şey yok testi wifi kapalı iken yapmıştım birde açık iken tekrar yapacagım
İşte budur olay. Bize istatistiki bilgi lazımdı. Tebrikler.

Esendağlı

Esendağlı

Üye
tadalar çok teşekkürler,bende şüphe üzerine insider pro yu kaldırdım 2 gün öyle kullandım.bir fark göremeyince tekrar kurdum.bu senin tespitinde çok iyi oldu.

4MaGuS

4MaGuS

Üye
wifili tekrar test ettim onda da şöyle sonuç aldım kısaca aynı aslında ama uzn hali şöyle
insidir ve wifi açık iken telin tuş klidi kilitli tabiki ilk başta %31 di 1 saat sonra %29 2 saat sonra %27 ye düştü aslında aklımda birde tuş kilidi sürekli açık denemek varda onuda yaparım birazdan
tuş kilidi asla kapanmayacak şekilde ayarlı yani ekran devamlı açık wifi açık devamlı arka plan insider açık performans testi sonuçları
ilk başta %27 olan sarjım 1 saat sonra %23 e indi 2 saat sonra %19 da kapandı sizce nasıl yorumları bekliyorum bu kadar test sonucuna varırsak insider fazla sarj yemiyor başka bir test önerisi olan varsa söylesin onuda deniyelim benim aklıma gelen herşeyi denedim sarjın bir miktar azalması telefonun kendi şebeke harcama falan bu arada bu testlerin hiç birince pil tasarruf modu açık değildi

Son düzenleme:
serinaga

serinaga

Üye
Allah Allah, Black sonrası aşırı şarj tükenmesi nedeniyle insider silmiştim, merak ettim şimdi, tekrar yükleyip bende test edeyim bari L820 ...
Eğer sorun insider değilse acaba Black güncellemesinden sonra L820 şarj performansı neden düştü acaba ? Genel olarak L920'de iyileşme, L820'de ise ya aynı yada düşme eğilimi var. L820 kullananlar sonuçları paylaşalım ...

4MaGuS

4MaGuS

Üye
Allah Allah, Black sonrası aşırı şarj tükenmesi nedeniyle insider silmiştim, merak ettim şimdi, tekrar yükleyip bende test edeyim bari L820 ...
Eğer sorun insider değilse acaba Black güncellemesinden sonra L820 şarj performansı neden düştü acaba ? Genel olarak L920'de iyileşme, L820'de ise ya aynı yada düşme eğilimi var. L820 kullananlar sonuçları paylaşalım ...
deneyin bir sizinde test sonuçları nasıl çıkacak ben bir çok deneme yaptım pek etkilemiyor gibi hatta hiç nerdeyse sizin sonuçları merakla bekliyorum

serinaga

serinaga

Üye
Arkadaşlar denedim. SONUÇ süper ...
Akşam 20:25'de şarjdan aldım. Hiç kullanmamaya çalışsamda maalesef 2 telefon çağrısı nedeniyle 7-8 dk. konuşma yapmak zorunda kaldım. Diğer bütün özellikler daha önce neyse öyle bıraktım, yani konum açık, 3g açık, hatta 4g'de :ah, arka planda Whatsapp, face, instagram, insider, Lockmix, hava durumu vs. 1 saat sonunda 21:26'da %97'ye düştü.
2 saat sonunda ise hiç ellemedim telefonu ve pil seviyesi halen %97 :allalla:
veeee az önce baktım arkadaşlar an itibariyle saat 23:58, yani 20:25'den bun yana 3 saat 33 dakika geçmiş, okumadığım ama bildirimlerde görünen 3 adet facebook bildirimi, 3 adet e-posta ve 34 adet whatsapp mesajı gelmiş veeeeee şarj %96 :biggrin:...
Ben şaşırdım doğrusu bu performansa, ancak önemli bir noktaya değinmeliyim. Bugün çok kullanmak zorunda kaldığımdan haliyle saat 17:00 gibi şarj %20'nin altına düştü, bende birkaç gün önce aldığım Greenmate marka 3500 mA. taşınabilir batarya ile şarj etmeye başladım. Bir taraftan şarj olurken diğer taraftan internette yaklaşık 40 dk. gezindim, birkaç telefon görüşmesi ve 3-5 resim çektim, tabi şarj devam ediyor ve insider'i bu aralıkta tekrar yükledim, 20:25'te şarj %100 oldu, ve ben bu andan itibaren teste başladım yukarıda anlattığım gibi ...
Acaba bu performans Greenmate taşınabilir pilden mi kaynaklandı ? yoksa insider silip yükleyince optimizasyon mu sağladı ? Ama neticede insider'in olumsuz bir etkisi olmadığı AÇIK :sprSaat 00:40, yani 4 saat 15 dk.'da şarj %94 arkadaşlar ...
Artık uyku vakti, testi şimdilik burada bitiriyorum, sonuç İnsider kullananlar, black güncellemesinden sonra silip tekrar yüklesinler derim ...Dayanamadım ve sabah 08:40 tekrar baktım arkadaşlar, neredeyse 12 saati geçmiş ve pil seviyesi %64 idi ...
Bu andan itibaren yoğun kullanım başladı, mesajlar, internet vs.
An itibariyle saat 10:02 ve pil %29'a düştü :)
Demek ki benim pil yoğun kullanmama bağlı hızlı bitiyormuş, bu testle de bunu öğrenmiş bulunuyorum ...

• Beğen
Tepkiler: 4MaGuS

edtaah

Üye
bir günde olmuyor zamanla bataryayı btiriyor bilgin olsun ben silmeden önce 1 veya 2 ay normal devam etti güncellemeler geldikce telefon sarj suresi azalmaya başladı en son sildim ve şuan 25 saattir kullanıyorum önceden doldurunca 13 saat sonra bitecek yazıyordu şimdi ise 1 veya 2 gün yazıyor

4MaGuS

4MaGuS

Üye
bir günde olmuyor zamanla bataryayı btiriyor bilgin olsun ben silmeden önce 1 veya 2 ay normal devam etti güncellemeler geldikce telefon sarj suresi azalmaya başladı en son sildim ve şuan 25 saattir kullanıyorum önceden doldurunca 13 saat sonra bitecek yazıyordu şimdi ise 1 veya 2 gün yazıyor
güncellemeler geldikçe telefon kendini sıfırladı ve arkada planda çalışan bazı gereksiz silinipte kalan belki şeyler gitti yani o zaman performans artışı olması çok normal insider sarj yemiyor fazla üstte her türlü deneme yaptım sonuç orda yani

dakamon

dakamon

Üye
Ben L820 kullanıyorum internet paketin varsa şarj gidiyor valla. Blackten sonra şarjımda extra pek bir şey fark etmedim ben. Test yapmadım sadece günlük kıllanımımdan faydalanarak söylüyorum ama şu telefona 1650 mah batarya koymuşlar çok çabuk bitiyor internette takılırsan. Bir saat yoğun internet kullanımında yüzde 50 yi görürsün belki daha da düşer.

Üst Alt