Nokia: Android'i ucuzdan da ucuz akıllı telefonlarımızla vuracağız!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Niizuma.Eiji

Niizuma.Eiji

Üye
Nokıa nın sadece x2 modelini kullandım oda 2 ay felan sürdü... Nokıa bu şekilde giderse kendi açısından kötü olacak gibi yazık Nokıaya

Sadece X2 kullanıp Nokia hakkında yorum yapmak ?

Yanlış hatırlamıyorsam 610'da çoğu uygulamanın açılmamasının sebebi 610'un açamaması değil uygulamalırın alt limiti 512 olarak belirlenmesiydi yani açmadığı bir çok uygulamada öyleydi.WP'de daha önce 512'den az ram kullanılmadığından geliştiriciler onu dikkate almamıştı ki bundan sonra yazılan uygulamalarda bu sorun düzelir gibime geliyor.Wp8'i bekleyelim rekabet görmek için.Windows bilgisayar yazılımındaki üstünlüğünü kullanarak telefon yazılımınıda geliştiricek Wp8 -Windows 8'in aynı dilden yazılması ile.Hadi hayırlısı...

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan
Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye

Sadece X2 kullanıp Nokia hakkında yorum yapmak ?

Yanlış hatırlamıyorsam 610'da çoğu uygulamanın açılmamasının sebebi 610'un açamaması değil uygulamalırın alt limiti 512 olarak belirlenmesiydi yani açmadığı bir çok uygulamada öyleydi.WP'de daha önce 512'den az ram kullanılmadığından geliştiriciler onu dikkate almamıştı ki bundan sonra yazılan uygulamalarda bu sorun düzelir gibime geliyor.Wp8'i bekleyelim rekabet görmek için.Windows bilgisayar yazılımındaki üstünlüğünü kullanarak telefon yazılımınıda geliştiricek Wp8 -Windows 8'in aynı dilden yazılması ile.Hadi hayırlısı...

Hayırlısı olsun,zaten işimize gelirse alırız.Gelmezse elveda deriz.Biz kullanıcıyız.;)

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
Ben de Android'i Samsung Galaxy Pro b710'a göre değerlendirmiş ve çok kötü bulmuştum. Xperia Pro'da hiçbir aksilik yaşamadım aksine :)

Bu yönden bakılırsa Nokia'nın 1 modeline göre bütün serisini kötülemek mantıksız kalıyor.

• Beğen
Tepkiler: Niizuma.Eiji
Niizuma.Eiji

Niizuma.Eiji

Üye
Hayırlısı olsun,zaten işimize gelirse alırız.Gelmezse elveda deriz.Biz kullanıcıyız.;)

Tabi canım.Ben şimdi Wp8'li Lumia'ları bekliyorum ama beğenmezsem ben değin Nokia kaybeder.Bende artık Tizen ya da IOS'la devam ederim.

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
Mesela Nokia beni nasıl kaybetti? İhtiyaçlarım doğrultusunda cihaz çıkarmadığı için. Klavyeli 8 MP kameralı, geniş dokunmatik ekranı, hızlı, çok uygulama destekli bir cihaz çıkarmamıştı istediğim fiyata. Bende gittim başka bir marka model telefon buldum. Tam istediğim gibi.

cyber

cyber

Üye
Mesela Nokia beni nasıl kaybetti? İhtiyaçlarım doğrultusunda cihaz çıkarmadığı için. Klavyeli 8 MP kameralı, geniş dokunmatik ekranı, hızlı, çok uygulama destekli bir cihaz çıkarmamıştı istediğim fiyata. Bende gittim başka bir marka model telefon buldum. Tam istediğim gibi.

yazılımsal hariç aynı donanım e7 olabilirdi :)

phasan

phasan

Üye
wp çok eski cep telefonu isletim sistemi

Niizuma.Eiji

Niizuma.Eiji

Üye
wp çok eski cep telefonu isletim sistemi

Sen bayadır foruma uğramıyorsun belli Wp ile Windows Mobile'yi bile birbirine karıştırıyorsun.Wp daha çok yeni.Wp'li Nokia'lar çıkalı yarım yıl olmadı...

phasan

phasan

Üye

Sen bayadır foruma uğramıyorsun belli Wp ile Windows Mobile'yi bile birbirine karıştırıyorsun.Wp daha çok yeni.Wp'li Nokia'lar çıkalı yarım yıl olmadı...

arkadaşım ben nokıa ları kastetmedim ki wp işletim sistemi eskı ded4m

Niizuma.Eiji

Niizuma.Eiji

Üye
arkadaşım ben nokıa ları kastetmedim ki wp işletim sistemi eskı ded4m

Sen WM ile karıştırıyorsun Wp'leri...Wp daha çok yeni bir işletim sistemi öyle eski değil.Android, IOS, Symbian hepsinden çok ama çok daha yeni bir sistem.

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
yazılımsal hariç aynı donanım e7 olabilirdi :)

E7 hafıza kartı desteklemiyor ancak şuanda 32 GB hafıza kartım Xperia Pro'ya takılı ve 17 GB dolu.

E7 ile Xperia Pro'nu kamera performansı ortada:

E7 25 FPS ile HD video kaydı yapıyor, Xperia Pro 30 FPS.
E7 680 Mhz iken Xperia Pro 1024 Mhz'dir.
E7 Broadcom Bcm2727 GPU kullanıyor bu da Adreno 200'e denk bir GPU. Xperia Pro'da ise Adreno 205 GPU mevcut ve daha iyi.
E7'nin Adobe Flash desteği yok, Xperia Pro'nun Flash Player 11'e bile desteği mevcut.
E7 1200 mAh pil kullanabilirken, Xperia Pro 1500 mAh pil kullanıyor ve pili daha uzun süre gidiyor.
E7 1,23 SAR değerine sahip, Xperia Pro ise 0,88 SAR değerine sahip.

İşte bu yüzden Xperia Pro aldım ;)

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Adreno 200 = Bcm2727 mi?
Adreno 200 telefonda ha olmus ha olmamıs farketmez nerdeyse.
Bcm2727 multimedya agırlıklı bir gpu.Oyun performansı da adreno 200 den çok çok üstün.

klongs

klongs

Üye
bcm2727 adreno 205 ayarında olsa symbiana oyunlar kırpılmış gelmezdi

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
bcm2727 adreno 205 ayarında olsa symbiana oyunlar kırpılmış gelmezdi

205 ayarında demedim zaten adreno 200 ile 205'in arasında uçurum var.
Kırpılmıs oyunlar'ın tek sebebi donanım degil.

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
Adreno 200 = Bcm2727 mi?
Adreno 200 telefonda ha olmus ha olmamıs farketmez nerdeyse.
Bcm2727 multimedya agırlıklı bir gpu.Oyun performansı da adreno 200 den çok çok üstün.

Adreno 200 22 milyon üçgen çizebiliyorken BCM2727 32 milyon üçgen çizebiliyor. Adreno 205 ise 41 milyon üçgen çizebiliyor. Grafik perfprmansı açısından Adreno 205 daha iyi durumda. Fakat BCM2727 genel anlamda GPU + ISP + Ses/Video işlemcisi + HDMI + USB 2.0 gibi pek çok farklı işi tek başına yapabildiğinden muadillerine nazaran bir hayli güçlü. Tabi rakipleri SoC içersine dahil edildiklerinden dolayı teknik kısıtlamalara sahipler. BCM2727 ise SoC içersine dahil edilen bir şey değil.

- - - Eklendi - - -

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye

- - - Eklendi - - -

Adreno 200 22 milyon üçgen çizebiliyorken BCM2727 32 milyon üçgen çizebiliyor. Adreno 205 ise 41 milyon üçgen çizebiliyor. Grafik perfprmansı açısından Adreno 205 daha iyi durumda. Fakat BCM2727 genel anlamda GPU + ISP + Ses/Video işlemcisi + HDMI + USB 2.0 gibi pek çok farklı işi tek başına yapabildiğinden muadillerine nazaran bir hayli güçlü. Tabi rakipleri SoC içersine dahil edildiklerinden dolayı teknik kısıtlamalara sahipler. BCM2727 ise SoC içersine dahil edilen bir şey değil.

Üstteki yazıya göre ; adreno 200 = bcm2727 mi oluyor furkan?
Multimedya agırlıklı oldugunu söyledim.

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
Ben yabancı bir forumda okuduğum bilgiye göre hareket ettim. O forumu bulamadım. Yoksa kaynak linki olarak orayı gösterirdim.

Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
Arkadaşlar Adreno 205 28 milyon polygon çiziyor.Bcm2727 32 milyon.Adreno 200 ise 22 milyon.Adreno 200 belki de güncel gpular arasında en güçsüzü.

• Beğen
Tepkiler: pRime. ve Silinen Üye 94869
Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
  • Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt