Nokia Android mi oluyor?

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
Nokia Android mi oluyor?
Bildiğiniz Nokia'nın bir çok akıllı telefonu Symbian ve Windows Phone olarak satışa çıkıyor. Ancak son dönemlerde Android işletim sistemindeki gelişmeler, özellikle Jelly Bean'in çıkmasıyla Android telefonlar daha çok tercih edilmeye başlandı. Nokia Windows istikrarını sürdürürken Symbian neredeyse sıfır noktasına ulaştı. Nokia'nın en büyük girişimi olan ve en gelişmiş akıllı telefon ödülüne layık görülen telefonu 41 MP kameralı PureView'in bile Symbian işletim sistemini kullanması bir çok kullanıcı tarafından bir talihsizlik olarak görüldü.

PureView muhtemelen Symbian telefonların sonuncusu olacak gibi görünüyor. Nokia Lumia 900 4G LTE telefonu ile Windows Phone 8'i yayınlayarak oldukça ilgi görmüştü. Nokia temsilcilerinden Risto Siilasmaa'nın açıklamalarına göre yeni ilgi gören bir işletim sistemine ihtiyaçları var.

Ayrıca beklenmedik bir planlarının da olduğunu belirtti. Bu planın özellikle Windows Phone 8'in ilgi görmemesi halinde devreye gireceğini söyledi. Asıl soru şu ki bu 'beklenmedik' plan nedir? En muhtemel cevap şüphesiz ki Nokia'nın Android işletim sistemine geçmesi.
(teknolojioku)

Nokia Android'e geçmez,Microsoft windows xp çekirdeği kullanan dokunmatik etkileşimli bir sistem sürer piyasaya.Şuan sallıyorum ama içime böyle doğdu.

Tepkiler: Elektr0 ve doctorrr

doctorrr

Üye
yok canım ya ohoooo

Tepkiler: Cihanî Sultan

Uruloki

Üye
MeeGo gibi bir sistem ellerindeyken ve hala satın alacak çok insan varken neden android e geçip lisans parası versin ki ?

öyle birşey olmaz sanmıyorum nokianın androide geçmesi

NeoV

Üye
Tizen düşünüyorum ben. (Düşmanını dostundan yakın tut hesabı.)

Beklenmedik Plan Nokia Air videosundaki arayuz olabilirmi? Yani WP8 ilgi gormezse Symbiana devam.

Uruloki

Üye
Beklenmedik Plan Nokia Air videosundaki arayuz olabilirmi? Yani WP8 ilgi gormezse Symbiana devam.

nokia air deki cihazların symbian kullandığı kesin değil ki bence meego olabilir o da var he tizen e geçebilir ama intel bir daha işbirliği yaparmı nokia ile orası sorun işte

MeeGo gibi bir sistem ellerindeyken ve hala satın alacak çok insan varken neden android e geçip lisans parası versin ki ?
Symbian Meego karisimi bir sistem yapsalar tadindan yenmez. Oyun falan faso fiso kalir. Sadece arayuz icin bile alir insanlar.

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
Nokia androide geçmez geçemez geçmemeli. Geçerse ben akılsız telefon kullanırım gene de o kod kirliliğini kullanmam arkadaş.

NeoV

Üye
Nokia androide geçmez geçemez geçmemeli. Geçerse ben akılsız telefon kullanırım gene de o kod kirliliğini kullanmam arkadaş.

Vay anasını. Süper gözleri olan insan duymuştum ama inanmamıştım. Kodları görebiliyorsun demek?

Nokia Androidide beceremez..
Yine tek çekirdekli düşük donanımlı cihazlarıyla diğer firmaların arkasından gelir..

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
Vay anasını. Süper gözleri olan insan duymuştum ama inanmamıştım. Kodları görebiliyorsun demek?

Komik olduğunu zannediyosan o hiper gözlerinle esprilerine bak bi daha. Androidin doğru düzgün kodlanmadığını optimize edilmediğini google ceosu biliyor bi siz kaldınız! Android düzgün kodlansa o romlara rootlara kernellara ihtiyacınız olmaz beyefendi! Alırsınız elinize direk kullanırsınız! Linaro da beceremedi optimize etme işini ne oldu yalan oldu. Jelly bean yine biraz toparlayacak ama o pek kıymetli neo v o güncellemeyi alamayacak. Bak kardeşim bugün benden uzak dur stresim tavan yapmış istemeden kalp kırabilirim.

nokia saglamligi android teknolojileriyle butunlesse puff neler olur neler piyasa nokia-apple piyasasi olur

NeoV

Üye

Stresin tavan yapmışsa gelip burda android'e laf çarpmanın bir manası yok. Kod kirliliğiymişte şuymuşta buymuş.. Sen pazar payına bak? O kod kirliliğin yaptığı işlere bir bak? Sonra gel burda ahkam kes bana. Şimdide tutturmuşlar bir kod kirliliği diye. Mutlaka kendinizi avutacak birşey buluyorsunuz arkadaş. Şunun şurası kötü burası kötü diye.. Sony daha açıklama yapmadı yanılmıyorsam nerden anladın Jb yayınlamayacağını?

MrCommanDTr

Emekli Yönetici

Tek çekirdek işlemci 512 ram mi alıcak? Çok beklersin. Pazar payı beni tınlamaz alanların kaç tanesi anlıyor bu işlerden? One x gibi bir cihaz bile sıkıntı çekebiliyor android yüzünden! O donanımı bir symbiana bir meego ya koy gör sen satış rakkamını o zaman! Kendimi avutma peşinde de değilim istesem çıkar şimdi bir s3 ya da one x alabilirim gücüm var şükür! Sevmek zorunda değilim istediğim gibi de eleştiririm seni de zerre bağlamaz.

Mobilator

Emekli Yönetici
İyi olur bence ama bu donanımlarla piyasaya sürerse

NeoV

Üye

O tek çekirdek ve 512 mb ram ics aldı. Ics aldıysa geriside gelir iyileştirme yapmak için meraklanma. Meego ve Symbian'a koysaydı demişsin. Haklısın koysaydı. Ama koymadı? Koyduklarıda satmadı o ayrı konu. Htc onex bir tek şeyden kaybediyor. Sense arayüzünün ics ile uyumlu olmamasından. Sen nasıl bir şeyi eleştiriyorsan, eleştirdiğin şeyide benim savunma hakkım var..

MrCommanDTr

Emekli Yönetici

ics alması jb yi de alacağını garantilemez. Sony günde 2 tane model çıkarıyor eskileri paso güncellese yeni cihazı kim alsın? Geç sen o işleri jb de 60 fps i görüyor cihazlar neo v hayatta tartmaz onu. Benim eleştirimi eleştirme hakkın yok. Bana göre kod kirliliği optimize edilmemiş bir yazılım istediğin kadar savun bu değişmez. O yüzden yorma kendini.