kaçırmış olabilirim ama 808 in daha hızlı olması muhtemelken neden sadece n8 de hafıza kartı takılı anlayamadım bide bu çoklu şarj durumu cidden çok kötü estetiğimi bozulurmuş sanki sadece usb yapmışlar
Konuyu atlamışım sanırım yeni gördüm daha :S
Öncelikle inceleme için teşekkürler.
Fotoğraflara bakarken ilk 1 TL nin fotoğrafı dikkatimi çekti. Flaşlı çekimler miydi? Ayarlarla ilgili birşey yaptın mı? Exif bilgilerinde flaş bilgisi boş ve diğer bilgiler aynı. Hatta N8 İso-161 kullanırken 808 İso-50 değerinde çekmiş ki bu İso değerinde 808 in çok daha karanlık çıkartması gerekirken resmen flaş patlamış gibi bembeyaz çekmiş. Fotoğraflar belki eski olduğundan hatırlamayabilirsin ama imkanın varsa tekrar deneyebilirsen çok iyi olur. Eğer tahmin ettiğim gibiyse 808 in ışık kullanımı N8 e göre baya yüksek gibi duruyor.
Konuyu atlamışım sanırım yeni gördüm daha :S
Öncelikle inceleme için teşekkürler.
Fotoğraflara bakarken ilk 1 TL nin fotoğrafı dikkatimi çekti. Flaşlı çekimler miydi? Ayarlarla ilgili birşey yaptın mı? Exif bilgilerinde flaş bilgisi boş ve diğer bilgiler aynı. Hatta N8 İso-161 kullanırken 808 İso-50 değerinde çekmiş ki bu İso değerinde 808 in çok daha karanlık çıkartması gerekirken resmen flaş patlamış gibi bembeyaz çekmiş. Fotoğraflar belki eski olduğundan hatırlamayabilirsin ama imkanın varsa tekrar deneyebilirsen çok iyi olur. Eğer tahmin ettiğim gibiyse 808 in ışık kullanımı N8 e göre baya yüksek gibi duruyor.
Evet 920 biraz daha kontrollü versiyonu olacak gibi 808 in.
Peki ayarlarda manuel kontrol şansı var mı Özgür? Yani diyafram, enstantane hızı gibi seçenekleri düzenleyebiliyor musun yoksa sadece iso-beyaz dengesi-pozlama süresi gibi ayarları mı ayarlatıyor?
Valla n8 kullanmayı bıraktım ama aldığım zaman özgür abi buradaydi yine onu kusturmuslerdi foruma ama geri gelmiş cok iyi olmuş ilklerin adamı özgür abidir bu forumda dikkat edin o konuda gerçi o gidince ben nicki degistim ama olsun ve cok guzel konu eline saglik ayrica son resim ve n8 resimleri acilmiyor abi tapatalk da