Nokia 808 pureview hakkında

Sponsorlu Bağlantılar

pRime.

pRime.

Üye
ben zaten zaten tarayıcının mükemmel oldugunu söylemedim işlemcilerde evet eski mimari işlemciler nokia bunu hep yapıyor lumia900 gibi bir cihaza bile s2 ailesi işlemci koymuşlar ama bunda nokianın suçu yok tamamen wp7 nin donanım sınırlamasıyla ilgili bişey inşallah 808den sonraki belle modellerinde yeni nesil işlemciler görebiliriz

İşlemci hızından bahsetmiyorum ben. Lumia serisindeki işlemciler gayet yeni bir mimariye sahip. Zaten wp şu anda sadece snapdragon chipsetlerde çalışmakta. Ancak symbianlı cihazlarımızdaki işlemci 2005 yılında bile vardı. Yani oldukça eski. Bunun yerine aynı frekansta bir üstü olan cortex işlemciler kullanılsa sonuçlar daha farklı olurdu.

• Beğen
Tepkiler: sonerrap

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
burda tabiki hemfikiriz arkadasım sonuçta işlemcide bitmiyor herşey sistemin en iyi verimi verebilmesi için bir sürü etken var çok hızlı bir ççift çekirdek işlemciyle düşük hızlı bir işlecinin yaptıgı iş bazen aynı olabiliyor bence symbianın yapısı yeni nesil işlemcilerde problem çıkartıyor baska neden kalmadı çünkü nokianın hala bu işlemcilerde ısrar etmesi için

pRime.

pRime.

Üye
burda tabiki hemfikiriz arkadasım sonuçta işlemcide bitmiyor herşey sistemin en iyi verimi verebilmesi için bir sürü etken var çok hızlı bir ççift çekirdek işlemciyle düşük hızlı bir işlecinin yaptıgı iş bazen aynı olabiliyor bence symbianın yapısı yeni nesil işlemcilerde problem çıkartıyor baska neden kalmadı çünkü nokianın hala bu işlemcilerde ısrar etmesi için

Hayır sorun işlemcinin problem çıkartması değil. Symbian S60v5 kullanıp cortex işlemciye sahip cihazlar var mesela samsungla sony'nin çıkardığı (omnia hd, satio, vivaz) cihazlarla s60v5'li x6'yı karşılaştıracak olursak arada hız olarak çok fark olduğunu göreceksiniz. Hani s60v5'ler hantaldır ya. Cortex kullanan bu cihazlar s60v5 olmasına rağmen iphone 3gs, 4 gibi çalışıyor. Tamamen nokia'nın sorumsuzluğu. İsterse çok da güzel yapar bunu.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
yapar tabi ki ama su anda yogunlaştıkları konu tamamen lumia serisi evet pureview olayını cıkartıp bir symbian cihazla piyasaya cıkarttılar ama o bile bence lumialar için hazırlanmış denemeleri ve geliştirmeleri 808 üzerinde yapıldıktan sonra lumiada kullanılacak zaten ilk günden acıkladı nokia pureview teknolojisini lumia serisinede entegre edicez diye aslında benim en cok merak ettigim donna güncellemesini alıcak olan cihazlar çift çekirdekli olacak ya onlarda hangi işlemciyi kullanıcaklar

baran241995

baran241995

Üye
hiç bulaşma derim :ehe

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
nokia 808 pureview macera aramaya gerek yok. I love lumia :ehe
tabiki lumia alıcam zaten ben merak ediyorum acaba nasıl bişey olucak diye tabi iyi bişey olursa ikisinide alabilirim lumia900 ve son belleli nokia süper olur valla

baran241995

baran241995

Üye

tabiki lumia alıcam zaten ben merak ediyorum acaba nasıl bişey olucak diye tabi iyi bişey olursa ikisinide alabilirim lumia900 ve son belleli nokia süper olur valla

tabi ayrılacak ödenekte önemli iki telefon:islik

:D

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
ben hazırlıklara iki ay önce basladım lumianın parası hazır digerinide kredi kartına taksit yaparız artık

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
olur öyle şeyler babam sagolsun ben çekmedim

Üst Alt