Birşey yazmayım dedim ama gene duramadım. Kimi android önde demiş, kimi symbian bitti demiş. Demiş de demiş. Android önde filan değil. Symbian özellikle belle ile atak yapan oldukça iyi bir sistem. Düşük donanım özellikleriyle harika çalışıyor doğrusu. Benim şikayetim yok. Belki oyun konusunda kısır olabilir, ama herşey oyun demek değil. Oyun çok oynayanlar psp alabilir mesela. Onun haricinde elimdeki E7 ile; oldukça kaliteli müzik dinleyebiliyor, neredeyse her film formatını açıp video izleyebiliyor, internet radyosu ve fm radyoyla müzik keyfimi artırıyor, internette de oldukça rahat gezebiliyorum. Facebook videoları, pek çok dizi ve sinema sitelerindeki filmleri, pek çok siteden malum maç kanalını ve html5 videoları izleyebiliyorum. E-posta ve office uygulamaları da iyi. Kamerasıyla da oldukça iyi fotoğraf ve video kaydı yapabiliyorum. Daha ne yapacak bu cihaz? Kısacası Nokia ve Symbian dan şu an için memnunum. Fener, konuşan köpek, bankacılık işlemleri vs. uygulamalar symbian için de mevcut. Herkes tutturmuş bir uygulama uygulama diye gidiyor. Mobil cihaz olarak özellikle şu sıralar E7, N8, C7 gibi cihazlar bence başarılı.