nokia 6300 kulaklık sorunu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
semih01sem

semih01sem

Üye
    Konu Sahibi
nokia 6300 kulaklık sorunu
nokia 6300 telefonum var. bu telefonun adi çin malı bir kulaklığı vardı, bozuldu. ben bu klaklığı mikrofonun olduğu bölümden kestim. yani sade kulağe giren kısmı kablosuyla kestim. şu an kablonun bir ucunda ince uçlu jack, diğer ucunda mikrofon ve 2 adet boşta ince kablo var. brisi kırmızı, diğeri yeşil. kullanmadığım bir tane kalın uçlu jacklı kulaklık var. ben sağlam olan kulaklığa zarar vermeden iki tane boşta olan bahsettiğim telleri sağlam olan kulaklığın jackına nasıl bağlayayım ki bozulan kulaklığın jackını telefona taktığımda sağlam olan kulaklıktan ses alayım?
bahsettiğim bozuk kulaklık resimde. orada boşta iki tel var. o iki teli sağlam olan bir kulaklığın jack'ına bağlayıp hem mikrofondan da istifade etmek istiyorum.

xinanux

Üye
:hmmm

• Beğen
Tepkiler: semih01sem

Ademg1

Üye

fişin en dip kısmındaki şase, ikincisi mikrofon, üçüncüsü sağ kulaklık, dördüncüsü de sol kulaklıktır. Bütün nokia 2.5 ve 3.5 mm kulaklıklarda bu standarttır. Multimetre denilen aletin bağlantı testiyle kabloların bağlı olduğu uçları bulabilirsin. Bende var da kulaklık çin malı olduğundan standart dışı olabilir yine de test et. Sarı şase, yeşil sol, kırmızı yada pembe sağ, mavi mikrofon. Kolay gelsin.

quigleyarman

quigleyarman

Üye
Mıkrofonu lehimle olur o

Ademg1

Üye
Mıkrofonu lehimle olur o

lehimsiz olmaz. Mutlaka lehimleyin. Çok az bir iletkenlik farkı bile keyfinizi bozar. Bakırın zamanla oksitlenip iletkenliğinin azalmasını önlemiş olursunuz.

---------- Eklendi @ 08:15:36 ---------- Yazıldı @ 08:09:23 ----------

Bir telefoncudan nokia c5 lerde kullanılan 3.5 mm kulaklık giriş parçasından al. Tellerini lehimle. Hem normal tel. Kulaklığı takabilirsin. Hem de müzik kulaklığı takabilirsin. Hem diğer kulaklığına zarar vermemiş olursun. Nasıl olacağını isteyene mail atabilirim. [email protected]
Mıkrofonu lehimle olur o

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt