Nokia 5800XM & Nokia 5530XM İçin 4x5 Menü (Sadece C6 FW'li Teller İçin)

Sponsorlu Bağlantılar

MegaloManiaX

MegaloManiaX

Üye
    Konu Sahibi
Nokia 5800XM & Nokia 5530XM İçin 4x5 Menü (Sadece C6 FW'li Teller İçin)

Yapılışı

Öncelikle Hackli Telinize RomPatcher'ı Kuralım. (Telimiz Zaten C6 FW'de hackli geliyor. Kafalar karışmasın)

Sonra C2z Maker 'ı kurup çalıştırın Generate'e tıkayın. Oluşan dosyayı telde E:/Patches klasörüne atalım.(Dosya E root a oluşur) Patches klasörü yoksa kendiniz oluşturun

RomPatcher'dan C2z.rmp'yi aktif edin. Add the Auto seçeneğini de seçeneklerden seçin
Alttaki Dosyadaki grid klsörünü telde C:\Resource\ 'a atın. Yani attığınızda C:\Resource\grid olsun.

Telefonu Kapayıp Açın. Menünüz 4x5 şeklinde olacak.

• Beğen
Tepkiler: maxicici, -efşan, teoman1141 ve 13 diğerleri

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
teşekkürler.

21sacraments

21sacraments

Üye
teşekkürler paylaşımların süperr devaam :D

Mobil İletişim

Mobil İletişim

Üye
Sağol

henes_42

henes_42

Üye

Sonra C2z Maker 'ı kurup oluşan dosyayı telde E:/Patches klasörüne atalım. Patches klasörü yoksa kendiniz oluşturun

iyide c2z kurunca oluşan dosya dediğiniz şey nedir, nereye atıyor bu dosyayı, nereden alıp e:\patches klasörüne atacağız???

ayrıca arkadaşlar teşekkür etmişsiniz, ancak denedinizmi, bende c:\resource klasöründe grid isimli bir klasör yok ???

herhangi bi görev yöneticisi ile menüyü durdurun denilmiş, ramblow durduramıyor menüyü ??? nasıl olacak, neyle durdurabiliriz

furkan142

furkan142

Üye
Teşekürler.

Rich4arD

Rich4arD

Üye
Teşekkürler ama neden bunu istiyorlar pek anlayamadım pek sevmedim yani :)

henes_42

henes_42

Üye
iyide c2z kurunca oluşan dosya dediğiniz şey nedir, nereye atıyor bu dosyayı, nereden alıp e:\patches klasörüne atacağız???

ayrıca arkadaşlar teşekkür etmişsiniz, ancak denedinizmi, bende c:\resource klasöründe grid isimli bir klasör yok ???

herhangi bi görev yöneticisi ile menüyü durdurun denilmiş, ramblow durduramıyor menüyü ??? nasıl olacak, neyle durdurabiliriz

yokmu arkadaşlar cevap verecek biri. sayfayı açan arkadaşımızda yok ortalarda ???

Bosnalı86

Üye

arkadaşım c2z kurunca uygulamalara bak orda c2z maker war,onu açıp seçeneklerden generate dediğin zaman E/ dizinine c2z parchini atıyor. onu alıp E/patches klasörüne at,rom patcher a geç c2z patchini aktif yap,sonra indirdiğin grid klasörünü C/resource içine salla, ewet bende de yoktu o klasör ama ben attım we çalıştı. Ayrıca menü uygulamasını durdurmaya gerek yok,tüm işlmleri yaptıktan sonra,menü-uygulamalar girip çıkın 4x5 olduğunu göreceksiniz :oke:

henes_42

henes_42

Üye
arkadaşım c2z kurunca uygulamalara bak orda c2z maker war,onu açıp seçeneklerden generate dediğin zaman E/ dizinine c2z parchini atıyor. onu alıp E/patches klasörüne at,rom patcher a geç c2z patchini aktif yap,sonra indirdiğin grid klasörünü C/resource içine salla, ewet bende de yoktu o klasör ama ben attım we çalıştı. Ayrıca menü uygulamasını durdurmaya gerek yok,tüm işlmleri yaptıktan sonra,menü-uygulamalar girip çıkın 4x5 olduğunu göreceksiniz :oke:

Teşekkür ediyorum, yol gösterdin, arkadaşlar tam kurulumu yazayımda kimse takılmasın.

1- rompatcher kuruyoruz ve uygulamalarda rompatcher açıp ınstall Server RP+ ve open4all rp+ var bunları aktif yapıyoruz . (tıklayıp yeşil oluyor rengi)

2- c2z kuruyoruz ve generate yapıyoruz, hafıza kartına c2z.rmp dosyası oluşturuyor, bunu alıp hafıza kartında Patches klasörüne kopyalıyoruz.

3- indirdiğimiz grid dosyasını xplore veya yüklü olan filebrowse gibi bir dosya yöneticisi ile c:\resource içine kopyalıyoruz o kadar. sayfayı açan arkadaşımız önce buradaki klasörün yedeğini alın diye yazmış ama burada öyle bi klasör yok. kopyalama işleminden sonra menüye - uygulamalara girince sağa doğru 4, aşağı doğru 5 simgenin çıktığını göreceğiz, simgeler biraz küçülüyor ama ekranda daha çok şey gözüküyor.

telefonu yeniden başlattığınız zaman yine eski haline dönmemesi için, rompatcher açıyoruz, c2z üzerinde iken options tan add to auto seçeneğini tıklıyoruz ki, telefon her açıldığında c2z devreye girsin, menümüz 4x5 olarak gelsin, aksi takdirde her seferinde c2z zıkkımını aktif etme zorunluluğu olacaktır

umarım yardımcı olur.

kesbi

kesbi

Üye
Merhaba. Ben hackli kurmuştum ve 4x5 olarak geldi. Ancak ben bunu daha da artırmak istiyorum. 5x6 hatta mümkün olursa 6x8. Tabi bunun için fontu da inceltip küçültmek gerek. Bu konularda bir bilginiz var mı? Yani font küçültme ve grid dosyalarını düzenleme konusunda.

henes_42

henes_42

Üye
Merhaba. Ben hackli kurmuştum ve 4x5 olarak geldi. Ancak ben bunu daha da artırmak istiyorum. 5x6 hatta mümkün olursa 6x8. Tabi bunun için fontu da inceltip küçültmek gerek. Bu konularda bir bilginiz var mı? Yani font küçültme ve grid dosyalarını düzenleme konusunda.

xml bilgisi lazım kardeş, dosyalarına baktım hepsi xml. xml çalışmış, bilgisi olan derleyebilir

kesbi

kesbi

Üye
Endonezya da bir sitede bilgi buldum ama tam anlayamadım.2x2, 2x3, 3x3, 4x4, 4x5, 5x5, 5x6, 6x6, 6x7, 7x7, 8x8, 9x9 oluyormuş. Tam anlayamadım çeviriden ama uğraşacağım biraz daha.

Burada 240x320 ekranda yapılmış. 5800'da çok güzel olacağını düşünüyorum.

henes_42

henes_42

Üye
Endonezya da bir sitede bilgi buldum ama tam anlayamadım.2x2, 2x3, 3x3, 4x4, 4x5, 5x5, 5x6, 6x6, 6x7, 7x7, 8x8, 9x9 oluyormuş. Tam anlayamadım çeviriden ama uğraşacağım biraz daha.
ha gayret kardeş, teknolojiyi onlar icat ediyorlar ama arkasından bize yetişemiyorlar.

-----------------------------------------------------------------

ne demişler, biz avrupadan asfalt atmasını öğrendik, onlarda bizden asfalta yama yapmasını:yuru

MegaloManiaX

MegaloManiaX

Üye
    Konu Sahibi

Birincisi Telefonunun Üzerindeki FW C6 FW mi?

Eğer Değilse bu konuya bence hiç girme önce git sistem modifikasyondan C6 FWYi yükle.

Eğer Telefonun C6 Fw ise c2zmakeri kurup çalıştırdıktan sonra herkes bilirki E nin ana dizinine c2z.rmp dosyası oluşur. C2zmakerı actıkan sonra go veya make gibi bir buton olacak ona tıklayacaksın.

E rootda oluşan c2z.rmp yi E:\Patchesa atacaksın.

henes_42

henes_42

Üye
Birincisi Telefonunun Üzerindeki FW C6 FW mi?

Eğer Değilse bu konuya bence hiç girme önce git sistem modifikasyondan C6 FWYi yükle.

Eğer Telefonun C6 Fw ise c2zmakeri kurup çalıştırdıktan sonra herkes bilirki E nin ana dizinine c2z.rmp dosyası oluşur. C2zmakerı actıkan sonra go veya make gibi bir buton olacak ona tıklayacaksın.

E rootda oluşan c2z.rmp yi E:\Patchesa atacaksın.

çok teşekkürler arkadaşım, ama 1.sayfanın sonuna doğru çözdüğümü yazmıştım, ve kurulumla ilgili bir iki eklenti yapmıştım. ilgi ve alakanıza teşekkür ederim. Sağolun

De[M]oN*

De[M]oN*

Üye
arkadasım dedıklerını yaptım rompacherı e ye kurdum sorun olurmu bıde GRID DOSYASINI ATTIM RESOURCEYE AMA onun gibi baska dosya yok dırek attım c2z yide aktıf yaptım tele res attım ama menu hala aynı.

MegaloManiaX

MegaloManiaX

Üye
    Konu Sahibi
Teşekkür ediyorum, yol gösterdin, arkadaşlar tam kurulumu yazayımda kimse takılmasın.

1- rompatcher kuruyoruz ve uygulamalarda rompatcher açıp ınstall Server RP+ ve open4all rp+ var bunları aktif yapıyoruz . (tıklayıp yeşil oluyor rengi)

2- c2z kuruyoruz ve generate yapıyoruz, hafıza kartına c2z.rmp dosyası oluşturuyor, bunu alıp hafıza kartında Patches klasörüne kopyalıyoruz.

3- indirdiğimiz grid dosyasını xplore veya yüklü olan filebrowse gibi bir dosya yöneticisi ile c:\resource içine kopyalıyoruz o kadar. sayfayı açan arkadaşımız önce buradaki klasörün yedeğini alın diye yazmış ama burada öyle bi klasör yok. kopyalama işleminden sonra menüye - uygulamalara girince sağa doğru 4, aşağı doğru 5 simgenin çıktığını göreceğiz, simgeler biraz küçülüyor ama ekranda daha çok şey gözüküyor.

telefonu yeniden başlattığınız zaman yine eski haline dönmemesi için, rompatcher açıyoruz, c2z üzerinde iken options tan add to auto seçeneğini tıklıyoruz ki, telefon her açıldığında c2z devreye girsin, menümüz 4x5 olarak gelsin, aksi takdirde her seferinde c2z zıkkımını aktif etme zorunluluğu olacaktır
umarım yardımcı olur.

ilk maddesi şu noktalar yanlış.

rompatcherdan installserverFP yi aktif etmeyin. Bu telefonun üzerinde zaten kurulu. birde siz aktif ederek telefonun yavaşlamasına neden olursunuz. Bir süre sonrada Sistem hataları almaya başlarsınız

--------------- Ekleme ---------------

arkadasım dedıklerını yaptım rompacherı e ye kurdum sorun olurmu bıde GRID DOSYASINI ATTIM RESOURCEYE AMA onun gibi baska dosya yok dırek attım c2z yide aktıf yaptım tele res attım ama menu hala aynı.

Grid klasörünü direk at c2z.rmp yi RomPatcher dan Add The Auto yap. sonra kapayıp aç

De[M]oN*

De[M]oN*

Üye
Grid var ıcındede 2 dosya daha var ben dırek grıdı attım ama olmadı yoksa ıcındekılerımı atıcam

MegaloManiaX

MegaloManiaX

Üye
    Konu Sahibi
Grid var ıcındede 2 dosya daha var ben dırek grıdı attım ama olmadı yoksa ıcındekılerımı atıcam

başlıktaki anlatımı detaylı şekilde düzenledim. Baştan okursanız nasıl yapıldığını anlayacaksınız :oke:

Üst Alt