ayarlarını yaparsan tl gitmez. yani beleş navigasyon yaparsın.kardeş bu iternetten yani tl de gidiyomu![]()

5800 telefondaki ayarlar. kendi telefonundaki ayarlar değişik olabilir.
Ücret ödemeden navigasyon yapmak için yapılması gerekli ayarlar.
1- Ayarlar-Tel ayarları -uygulama ayarları-Konumlama -Konumlama Yöntemleri Buradan sacede tümleşik GPS seçili olsun.
2- Konumlama sunucusu kullan KAPALI olarak ayarlayın.
3- Ayarlar-Tel ayarları - Bağlantı -Hedefler
İnternet ve Wap servislerindeki erişim noktalarını sil.Wlan olanlar hariç.
(wlan özelliği olmayan telefonlarda onlarıda silin.)
Artık tüm navigasyon programları ile internet ücreti ödemeden navigasyon yapabilirsiniz.![]()
Ayarları kontrol et. bir yerde yanlışlık yapmış olabilirsin. Bu ayarlar ile ben 5800 da kullanıyorum ve herhangi bir sorun yok.Arkadaşlar merhaba;
Sygic ve Garmin kurmuş idim. AVEA kullanıcısıyım. 2 aydır faturalarımda GPRS ve internet adı altında küçük ücretler görüyordum. Aylık toplam 1-1,5 TL gibi. Ayarlarımı kontrol ettim ve sizin dediğiniz gibi yaptım. GArmin de No Map yazıyor, ama ses var. Sygic de ise GPS bağlantısı kapalı, donanım ayarlarınızı kontrol edin yazdı. Yani ikisini de kullanamadım.
İkinci bir konu ise Garmin için İngiltere ve Fransa haritalarını indirdim. Bunları Tr+UK+Fr birlikte nasıl kullanırım? Önümüzdeki hafta yurttdışına çıkacağım, LÜTFEN YARDIM...

ücret gitmemesi için sadece tümleşik gps seçili olacakÜstadım ilgine çok teşekkür edrim. Reisin kontör gitmemesi için anlattıklarında "tümleşik gps" ve yardımlı gps" açık olsun diye yazıyor. Ben yardımlı gps i de ekledim, şimdi çalışıyor, ama ücret yazr mı bilmem...
Diğer haritaları biryerlerden buldum, ancak unl yapmak için map id gerekecek bana değil mi? Biryerlerde de map id ler yazıyor ama, her haritanın map id si farklıdır herhalde. Yani benim indirdiğim UK+İrlanda haritasının map id si map id listesinde yazılanla aynı olmayabilir. Kısacası, harita ve map id birlikte olan bir link verebilirseniz çok iyi olur. Şimdiden teşekürler.