Nokia 5800 XM Çoklu Dokunma Özelliğini [MultiTouch] nasıl aktif edebilirim ?

Sponsorlu Bağlantılar

cs15

Üye
    Konu Sahibi
Nokia 5800 XM Çoklu Dokunma Özelliğini [MultiTouch] nasıl aktif edebilirim ?
Arkadaşlar 5800 XM kullanıyorum fakat lanet olası telefonda multitouch özelliğini aktif etmeyi bulamadim,Internette o kadar videoları var ama ben bu özelliği bir açamadım gitti..

Lütfen yardım edin plzzz :D

laveled

laveled

Üye
5800 MultiTouch özelliği yok

cs15

Üye
    Konu Sahibi
hayır arkadaşım var , internette videosunu ararsan bulabilirsin ..

Lacrymosa

Üye
hayır arkadaşım var , internette videosunu ararsan bulabilirsin ..

:bye2: Yok. :naughty:

Bahsettiğin videoyu gördüm sanırım. Bir uygulama var. Neden o uygulamada gösterilmiş sence çoklu dokunma?

O uygulamanın ayarlandığını düşünüyorum çünkü Nokia 5800'da ekranın 2 yerine birden dokunursanız 2 noktanın tam ortasına dokunmuşsunuz gibi algılar. Bunu 5800'da resim programramıyla beyaz bir sayfa açarak deneyebilirsiniz. Yani o uygulamada da bu var. Adam 2 noktaya basıyor ve telefon tam ortasını algılıyor. Uygulama daha önce alt tarafta ortaya basılınca sağ ve sol düğmelerin renk değiştirmesine programlanmış, aynı şekilde çapraz ortaya basınca sağ üst ve sağ alt düğmelerin renk değiştirmesi programlanmış. Bu sayede sanki çoklu dokunma varmış gibi görünüyor.

Bu anlattığımı anlamamış olanlar 5800'da her hangi bir resim yapma programını açıp ekranın 2 ayrı köşesine dokunarak parmaklarını sürtsünler. Görecekler ki dokundukları yer değil dokundukları iki yerin tam ortası çiziliyor. Bu şekilde olayı anlayacaksınız.

GANG BANG

GANG BANG

Üye

arkadaş bu tür uygulamalardan bahsediyo sanırım.

Lacrymosa

Üye
Neden sadece uygulamalarda görünüyor? Çünkü anlattığım sebepten dolayı. Aslında çoklu dokunma yok. Üstte bahsettiğim yanıltma var.

GANG BANG

GANG BANG

Üye
Bazı oyunlardada var çoklu dokunma.Ama telefonda böyle bir özellik yok oyun,uyguluma vs dşında.

byyasin50

byyasin50

Üye
Ozaman şöyle bişey geliştirilebilir.

Python ile yapılan uygulama kafamda bir ışık parlattı.

Madem ki tam ortasındaki noktaya tıklamış oluyoruz.

Yazılan uygulamalarda tam o noktaya bir kontrol atanabilir örneğin

Soldaki 3. buton ateş butonu var sayalım.

Sağdaki yukarı yön tuşu ile birlikte ateş tuşuna basıldığını varsayalım.

İkisinin ortasındaki noktaya tıklıyor sizin teorinize göre (bende aynı fikirdeyim).

Mademki o noktaya tıklıyor o noktaya atanacak kontrol ileri git ve ateş et kontrolü olmalı.

Böylece yazılan oyunlarda o nokta için ileri git ve ateş et kontrolü eklenirse mutli touch gibi ileri giderken ateş edebilir.

AYnı kontroller sağa git ve ateş et sola git ve zıpla gibi kontrol eklenerek daha zengin hale getirilebilir.

Aslında bu fikrim güzel bi fikir fakat şimdilik programlama becerim buna yeterli değil malesef sadece web programlama biliyorum.

Progressivity

Progressivity

Üye

İkisinin ortasındaki noktaya tıklıyor sizin teorinize göre (bende aynı fikirdeyim).

Mademki o noktaya tıklıyor o noktaya atanacak kontrol ileri git ve ateş et kontrolü olmalı.

Böylece yazılan oyunlarda o nokta için ileri git ve ateş et kontrolü eklenirse mutli touch gibi ileri giderken ateş edebilir.

AYnı kontroller sağa git ve ateş et sola git ve zıpla gibi kontrol eklenerek daha zengin hale getirilebilir.

Aslında bu fikrim güzel bi fikir fakat şimdilik programlama becerim buna yeterli değil malesef sadece web programlama biliyorum.

valla düşünce güzel inş bu doğrultuda oyunları yeniden modifiye ederler hiç olmazsa fake multitouch özelliği olur idare ederiz bi şekilde

mıttık

Üye
evet bu olabilir ancak bu noktalar ekranın herhangi bir noktasına atanmış olur ve direk o noktaya tıklayıncaya aynı şeyi yapar iki noktaya basmış gibi bir etki yaratır yani karışıklıklara neden olabilir ayrıca bunu sadece 1-2 buton için bile yapmak çok uğraş istersen bir street fighter oyunu için yapmaya çalıştığınızı düşünün zıplama ileri geri aşağı yukarı çaplar tuşlar sadece bunlar 8 tuş ediyor birde buna atak tuşları ekleanince sayı 10 u geçiyor her oyun için uygulamaz yani çok karşıklık yaratır ayrıca tuşlara bastırmanıza görede orta nokta sürekli değişiklik gösteriyor paitte bunu farketmişsinizdir hagisine fazla yüklenirseniz ona doğru kayıyor orta nokta yani reziftif ekranlar için multitouch bir hayal

Evilblood

Evilblood

Üye
Nokianın tek multitouch telefonu N8

SilentOne

SilentOne

Üye
multitoch ozelliqi cok azda var aslında piano uygulamsında 2 uzak tusa aynı anda basıyom ama birbirne yakın 2 tusa aynı anda basamıyom iste bole bişey

MyDownLoaD

MyDownLoaD

Üye
böyle bişey olması imkansız 5800 resistif ekran olması imkansız gibi birşey o video göz yanılması adam ötekine dokunurken diğerinden elini biraz kaldırıyor. İyi fourmlar.

armydc

armydc

Üye
programını başarılı buldum.tebrikler.bir de stick notes'in gelişmişini yazsan sana beleşten dua ederiz. gerçi sticky notes 'de güzel program ama not alırken yazım alanı çok küçük bilmem anlatabildimmi. selamlar.

fatihkarakaya

fatihkarakaya

Üye
iğrenç oldu

ataat

Üye

Benim bunu yapabilecek becerim var ama ozaman da şöyle bir sorun çıkar ortaya o ki tuşun arasındaki noktaya manuel olarak basıncada aynı görevi algılar.. :)

Üst Alt