Bazıları 5800 S^3 ü kaldırmaz diyor. Nokia N8 den bir süre sonra daha düşük fiyatlara S^3 işletim sistemi yüklü olan başka modeller çıkartacak. Siz sanıyormusunuz bu telefonların hepsinde Gpu olacağına veya 600-700MHz işlemci olacağına.
Bence nokia 5800 , X6 ,N97 ile benzer donanımlara sahip telefonlara S^3 yükleyip satacak. Bu modellerde Gpu olmadığı için yine 3D performansı düşük olacak. Hd video oynatma kapasitesi olmayacak. Belki galeriyi açtığınızda biraz kasacak ama menü geçişleri, programalrın çalışması gayet hızlı olacak. Sonuçda S^3 ün s60V5 den 3 kat hızlı olduğu söyleniyor.
İşte benim umudum benzer donanımda bu ürünler çıktığında bir hayır severin bu firmwareleri 5800, x6 gibi telefonlara uyarlaması.
Bir ihtimalde Nokia symbianın karizmasını düzeltmek için mevcut tüm s60V5 leri S^3 e update eder.
N8'in alt modellerini çıkarmak yerine 5228 ,5230,5233,5235,5800xm,x6,N97 gibi s60v5 telleri S^3 ile satar. Böylece yeni model çıkarma masrafından da kurtulmuş olur.Hd video ,12 mp kamera, hayvan gibi 3d oyun oynamak isteyen, eşine dostuna hava atmak isteyen n8 alır.
Bütçesi düşük olanlarda bu telefonları almaya devam eder.
Bazıları eski modellere S^3 çıkarsa satmaz diyor ama ben buna katılmıyorum.
Mesela iphone os 4 işletim sistemini ihone 2g için bile çıkardı ama ihone 4 telefonu tüm hatalarına rağmen 4 milyondan fazla sattı. Yani geriye yatır
--------------- Ekleme ---------------
yani geriye destek vermek iphone a kaybettirmedi aksine daha çok kazandırdı. Eğer nokia da eski tellere destek verirse markaya duyulan sevgi artar ve inanlar bir sonraki tellerinde de ilk tercihi nokiadan yana kullanır. Aksi halde diğer markalara kayAR.
Kimse sırf yeni işletim sistemi olsun diye tel değiştirmez.
Mesela benim 5800'i sadece çoklu dokunmatik bir telefonu alacak param olduğu zaman değiştiririm.