Nokia 5800 ve N97 Symbian^3 işletim sistemi

Sponsorlu Bağlantılar

aliçoooo

aliçoooo

Üye
    Konu Sahibi
Nokia 5800 ve N97 Symbian^3 işletim sistemi
Arkadaslar Yeni cıkıcak olan işletim sistemi 5800 ve n97 ye yapılan bir qüncelleme olanaqı ile geçilebilinir mi.? böyle bir imkan var mı.?:allalla:

eerdogan85

eerdogan85

Üye
hiç zannetmiyorum , öyle olsa mesela diğer telefonlarda da v3 ten v5 e geçilirdi . örnekleri çoğaltabiliriz.

ahenk

ahenk

Üye
hiç zannetmiyorum , öyle olsa mesela diğer telefonlarda da v3 ten v5 e geçilirdi . örnekleri çoğaltabiliriz.

V3 ten v5 geçilmesi degilde aralarındaki tek fark dokunmatik destegi fp1den fp2 ye bile geçilmez donanimsal meseleler ancak nokia isterse destek verir ama hiç zannetmem hem bu güne kadar oyle bir hizmet vereceginin sözü degil dedikodusu bile olmadı

İyi forumlar

aliçoooo

aliçoooo

Üye
    Konu Sahibi
V3 ten v5 geçilmesi degilde aralarındaki tek fark dokunmatik destegi fp1den fp2 ye bile geçilmez donanimsal meseleler ancak nokia isterse destek verir ama hiç zannetmem hem bu güne kadar oyle bir hizmet vereceginin sözü degil dedikodusu bile olmadı

İyi forumlar
evd öyle bir hizmet olmadı fakat olmıcaqı anlamınada qelmez bence demi.? Nokia'ya maillerimz sonucu böyle bir destek olabilir Belki :evet: zor bi ihtimal fakat olabilir bi ihtimal.bi mail'den birsey cıkmz deniyelm bnce sansımızı :evet:

ahenk

ahenk

Üye
aslinda cevab verip ümidini kırmak istemem ama 9 yıllık nokia kullanmişligimla ufak bir yorum yqpayım nokia cihazlarında kullanıcıya göre sunar müzik için ayrı oyun için ayrı iş için ayrı multimedya için ayrı cihazlar üretir söyledigin cihazlara verecegi destekle s60v5 platformunun fişini çekmiş olur hiç bir zaman symbian platformu ileri sistemlere halihazırdaki cihazlarla destek vermez heleki açık kaynak kodlu bir sistemi hiç vermez 436 mhz bir cpu gelişime açık bir sistemi zaten kaldırmaz mevcut sistemi ucuucuna yürütüyor ve N8 kime satıcak ayri bir mevzu arkasından gelecek s3 ler için yıl sonu çıkacak S4 için intelle ortak çalişma megoo için çalişan symbian ekibini geriçekip n97 cihazlara s3 destegi vermesi nokiada hiç görülmiyen hasletlerdendir ve nokia asla kullanıcı bazlı yqzılım geliştirmez piyasada rekabete ve yeni çıkan işletim sistemlerine ayak uydurmaya çalişir iphone olmasaydı s60v5'i biraz zor görürdük ve 5800 a n97 widget ekran destegi için yabancı forumlar dahil atılan mailleri bir arastır ve mail işini bir daha düşün derim kolay gelsin

Amacım ümidini kırmak degil ama olmicak bir şey için ümitlenmeni istemedim

iyi forumlar

TheDarKinq

TheDarKinq

Üye
5800 olmazda belki n97 ve n97 mini için olabilir.

Progressivity

Progressivity

Üye
n97'nin işlemcisi ile 5800'in ki aynı n97'ye olursa 5800'a da olur büyük ihtimal hiç bi fark yok aralarında çünkü.

aliçoooo

aliçoooo

Üye
    Konu Sahibi
aslinda cevab verip ümidini kırmak istemem ama 9 yıllık nokia kullanmişligimla ufak bir yorum yqpayım nokia cihazlarında kullanıcıya göre sunar müzik için ayrı oyun için ayrı iş için ayrı multimedya için ayrı cihazlar üretir söyledigin cihazlara verecegi destekle s60v5 platformunun fişini çekmiş olur hiç bir zaman symbian platformu ileri sistemlere halihazırdaki cihazlarla destek vermez heleki açık kaynak kodlu bir sistemi hiç vermez 436 mhz bir cpu gelişime açık bir sistemi zaten kaldırmaz mevcut sistemi ucuucuna yürütüyor ve N8 kime satıcak ayri bir mevzu arkasından gelecek s3 ler için yıl sonu çıkacak S4 için intelle ortak çalişma megoo için çalişan symbian ekibini geriçekip n97 cihazlara s3 destegi vermesi nokiada hiç görülmiyen hasletlerdendir ve nokia asla kullanıcı bazlı yqzılım geliştirmez piyasada rekabete ve yeni çıkan işletim sistemlerine ayak uydurmaya çalişir iphone olmasaydı s60v5'i biraz zor görürdük ve 5800 a n97 widget ekran destegi için yabancı forumlar dahil atılan mailleri bir arastır ve mail işini bir daha düşün derim kolay gelsin

Amacım ümidini kırmak degil ama olmicak bir şey için ümitlenmeni istemedim

iyi forumlar
Haklısın bende 6-7 yıldır nokia kullanıorm ve anlamaya baslayalı nokia'yı 2-3 yıl oluor ve bnde hc böyle bir destek görmedm.baya baya uzak bir beklenti ama işte ihtimalide olabilir blki..saqol yormun için :)

efato

efato

Üye
Symbian^3 işletim sistemi bildiğim kadarıyla düşük bütçeli cihazlar üretebilmek için çıkarıldı.. Symbian series 40, 60, 80, 90 olarak anlatılan ve hala üretilen ve daha önce üretilmiş olan cihazlarda kullanılan işletim sistemleri telif haklarından dolayı sanırım cihaz başına belli bi yükümlülük getiriyor nokia'ya. dolayısıyla sadece nokia için üretilecek olan bu işletim sistemleri satılan cihazların da fiyatlarını belli bi ölçüde düşürecek. Şimdi böle düşününce neden daha ucuz bir işletim sistemi yüklenmesinki s60v5 yerine????

aliçoooo

aliçoooo

Üye
    Konu Sahibi
Symbian^3 işletim sistemi bildiğim kadarıyla düşük bütçeli cihazlar üretebilmek için çıkarıldı.. Symbian series 40, 60, 80, 90 olarak anlatılan ve hala üretilen ve daha önce üretilmiş olan cihazlarda kullanılan işletim sistemleri telif haklarından dolayı sanırım cihaz başına belli bi yükümlülük getiriyor nokia'ya. dolayısıyla sadece nokia için üretilecek olan bu işletim sistemleri satılan cihazların da fiyatlarını belli bi ölçüde düşürecek. Şimdi böle düşününce neden daha ucuz bir işletim sistemi yüklenmesinki s60v5 yerine????
arkadasım demek istediqini pek anlamadm.Konumuz 5800 ve n97'ye yeni cıkıcak olan işletm sistemini gelebilme ihtimali..?

efato

efato

Üye
arkadasım demek istediqini pek anlamadm.Konumuz 5800 ve n97'ye yeni cıkıcak olan işletm sistemini gelebilme ihtimali..?

demek istediğim daha mağliyetli bi işletim sistemi için para ödeyip telefonu piyasaya sürmüşken, daha ucuz bi işletim sistemi desteği vermezler bence. kendi görüşümdür sadece...

osmanpasa

osmanpasa

Üye
demek istediğim daha mağliyetli bi işletim sistemi için para ödeyip telefonu piyasaya sürmüşken, daha ucuz bi işletim sistemi desteği vermezler bence. kendi görüşümdür sadece...
yiyim öyle görüşü.Bİ halttan anlamıyon ne yazıyon.:bann:

TheDarKinq

TheDarKinq

Üye
n97'nin işlemcisi ile 5800'in ki aynı n97'ye olursa 5800'a da olur büyük ihtimal hiç bi fark yok aralarında çünkü.
fark var n97 1000 lira civar 5800 450 lira civarı nokia yaparsa eğer n97 yi yapacaktır 5800 ı yapmaz.

omerynd

omerynd

Üye
hiçbir şekilde yapacağına inanmıyorum. Nokia apple değil. Senede bir telefon üreten ve ondaki yazılımsal desteği eskilerind de sağlayan bir firma değil. Sadece aldığın cihazı mevcut özelliklerini biraz daha iyi hale getirmek için güncelleme hazırlarlar. Mesela bana göre Aynı 5800 in özelliklerine sahip fakat symbian 3 işletim sistemine sahip ürünler de çıkaracaktır düşük bütçeli diye. Bu telefonları güncellerse o telefonları satamaz o da işine gelmez.

daniel_23

daniel_23

Üye
imkansız değil tabi ki hatta bence şu an için mümkün

osmanpasa

osmanpasa

Üye
Bazıları 5800 S^3 ü kaldırmaz diyor. Nokia N8 den bir süre sonra daha düşük fiyatlara S^3 işletim sistemi yüklü olan başka modeller çıkartacak. Siz sanıyormusunuz bu telefonların hepsinde Gpu olacağına veya 600-700MHz işlemci olacağına.
Bence nokia 5800 , X6 ,N97 ile benzer donanımlara sahip telefonlara S^3 yükleyip satacak. Bu modellerde Gpu olmadığı için yine 3D performansı düşük olacak. Hd video oynatma kapasitesi olmayacak. Belki galeriyi açtığınızda biraz kasacak ama menü geçişleri, programalrın çalışması gayet hızlı olacak. Sonuçda S^3 ün s60V5 den 3 kat hızlı olduğu söyleniyor.
İşte benim umudum benzer donanımda bu ürünler çıktığında bir hayır severin bu firmwareleri 5800, x6 gibi telefonlara uyarlaması.
Bir ihtimalde Nokia symbianın karizmasını düzeltmek için mevcut tüm s60V5 leri S^3 e update eder.
N8'in alt modellerini çıkarmak yerine 5228 ,5230,5233,5235,5800xm,x6,N97 gibi s60v5 telleri S^3 ile satar. Böylece yeni model çıkarma masrafından da kurtulmuş olur.Hd video ,12 mp kamera, hayvan gibi 3d oyun oynamak isteyen, eşine dostuna hava atmak isteyen n8 alır.
Bütçesi düşük olanlarda bu telefonları almaya devam eder.
Bazıları eski modellere S^3 çıkarsa satmaz diyor ama ben buna katılmıyorum.
Mesela iphone os 4 işletim sistemini ihone 2g için bile çıkardı ama ihone 4 telefonu tüm hatalarına rağmen 4 milyondan fazla sattı. Yani geriye yatır

--------------- Ekleme ---------------

yani geriye destek vermek iphone a kaybettirmedi aksine daha çok kazandırdı. Eğer nokia da eski tellere destek verirse markaya duyulan sevgi artar ve inanlar bir sonraki tellerinde de ilk tercihi nokiadan yana kullanır. Aksi halde diğer markalara kayAR.
Kimse sırf yeni işletim sistemi olsun diye tel değiştirmez.
Mesela benim 5800'i sadece çoklu dokunmatik bir telefonu alacak param olduğu zaman değiştiririm.

Progressivity

Progressivity

Üye
eğer N97'ye symbian^3 gelirse 5800'a da gelir haa belki nokia getirmez ama bu işle uğraşan bir dünya insan var 5800 sahibi var elbet uyarlayacaklardır buna eminim :)

rodrower

rodrower

Üye
nokia bunu yaparsa kimde baska cihaz almas herkez 5800 a yönelir. nokia nın n8 ide n9 uda elinde kalır :))

--------------- Ekleme ---------------

ayrıca bu telefon S3 ü kaldırmaz. donanım kötü.

AlpReis

AlpReis

Üye
:islikNerdeeeee

hxüxsxaxm

hxüxsxaxm

Üye
arkadaşlar bu kadar şey yazmışsınız ellerinize sağlık ama olmayacak bişey deil bu nasıl kie bir pcye windows xp'den vistaya yükseltilebiliyorsa v5'te symbian^3'e yükseltilebilir ha nokia yükseltmez o ayrı ama isletim sistemi donanımsal deil yazılımsaldır... yeter ki işlemci hızına uygun bir işletim sistemi oluşturulsun....

Üst Alt