tamamlanmış galibaarkadaşlar ilk sayfadaki linke bakar mısınız x6 5800 bide bi telefonun daha üstü çizilmiş
yaşasın yakın bir zamanda v60 geliyo.ben cfw kullanıyom ya niye sevindiysem 
yanında modified yanı modifiye yapıldı gibi birşey yazıyor sanırım.yani tamamlandı artık sunulacak gibi birşey.ama aksi gibi güncelleme hiç gelmeyecek de olabilir.ama tamamlansaydı c6 nın filanda üstü çizilmezmiydi hem yandaki tarihte bugünün tarihi
galba bizim cfw yapımcısı kötüköylü yazmış o yorumu.dedigin gibi onun yorumuna göre "nokia symbianı öldürdü,güncelleme iptal oldu" gibi birşey çıkıyorYorumlara göre iptal edildi deniyor.. :/
cfw yükleme işini anlatırım,diger sorulara cevap vereyim,arkadaslar bende cwf yuklemek istiyorum ama nasil yapacagimi bilmiyorum.. windows7 kullaniyorum.. bana detayli bi anlatim onerebilirmisiniz? birde cwf yukledikden sonra guncelleme cikarsa nasil guncelliyecgiz telefonu ? ve son olarakda cwf yuklemek icin telefonu hacklemek gerekiyor mu ? cvp veren arkadaslara simdiden tskler...
tekrar orjinal yazılım atarak güncelleyebilirsin ama cfw attıktan sonra güncellemek isticegini hiç sanmıyorum.ayrıca güncelleme gelmeyebilir.birde cwf yukledikden sonra guncelleme cikarsa nasil guncelliyecgiz telefonu ?
cfw atınca otomatik olarak hackleniyor.yani hacklemene gerek yok.ve son olarakda cwf yuklemek icin telefonu hacklemek gerekiyor mu ?
eger anlamadıysan daha da ayrıntılı anlatabilirim.son sürüm v52.0.007 dir.(bazı yerlerde v52.0.101 yazıyor,sakın 101 e güncelleme.)
yükleme için gerekli programlar:jaf,pc suite,ovi suite ve cfw.
jaf linki:Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
pc suite ve ovi suiteyi nokianın sitesinden indir.cfwnin linki de yukarıdaki mesajda.
ilk önce pc suiteyi ve ovi suiteyi yükle.sonra jafı yönetici olarak çalıştırıp yükle.jafı yüklerken "sürücüye güvenilmiyor" gibi Türkçe uyarılar verecek(3-5 kez),evet de geç.sonra yine jaf yüklenirken İngilizce olarak "sürücü degiştirilsin mi" gibi birşeyler soracak,hayır de(çünkü jafla gelen sürücü daha eski).en son jaf yüklendikten sonra,cfwyi C/Program Files/Nokia/Phoenix/Products/RM-356 klasörünün içine at.eger bu klasörler yoksa kendin oluştur.bende yoktu kendim oluşturdum.telefonu kapalı halde kasaya bagla.şimdi ogm jaf pkey emulatorun üstüne gelip sag tıklayıp yönetici olarak çalıştır de."go" tuşuna tıkla box hatası verecek evet de.sonra üstteki bb5 sekmesine tıkla,crt 308 in üzerindeki tiki kaldır,alttaki phone mode kısmını offline seç,desd usb,manual flash,factory set işaretle(eger normal mode işaretli degilse onu da işaretle)use iniye tıkla,rm 356 nokia 5800d1 seç.dogru gidersen yanındaki çubukta yazılımın ismi yazacak ve üstündeki yeşil ışıklar yanacak.sonra flaşa tıkla gelen soruya evet de ve hemen 1-2 saniye içinde telefonun açma kapama tuşuna 2-3 saniye basılı tut ve bırak.gördüyse altta yeşil bir çubuk belirecek o çubuk dolana kadar baglantının kesilmemesine dikkat et(eger kesilirse telefon açılmaz).çubuk dolunca done yazacak,phone mode normal de telefon açılınca kasadan çek,kullan.
yazılım yükleme işi bu kadar ama yazılımı yüklemeden önce hafıza kartını yedekle ve biçimlendir.yani hafıza kartı bomboş ve telefona takılı olsun.birde mümkünse şarjı fulken yazılım at,çünkü yazılım atarken şarj bitip baglantı kopabilir.sonra kasaya takıp yukarıda anlattıgım gibi flaşla.şurayı da bir incele istersen:Baştan sona 5800 a özel c6 fw kurulum işlemi anlatımı resimli ve ayrıntılı %0 hata !
Değil ama konun altında orjinal Nokia.com un konun olduğu yerin linki verilmiş!symbiantweet.com official sitemi?
