Karar 21 Şubat 2012 tarihinde çıkmış ancak henüz elime ulaşmadı, ben de hakem heyetine giderek kararın kopyasını aldım ve aynen şunlar yazıyor:
İNCELEME VE GEREKÇE: Dosyadaki belgelerden tüketicinin cihazını garanti kapsamında 21.11.2011 tarihinde tamiri için teknik servise teslim ettiği anlaşılmıştır. Garanti Belgesi Uygulama Esaslarına Dair Yönetmeliğin 6. maddesine göre malın azami tamir süresi 20 işgünüdür. Ayni yönetmeliğin 14. maddesi uyarınca, malın süresi içerisinde tamir edilmemesi durumunda tüketicinin seç,imlik hakları doğmaktadır. 20 işgünü içerisinde tamir edilemeyen telefonun bedel iadesi talep edilebilir denildiğinden" tüketici talebinin kabulüne karar verilmiştir.
KARAR: Dosyadaki belde ve bilgiler incelendi. Yukarıdaki gerekçe ile açıklanan nedenle 28.11.2009 tarih ve 848*** numaralı fatura ile 530,00 TL. ödenen tutarın tüketiciye iade edilmesine cihazın teknik serviste bırakılmasına, işbu kararın yönetmeliğin 24. maddesi uyarınca ilan edilmesine, tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde Tüketici Mahkemelerine itiraz yolu açık olmak üzere katılanların oy birliği/çokluğu ile karar verildi.
Telefonu bana satan yer ile görüştüm, paramı kısa süre içerisinde alacağımı umuyorum. Yeni bir gelişme olunca tekrar paylaşacağım. Başına böyle bir iş gelen varsa mutlaka hakkını arasın. İyi günler...