Nokia 5800 KVK Garanti Sorunu - 26. İş Günü

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
fbforever

fbforever

Üye
    Konu Sahibi
Nokia 5800 KVK Garanti Sorunu - 26. İş Günü
21.11.2011 tarihinde Nokia 5800 cihazımı Ankara'da bulunan KVK Teknik Servis'e verdim. Cihazımın fatura kesim tarihi 28.11.2009 . Bugün (26.12.2011) KVK'dan mesaj geldi cihazımın 100,01 TL karşılığında tamir edileceğini söylüyorlar. Eğer mesaja cevap vermezsem 3 gün içinde iadesi yapılacakmış. Sizce Tüketici Hakları Mahkemesi'ne başvursam yeni telefon veya para olarak karşılığını alabilir miyim bu kadar geç cevap verdikleri için? İlgili arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Şimdiden teşekkürler...

(Konuyu yanlış yere açtıysam kusuruma bakmayın)

jigsaw_54

Üye
öncelikle cihazını neden garantiye gönderdiğini belirtseydin daha iyi olurdu

geç haber vermelerinin sebebi cihazın ellerine yeni ulaşmış olmasıdır
senden ücret istemelerinin sebebi garantiye neden gönderdiğine bağlı eğer kullanıcı hatası ise ücret istemeleri normal bi durum
son olarak 3 gün muhabbetine inanma göndermiyorlar hemen :) telefonla arayıp soracaklar emin ol onay verirsen işleme koyacaklar eğer daha sonra karar vermek istersen 2-3gün sonra tekrar arıyorlar...

fbforever

fbforever

Üye
    Konu Sahibi
Para istemekte haklılar, telefonum merdivenlerden düştü. Darbe ve kırık tespit etmişler. Ben sadece 20 iş gününü geçirdikleri için tüketici haklarımı kullanıp yeni telefon veya eşdeğer bir şey talep edebilir miyim bunu merak ediyorum...

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Servis süresi olan 30 iş günü geçmediği ve seni 26. günde bilgilendirdikleri için tüketici mahkemesine gitmiş olsan bile ortada delil sayılacak bir kanıt olmuyor malesef.

fbforever

fbforever

Üye
    Konu Sahibi
30 değil 20 iş günü o artık. Bana bunu KVK'dan da söylediler. Yoksa gelip buraya yazmam :)

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
30 değil 20 iş günü o artık. Bana bunu KVK'dan da söylediler. Yoksa gelip buraya yazmam :)
Biraz asabiyiz galiba neyse oku sana yardımcı olur.

4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanuna göre;
Malın tamir süresi en fazla 30 iş günüdür. Bu süre mala ilişkin arızanın servis istasyonuna, servis istasyonunun olmaması durumunda, malın satıcısı, bayii, acentesi, temsilciliği, ithalatçısı veya imalatçısı-üreticisinden birine bildirim tarihinden itibaren başlar.

Yasal olarak hakkın tam olarak şöyle:
Tüketicinin onarım hakkını kullanmasına rağmen malın tamiri gereken azami sürenin aşılması durumunda tüketici malın ücretsiz değiştirilmesini, bedel iadesi veya ayıp oranında bedel indirimi talep edebilir. Satıcı, tüketicinin bu taleplerini reddedemez. tüketicinin bu taleplerine karşı satıcı, bayii, acente, imalatçı- üretici ve ithalatçı müteselsilen sorumludurlar.

fbforever

fbforever

Üye
    Konu Sahibi
Eskiden 30 iş günüydü ama artık 30 gün olarak hesaplanıyor diye duymuştum. O da 20 iş gününe denk geliyor hemen hemen. Yanlış mı biliyorum? Yasa çıkmadı mı böyle?

edit: bir de bu var. Yanlışsam vazgeçeyim bu sevdadan :D

fbforever

fbforever

Üye
    Konu Sahibi
Yardım edebilecek yok mu?

jigsaw_54

Üye
var evet ama o umudu kes bence çünkü bu yasa karar tarihinden sonra uygulamaya girmiş olabilir veya yılbaşından sonra uygulamaya girebilir burda emin değilim ama sen böyle bi talepte bulunacaksanda sana bunları mazeret gösterebilirler ...

fbforever

fbforever

Üye
    Konu Sahibi
Bugün bağlı bulunduğum kaymakamlığın tüketici sorunları hakem heyetine başvurdum. Dilekçemde yeni telefon, bedel iadesi veya ücretsiz onarım istediğimi belirttim. Bu arada Cumartesi günleri iş günü olarak sayılıyormuş ve dilekçeme 33. iş günü olarak yazdım. 1 ile 3 ay arasında cevap çıkacağını söylediler. Beklemedeyim..

Ve ordaki adam 30 iş günü olan tamir süresinin 20 iş gününe düştüğünü söyledi. Bu konuda da kesin bir bilgi oluşmuş oldu artık.

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Bilgi paylaşıldıkça güzel, sayende bilgimizi tazelemiş olduk eyvallah...
Telefonunla ilgili İnşallah bir sıkıntı çıkarmazlar da istediğin gibi olur.

fbforever

fbforever

Üye
    Konu Sahibi
Karar 21 Şubat 2012 tarihinde çıkmış ancak henüz elime ulaşmadı, ben de hakem heyetine giderek kararın kopyasını aldım ve aynen şunlar yazıyor:

İNCELEME VE GEREKÇE: Dosyadaki belgelerden tüketicinin cihazını garanti kapsamında 21.11.2011 tarihinde tamiri için teknik servise teslim ettiği anlaşılmıştır. Garanti Belgesi Uygulama Esaslarına Dair Yönetmeliğin 6. maddesine göre malın azami tamir süresi 20 işgünüdür. Ayni yönetmeliğin 14. maddesi uyarınca, malın süresi içerisinde tamir edilmemesi durumunda tüketicinin seç,imlik hakları doğmaktadır. 20 işgünü içerisinde tamir edilemeyen telefonun bedel iadesi talep edilebilir denildiğinden" tüketici talebinin kabulüne karar verilmiştir.

KARAR: Dosyadaki belde ve bilgiler incelendi. Yukarıdaki gerekçe ile açıklanan nedenle 28.11.2009 tarih ve 848*** numaralı fatura ile 530,00 TL. ödenen tutarın tüketiciye iade edilmesine cihazın teknik serviste bırakılmasına, işbu kararın yönetmeliğin 24. maddesi uyarınca ilan edilmesine, tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde Tüketici Mahkemelerine itiraz yolu açık olmak üzere katılanların oy birliği/çokluğu ile karar verildi.

Telefonu bana satan yer ile görüştüm, paramı kısa süre içerisinde alacağımı umuyorum. Yeni bir gelişme olunca tekrar paylaşacağım. Başına böyle bir iş gelen varsa mutlaka hakkını arasın. İyi günler...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt