Nokia 5800 İle Başım Dertte Aciliyeti Olan Bir Konudur.!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
DarKKnighTR

DarKKnighTR

Üye
    Konu Sahibi
Nokia 5800 İle Başım Dertte Aciliyeti Olan Bir Konudur.!
10 gün önce telefonuma orjinal firmware dosyalarını tekrardan yükledim. Sonra nokia suite'den güncellemeleri yaptım. Bir sorun oluştu. Tuş kilidi yan tuş kilidinden 2 defa açılınca manuel tuşlar çalışmıyor. Basıyorum basıyorum çalışmıyor. Yani telefon yeni açılsın. Tuşları kilitle ekran kararsın, sonra aç tuş kilidini ve manuel tuşlar devre dışı. Sonra KVK'ya garantiye gönderdim ve 10 gün sonunda geldi bugün baktım olmuş sonra eve geldim bilgisayara USB ile bağladım dosyalarımı atacaktım. Nokia suite'den haritaları güncelledim ve tüm güncellemeleri yükledim. Ve şimdi de aynı sorun oluştu. Tuş kilidi arızası tekrardan oluştu. Yazılımsal bir hata mıdır bu? Şuan navifirm'den tekrar indirmeye çalışıyorum orjinal firmware dosyalarını, ne yapmalıyım acil bir fikir verin arkadaşlar!

bayon

Üye
dead flash atmayı denedin mi ?

bsqurt

bsqurt

Üye
hard format attın mi ?

DarKKnighTR

DarKKnighTR

Üye
    Konu Sahibi
Hard format attım, şimdi dead flash atmayı deneyeceğim. Dead flash CFW yükler gibi oluyor değil mi arkadaşlar?

bsqurt

bsqurt

Üye
evet ama navıfrm den indirdiğin orjinal dosyaları atıyorsun rm_356 klasörüne gerisi aynı

DarKKnighTR

DarKKnighTR

Üye
    Konu Sahibi
Şuan navifirm'den Euro 2 Turkey Black versiyonu indirdim ve dead flash şeklinde bir Fw attım. Ve hala durum aynı. Tuşları bir kere kilitleyeyim sonra açayım ve manuel tuşlar devre dışı kalıyor. Çok acil bir desteğe ihtiyacım var :'(

bsqurt

bsqurt

Üye
biz yazılımla çözmeye çalışıyoruz da mekanik bi sorun mu var tl de yoksa ¿

- - - Eklendi - - -

tlin garantili olmasa cfw yükle diyecem bi de ama

DarKKnighTR

DarKKnighTR

Üye
    Konu Sahibi
Mekanik bir arıza olması ihtimali var. KVK'dan bugün geldi, kağıtta yazan şu: Mekanik parça/parçalar değiştirilerek onarım yapılmıştır. Yazılım güncelleme ayar genel bakım yapılmıştır. Kalibrasyonları yapılmıştır. Telefonunuzu tozlu ve nemli ortamlardan koruyunuz.
Olay bu şekil. Şimdi şunu söylemeliyim. Ben CFW' de karşılaşmıştım bu sorunla. Sonra OFW'ye döndüm ve yine aynı. Garantiye yolladım geldi düzeldi ardından eve geldim daha bilgisayara bağladım. Nokia'nın kendi yazılımı olan Nokia Suite'den güncellemeleri yaptım. Ve sonuç eskisine döndü... Güncellemelerden kaynaklanacağını sanmıyorum. Sanırım KVK'nın ayıplı malı düzgün tamir etmemesi ile alakalı.

- - - Eklendi - - -

Bir çözüm bulanlar veya karşılaşanlar bildirebilirler mi? Aciliyeti olduğu için UP UP UP!

about123

Üye
Kardeş İnan Bi Telefoncular Çarşısına Gitsen Nokia Garatinye Göderdiğin adamdan Daha Çok Anlar Ben Nokia Garantide Çalıştım.Gelen Cihazlara biz Hard Format Atıyoduk Bi ekipte içini Açıp Bakıyodu. Bişi Bilmez Onlar Formatlayıp Yollar.
Ankarada Mesela kızılayda Telefoncular Çarşısı var Bursada Böyle Biyer Varsa Götür Adamların neler bildiklerine inanamazsın.Bide orda sordur..

DarKKnighTR

DarKKnighTR

Üye
    Konu Sahibi
Şuan garantiye vermiş bulunmaktayım bu 2. gidişi garantiye. Daha garantiden aldığım günün sonrası tekrar garanti :) Arada manuel tuşlar çalışabiliyor çok garip bir arıza. Sanırım tuş kilidi yerinde gevşeklik var veya mekanik arıza. O yan kilit tuşu sadece aşağı inmesi gerekirken yukarı bile 1mm kadar bir sapma yapabiliyor. Şuan garantide ve telefonun garantisi 29 Ocak'ta bitiyor. Şuan ne yapabilirim bana bir akıl verin. Bu garantiden geldikten sonra olmuş ise telefon kullanırım ama olmadı ise tekrar garantiye gönderirim. Olur veya olmaz bakarım duruma göre. Ama 4. gönderişe ihtiyaç duyarsam o zaman telefonun garantisi faturası hepsi elimde mevcut. KVK'dan Cihaz değişimi veya Ücret iadesi talep edeceğim. Ama ben ücret talebinden yanayım. 510 TL faturası var. Cihaz değişimi için telefon stoklarda yoktur. Daha üst bir model de iyi olabilir. Ama şu garanti, ücret iadesi felan bu anlamda, bu konuda beni aydınlatabilecek arkadaşlara ihtiyacım var... Lütfen bilgilendirir misiniz arkadaşlar?

pissed26

pissed26

Üye
tüketici hakları gereğince garantiden geldiği halde sorunun sürekli olarak tekrarlıyorsa aynı ürünü stokta yoksa üst modelden birini göndermek zorundalar ama işin ucunu sıkı tutman gerekir

DarKKnighTR

DarKKnighTR

Üye
    Konu Sahibi
tüketici hakları gereğince garantiden geldiği halde sorunun sürekli olarak tekrarlıyorsa aynı ürünü stokta yoksa üst modelden birini göndermek zorundalar ama işin ucunu sıkı tutman gerekir
Arkadaşım haklısın, bu işi sıkı tutmam lazım. 29 Ocak 2013'de garanti süresi bitecek. Telefonu 29/01/11'de satın almışım o tarihten itibaren 2 yıl garantili. Az bir zaman kaldı bitmesine. Süre bitmeden bu işi halletmem gerekiyor. Bir kere garantiye gitti bu sorundan sonra geri geldi, bir kaç saat içinde tekrar aynı arızayı gördüm. Ve dün tekrardan gönderdim garantiye bu 2. gidişi. Bu bir üst model için daha kaç kez garantiye göndermem gerekecek? Bu Nokia 5800'ın bir üst modeli ne olabilir, ne istemeliyim? Veya para iadesi için neler yapmalıyım siz beni yönlendirirseniz ona göre hareket edeceğim. Tüketici Hakem Heyetine'de başvurabilirim. Ayrıca garanti için telefonu KVK'ya gönderiyorum. Lütfen yardımcı olun arkadaşlar.

Süleyman

Süleyman

Üye
3 defa aynı arızadan dolayı gitmesi gerekir. Bir üst modeli olarak c5-03 gönderiyorlar. Para iadesi istersen nokia müşteri temsilcilerini ara. Isteğini söyle. Öyle bir seçeneğimiz falan yok derse inanma. Git tüketici hakem heyetine. Yalnız bunları yapman için telefon 3 defa aynı arızadan gidecek ve yapılmamış yani hâlâ sorun devam ediyor olacak.

DarKKnighTR

DarKKnighTR

Üye
    Konu Sahibi
3 defa aynı arızadan dolayı gitmesi gerekir. Bir üst modeli olarak c5-03 gönderiyorlar. Para iadesi istersen nokia müşteri temsilcilerini ara. Isteğini söyle. Öyle bir seçeneğimiz falan yok derse inanma. Git tüketici hakem heyetine. Yalnız bunları yapman için telefon 3 defa aynı arızadan gidecek ve yapılmamış yani hâlâ sorun devam ediyor olacak.
Sağol teşekkür ederim bilgilendirmen için. Şuan 2. defa aynı arızadan gitti. Ve gelince büyük bir ihtimal yapılmamış olarak gelecek. Nereden biliyorum; çünkü gönderdiğim yer KVK. Sonra 3. defa aynı arızadan göndereceğim. Gelince yapılacak veya yapılmayacak eğer yapılmaz ise 4. defa göndermek yerine, Para İadesi isteyeceğim. Vermezler ise tüketici hakem heyetine başvuracağım. Ama garanti süresinin bitmesinden korkuyorum :(

Süleyman

Süleyman

Üye
garanti süresi yakın olduğu için oyalayabilirler. Yani telefonu 2 günde göndereceklerse 3 günde gönderirler. Bunada yapacak birşey yok.

DarKKnighTR

DarKKnighTR

Üye
    Konu Sahibi
garanti süresi yakın olduğu için oyalayabilirler. Yani telefonu 2 günde göndereceklerse 3 günde gönderirler. Bunada yapacak birşey yok.
İlk gönderdiğimde 10 gün sonra elime geçti telefon.

Süleyman

Süleyman

Üye
genelde 10 günde gönderiyorlar zaten. Ama senin garanti bitimi yakın olduğu için biraz geciktirebilirler. Normalde 20 iş günü içersinde göndermeleri gerekir.

DarKKnighTR

DarKKnighTR

Üye
    Konu Sahibi
genelde 10 günde gönderiyorlar zaten. Ama senin garanti bitimi yakın olduğu için biraz geciktirebilirler. Normalde 20 iş günü içersinde göndermeleri gerekir.
Biraz geciktirsinler 20 iş gününü geçerse o zaman anında olayı Tüketici Hakem Heyeti'ne taşıyacağım. Bir de ne alakaysa; Nokia 5800'ın arka kapağı garanti kapsamı dışında kalıyormuş. Biraz baskı yaptım. Yine değiştirmeyecekler ama en azından arka kapaktaki kamera camının çatlak olduğunu yazdırabildim :) Şuan telefon ilk garantide ekran camı değişti, üstüne koruyucu jelatin çekildi, telefonun yan tarafları komple değişti neredeyse yeni gibi oldu. 2. garantiye gidişinde bataryanın soyulduğunu ifade ettim, birde kamera camının çatlak olduğunu yazdırdım. Telefon neredeyse sıfır haline geldi. Tek sorun şu yan tuş kilidinde onuda ekledim sorunların arasına gönderdim dün telefonu garantiye. Tuş kilidi gevşek midir nedir anlamadım. Kimi zaman tuşları kilitliyorum ama açtığımda manuel tuşlar devre dışı kalıyor. Bazen ise düzeliyor ve ayrıca çok hassas bir tuş kilidi var. Çok az titreşim olsun hemen açılıyor kilit. Normalde sadece aşağı kayması gerekirken 1mm olarak yukarı bile çıkabiliyor. Bir daha Nokia'nın adını ağzıma almam. Tek isteğim telefonun yapılması, yapılmaz ise ücret iadesi. Teknolojix'ten 510 TL tutarında faturası var :)

Süleyman

Süleyman

Üye
Biraz geciktirsinler 20 iş gününü geçerse o zaman anında olayı Tüketici Hakem Heyeti'ne taşıyacağım. Bir de ne alakaysa; Nokia 5800'ın arka kapağı garanti kapsamı dışında kalıyormuş. Biraz baskı yaptım. Yine değiştirmeyecekler ama en azından arka kapaktaki kamera camının çatlak olduğunu yazdırabildim :) Şuan telefon ilk garantide ekran camı değişti, üstüne koruyucu jelatin çekildi, telefonun yan tarafları komple değişti neredeyse yeni gibi oldu. 2. garantiye gidişinde bataryanın soyulduğunu ifade ettim, birde kamera camının çatlak olduğunu yazdırdım. Telefon neredeyse sıfır haline geldi. Tek sorun şu yan tuş kilidinde onuda ekledim sorunların arasına gönderdim dün telefonu garantiye. Tuş kilidi gevşek midir nedir anlamadım. Kimi zaman tuşları kilitliyorum ama açtığımda manuel tuşlar devre dışı kalıyor. Bazen ise düzeliyor ve ayrıca çok hassas bir tuş kilidi var. Çok az titreşim olsun hemen açılıyor kilit. Normalde sadece aşağı kayması gerekirken 1mm olarak yukarı bile çıkabiliyor. Bir daha Nokia'nın adını ağzıma almam. Tek isteğim telefonun yapılması, yapılmaz ise ücret iadesi. Teknolojix'ten 510 TL tutarında faturası var :)

510 tl ye almışsın fakat 510 tlnin 510 tl sinide vermiyorlar. neredeyse 2 yıl kullanmışsın telefonu. kullanım ücreti kesiyorlar. tahmini 400 küsur verirler.

DarKKnighTR

DarKKnighTR

Üye
    Konu Sahibi

510 tl ye almışsın fakat 510 tlnin 510 tl sinide vermiyorlar. neredeyse 2 yıl kullanmışsın telefonu. kullanım ücreti kesiyorlar. tahmini 400 küsur verirler.
400 küsür verseler yine de iyi :)

- - - Eklendi - - -

Nokia 5800'ın bir üst modeli olarak başka telefon tercih edebilir miyiz? C5-03'ten başka? Ama ücret iadesi daha iyi.

• Beğen
Tepkiler: Süleyman
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt