DarKKnighTR
Üye
Nokia 5800 İle Başım Dertte Aciliyeti Olan Bir Konudur.!
10 gün önce telefonuma orjinal firmware dosyalarını tekrardan yükledim. Sonra nokia suite'den güncellemeleri yaptım. Bir sorun oluştu. Tuş kilidi yan tuş kilidinden 2 defa açılınca manuel tuşlar çalışmıyor. Basıyorum basıyorum çalışmıyor. Yani telefon yeni açılsın. Tuşları kilitle ekran kararsın, sonra aç tuş kilidini ve manuel tuşlar devre dışı. Sonra KVK'ya garantiye gönderdim ve 10 gün sonunda geldi bugün baktım olmuş sonra eve geldim bilgisayara USB ile bağladım dosyalarımı atacaktım. Nokia suite'den haritaları güncelledim ve tüm güncellemeleri yükledim. Ve şimdi de aynı sorun oluştu. Tuş kilidi arızası tekrardan oluştu. Yazılımsal bir hata mıdır bu? Şuan navifirm'den tekrar indirmeye çalışıyorum orjinal firmware dosyalarını, ne yapmalıyım acil bir fikir verin arkadaşlar!

Arada manuel tuşlar çalışabiliyor çok garip bir arıza. Sanırım tuş kilidi yerinde gevşeklik var veya mekanik arıza. O yan kilit tuşu sadece aşağı inmesi gerekirken yukarı bile 1mm kadar bir sapma yapabiliyor. Şuan garantide ve telefonun garantisi 29 Ocak'ta bitiyor. Şuan ne yapabilirim bana bir akıl verin. Bu garantiden geldikten sonra olmuş ise telefon kullanırım ama olmadı ise tekrar garantiye gönderirim. Olur veya olmaz bakarım duruma göre. Ama 4. gönderişe ihtiyaç duyarsam o zaman telefonun garantisi faturası hepsi elimde mevcut. KVK'dan Cihaz değişimi veya Ücret iadesi talep edeceğim. Ama ben ücret talebinden yanayım. 510 TL faturası var. Cihaz değişimi için telefon stoklarda yoktur. Daha üst bir model de iyi olabilir. Ama şu garanti, ücret iadesi felan bu anlamda, bu konuda beni aydınlatabilecek arkadaşlara ihtiyacım var... Lütfen bilgilendirir misiniz arkadaşlar?