Nokia 5800 Batarya Hakkında..

ahmet229

Üye
Benim 5800 da aynı ömürde. Standardı bu demekki. Halbuki touch screen ler arasında en önemli özellikleri arasında şarjının uzun gitmesi gibi bir ibarede vardı geçenlerde gördüğüm bir karşılaştırmada. Şarjdayken heralde Sürüm farkettiriyor olabilir. Arkada çalışan programların sayısıyla çok orantılı. Telefonlarda şarjı en çok yiyen şey şebeke araması. Eğer baz istasyonu az olan bir yerde iseniz, muhtemelen şarjı daha az gidecektir telefonun. GPS sistemleri Wifi falan kullanmak da aynı şey oluyor.

ysrkvs

Üye
    Konu Sahibi

Ona ben hala inanmıyorm ama. eğer bulabilirsem o senin aldığın bataryadan yaparım. Çünkü söyledigin az degil 1 gün giderken 3 güne çıkmış. Benim kullanımımla 2 gün yetiyor demekki o batarya alsam 5gün fln idare ederim ki bu benim için çok büyük bişey..

--------------- Ekleme ---------------

Eğer standardı buysa bence çok düşük. Sürekli şarj akşama yetecek mi diye düşünmek adamın canını sıkıyor.

Carus55

Üye
Seninki 1,5 2 gün gidio benimki 1 gün bile dayanmio telefonun ne kadar teferruatı oulursa o kadar az dayanipo sarj benim bi tane 1100 onla mesajı falan onla yazıorum 1 hafta dayaniyor 5800 da öel yanimda tasiorum foto müzik vs. En İyisi Öle Yapin Sizde

ysrkvs

Üye
    Konu Sahibi
Nesi iyi arkadaş bunun yanımda başka telefon taşıyacaksam niye aldım 5800.

Lan arkadaşşş ya batarya batarya deiL deLik bidon sanki ne mp3 dinliom nede bişi yapıom sadece msj yazıom bitio dinamo falan taksak dokunmatıge deydıkce batarya dolsa

ysrkvs

Üye
    Konu Sahibi
Lan arkadaşşş ya batarya batarya deiL deLik bidon sanki ne mp3 dinliom nede bişi yapıom sadece msj yazıom bitio dinamo falan taksak dokunmatıge deydıkce batarya dolsa

öyle bişey icat edersen bizede gönder. napacaz bu batarya işini hiç kimsede bilmiyor ki.. bu telefon için bu özellikler için bu batarya kötü ya.. ha en güçlü bataryalardan biri piyasada ama hani güç

öyle bişey icat edersen bizede gönder. napacaz bu batarya işini hiç kimsede bilmiyor ki.. bu telefon için bu özellikler için bu batarya kötü ya.. ha en güçlü bataryalardan biri piyasada ama hani güç

yok ya 90 Lirayi gözden çıkarıp orjinaL yedek batarya aLıcagız bşka Çaresi yok 2 şerden 4 gun kullan dur işteee

1-şebeke ayarlarından gsm i seç garanti sende o çift mod dadır. 2- ekran ışığını biraz düşür.

ysrkvs

Üye
    Konu Sahibi
1-şebeke ayarlarından gsm i seç garanti sende o çift mod dadır. 2- ekran ışığını biraz düşür.

Arkadaşım cevabın için sağol diyecem ama şunlarıda ekleyecem. sağol gsm seç demişsin de hadi bu öneriyi anlarım ama kesin sende çift moddadır demen biraz küçümseme gibi geldi bana. biz bilmiyormuyuz yani bi sen mi biliyon. ekran ışığıda kısık gsm de seçili. ayrıca telefon bataryası ekran ışıgı kısık kullansınlar diyemi icat edilmiş. 3g li telefonda gsm i seçiyoruz şarj uzun gitsin diye yanlış bişey yapıyoruz gibi sende çift mod seçilidir gsm seç ne demek yani. 3g kullanmayacaksak niye aldık telefonu. biraz dikkatli cevaplar verirsen sevinirim.

evet herkesin en büyük sorunu pil benimde sorunum pilden yana. kendi sistem özelliklerine bakınca en azından 4-5 gün gitmesi gerekiyor ama malesef dediğiniz gibi kuyruklu yalan. 1-2 gün sonra şarj bitiyor. samsunglarında bazı telefonlarında öyle bilmem kaç yüz saat gider şöyle yapar böyle uzaya çıkar diyo ama galiba yeni bir sahtekarlık söz konusu. bende denemek için tesadüf eseri kalın pil aldım ebaydan arka kapağı ile geldi. biraz ilginç bir görünüm oldu telefonumda ama şahsen şarjı uzadı otomatikman. ama o pilde ne kadar stabil olarak böyle devam eder bilemiyorum.

aldığım pil tipi aynı bu şekil aslında arka kapağın bu şekil olması iyi oldu her yere rahatlıkla koyabiliyorum aman çizilmesin pislenmesin derdimi ortadan kaldırdı. ama telefon doğal olarak kalınlaştı ericsson 688 gibi bişe oldu neyse demek herkesin telefonunda aynı sorunlar mevcut. sırf benimkinin az gitti konusunda baya yakınıyordum. neyse herkese saygılar dilerim.

ege5050

Üye
slm lar arkdaslar valla ben 5800 alalı 3 ay oldu cok memnunum oymadıgım zaman rahat 4 gun gıdıyor
eger cok ugrsaırsak 2 gun de zor bıutıyrum ve sureklı mp3 ve radoyo dınleyen bırısyım ben aşık oldum bu telefona cok harıka + sı var - yok forumda 5800 kotuleyenlerde ınanmıyorum iphoneden kat kat guzel

Felix F.

Üye
ARkadaşlar Şarjın 4-5 Gün Gitmesini İstiyosanız Yedek Batarya Bulundurucaksınız Bataryalar O Kadar Pahalı Değil 2 Bataryayıda Doldurun Cebinize Koyun Bi Tanesini (Bi Kağıda Veyahut Ambalaja Sarın Bi Sakatlık Çıkmasın ) Kullandığınız Bitince Ötekini Takın Bunun Çaresi Budur.

ysrkvs

Üye
    Konu Sahibi

Çok zekice....

XXKAPLAN

Üye
Blututu kapatip ekran aydinlatmasi ve suresini azaltirsaniz biraz daha fazla dayanir

XXKAPLAN

Üye
Benım telefon arabada navıgasyon calısırken sarjda oldugu halde 2 saat ta bıtıyor acaba sarj cıhazı kalıtesındenmı aracta kullanan varsa bılgılerını yazarsa sevınırım tesekkurler.

vallaa arkadaşlar bendekinin sarjı 3 gün gidiyor bazı ayarlarıyla oynamanızı önerrim. örnegin parlaklığı çok parlak ekran modunu seçerseniz sarjı çok fazla emiyor. birde tavsiyem. ovi de batary die bir program var onu tavsiye ederim ayarları yapın 3 gün garanti. ben günde 100 dk yakın da müzik dinliyor...yinede 3 gün ...

laveled

Üye
valla bende ayarlarıyla oynadım ama yine 1 gün gidiyor anlamıyorum. telefonumu 2. sefer servise yolladım şimdi serviste 3. batarya gelecek ama fayda edeceğini sanmıyorum

34plt52

Üye
bendede nokıa5800express müzik var şarjı 3-4 gidiyor büyük ihtimalle bataryadan telefonun şarjı tamamen bitmeden şarja takma tam bitmeden şarja takıldığı zaman bataryanın ömrü kısalır

arkadaşlar ovi de batarya ile ilgili bir program var battery ex diye indirin onu kurun ve seceneklerde max battery diye bir tercih var seçin bende 5800 var ben 3.5 veya 4 günde bir şarj ediyorum bayağı uzatıyor ömrünü tavsiye ederim

laveled

Üye
hmm telefonum servisten gelirse bir gün deneym bakalım