Nohut örgülü bebek hırkası(anlatımlı)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
EroL

EroL

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Nohut örgülü bebek hırkası(anlatımlı)
nohut örgülü hırka modeli, bebek hırkası anlatımlı, nohut örgülü bebek hırkası, bebek hırkası yapma, kolay bebek hırkası anlatımlı, nohut örgülü kolay bebek hırkası, bebek hırkası resimli anlatım, bebek hırkası yapımı

Marifetli anneler, bebeklerinizi serin havalardan koruyacak ve onların şirinliklerine şirinlik katacak oldukça cici olan bu hırka modelini örebilirsiniz. Nohut örgülü bebek hırkasının yapımı oldukça sabit. Kısa bir sürede yapıp biteceğiniz nohut örgülü hırka modelini bu soğuklarda hemen bebeğinize giydirebilirsiniz. Bu bebek yeleği 1 yaşındaki bebekler içindir. İsterseniz ilmek sayılarını artırarak daha büyük olan bebeklerinize de yapabilirsiniz.



Yapılışı:

78 ilmek atın. 4 sıra haraşo örülür. Sıra başında 8 ilmeği kenar bantı için haraşo örülür. Sonraki 9 ilmek düz, şişe bir iplik dola, 4 ilmek haraşo, şişe bir iplik dola. 8 ilmek düz, şişe bir iplik dola, 4 haraşo, şişe bir ilmek dola, 18 ilmek düz, şişe bir iplik dola, 4 ilmek haraşo, şişe bir iplik dola, 8 ilmek düz, şişe bir iplik dola, 4 haraşo ör, şişe bir iplik dola, 9 ilmek düz, kalan 8 ilmeği yine kenar bantı için haraşo örülür. Sonra ki sıralarda örgünün ön yüzünden (arttırma yaptığımız yerlerden) 20 sıra birer ilmek arttırılır. Örgü boyu baştan itibaren 14 cm- 50 sıra olduğunda arttırma işlemi tamamlanacak şişte 252 ilmek olacak. Önleri ve arka ilmekleri beklemeye alıp önce kolları örülecek.(54 ilmek)
Beklemede olan ön ve arka ilmeklerini şişe alın 144 ilmek olacak.
Örgü boyu 16cm- 56 sıra olunca bitirilecek.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt