Nicolas Cage Biyografi...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Nicolas Cage Biyografi...
İtalyan asıllı Amerikalı oyuncu. Gerçek adı Nicholas Kim Coppola’dır. Dramadan romantik komediye, aksiyondan savaş filmlerine kadar birçok farklı türde oynamış olan aktör, Moonstruck’taki rolüyle en iyi erkek oyuncu oskarının da sahibi olmuştur. İzleyicinin , 8 mm ve Snake Eyes gibi bağımsız yapımlarda da izleme fırsatı bulduğu Cage’in filmografisinde , Face/Off ve gibi yüksek bütçeli aksiyon filmleri de vardır.

1964’te Long Beach, , ’da dünyaya geldi. İtalyan asıllı babası August Floyd Coppola yazar ve edebiyat profesörü, Alman asıllı annesi Joy Vogelsang ise koreograf ve balerindi. Kronik depresyon yaşayan annesi sürekli hayaller gördüğü ve dengesiz davrandığı gerekçesiyle Cage henüz 6 yaşındayken akıl hastanesine yatırıldı ve 1976’da anne babası boşandı. Ailesinde sanatla uğraşan ünlü isimler bulunan Nicolas, yönetmen ’nın yeğeni ve Sofia Coppola’nın kuzeniydi. Aktörlük yapan Robert Carmine ve Jason Schwartzman’la da akraba olan Cage’in iki erkek kardeşi vardı: Daha sonra yönetmen olacakChristopher Coppola ve radyo yayıncılığı yapıcak olan Marc \"The Cope\" Coppola. Daha sonra vereceği bir röportajda ailesiyle ilgili olarak:
Kin ve hırsla dolu bir aile bizimkisi. Atalarım, İtalyan katiller ve soyguncular. Babam birlikte top oynayacağınız insanlardan değildi. O, daha çok birlikte 'Yurttaş Kane' izlenecek bir insandı. Her zaman onun heyecanlı bir insan olduğunu düşündüm... Sanırım bu, kalıtımsal bir şey.
diyecekti.Nicolas Cage, aynı zamanda Albert Brooks, , , , Rob Reiner ve ’ın da okulu olanBeverly Hills High School’a devam ederken aktörlük yapmak istediğini fark etmiş ve Golden Boy isimli oyunda rol almıştı.
İlk gençlik yıllarında işsiz kalan ve müracaat ettiği yerlerden geri çevrilen Nicolas, Francis Ford Coppola’nın yeğeni olmasından dolayı oyunculuk kariyerinde amcasının etkisinin olmasını istemiyordu. Bu yüzden soyadını Cage olarak değiştiren oyuncu, Marvel Comics’in ünlü karakteri süper kahraman Luke Cage’den ilham almıştı. Konuyla ilgili olarak Cage şunları söyleyecekti:
Ben hâlâ bir Coppola'yım. Ailemden çok şey öğrendim. Ancak, bu işi tek başıma kotarabileceğimi kanıtlamam için Nicolas Cage olmam gerekiyordu. Yasal olarak ismimi değiştirmedim, ama ehliyetimde, pasaportumda Cage yazıyor. Cage, benim çünkü...
Yirmilerinde E.G. Daily ile flört eden Cage daha sonra ’la da yakınlaşmıştı.
Oldukça aksi bir kişiliğe sahip olan, reddedilmekten hoşlanmayan ve her insana sıcak davranmayan Cage’in sahne korkusu vardı. İnsanların önüne çıkar çıkmaz titremeye başlayan Cage, bunu oyunculukla aşmaya kararlı görünüyordu ve ilk filmi Jeniffer Jason Leigh'i üne kavuşturan, birkaç dakikalığına rol aldığı ve ’in başrolde olduğu Fast Times at Ridgemont High oldu. 1983’teMatt Dillon’la başrolleri paylaştıkları Rumble Fish’te rol aldıktan sonra onu tüm Amerika Valley Girl’de tanıdı. Ama Cage’i çok daha ciddi bir rol bekliyordu. Zira filmografisinde “The Wall", "Midnight Express" ve "Fame" gibi başarı kazanmış filmler olan usta yönetmen ona Birdy’de oynaması için teklifte bulunuyordu. Filmde Sergeant Al Columbato karakterini canlandırarak rolünün altından başarıyla kalkan Cage’in performansı amcasını da etkilemiş olmalıydı ki Coppola , Diane Lane, Bob Hoskins,Gregory Hines’lı oyuncu kadrosuyla dikkat çeken The Cotton Club filminde ona da rol vermişti. Ardından yine Coppola yönetmenliğinde kamera önüne geçtiği Peggy Sue Got geldi.
1990 yılında Christina Fulton’la olan birlikteliğinden Weston Coppola Cage isimli erkek çocuğu dünyaya geldi.
Oyunculuğuyla ilgili olumlu yorumlar yapılsa da Cage asıl çıkışını Cher’le başarılı bir ikili oluşturdukları Moonstruck filminde yakalayacaktı. Film üç dalda oskar kazanmasının yanı sıra Cage’in amcasının gölgesinden tamamen kurtulduğunun da beyazperdedeki kanıtı oldu. Filmin yönetmeni Norman Jewinson, Cage için "Her şeyi başarabilecek bir şair" yorumunu yapmış, sinema eleştirmenleri ve prodüktörler oyunculuğu için olumlu şeyler söyler olmuşlardı.
Cage’in performansı Coen Kardeşlerin de dikkatini çekmişti ve oyuncu ikilinin Raising Arizona isimli filmlerinde rol aldı. Yükselişi1990 yapımı "Vampire's Kiss" ve 1992 yapımı " Honeymoon in Vegas" adlı filmlerle sürmeye devam eden Cage, film başına 4 milyon dolar gibi yüksek rakamlar alabilen bir oyuncu haline gelmişti.
1995 yılı Cage’in sinema kariyeri için oldukça önemli bir yıl olacaktı. Zira oyuncu intiharın eşiğindeki bir alkoliği canlandırdığı "Leaving Las Vegas" filmiyle en iyi erkek oyuncu dalında oskar ödülünün sahibi oldu.
Aynı yıl evlendiği Patricia Arquette’ten 2001 yılında boşanan Cage, 2002’de Rock’n Roll’un kralı ’in kızı Lisa Marie Presley ile dünya evine girdi. Üç evlilik yapan Cage halen evli olduğu Kore asılllı Amerikalı eşi Alice Kim’den Kal-El ismindeki ikinci erkek çocuğuna kavuştu.
Cage 2006’da Exuma archipelago’da 3 milyon dolara bir ada satın aldı. Oyuncu halen çekim aşamasında olan son filmi National Treasure: Book of Secrets’la ilgili olarak çalışmaktadır.
Filmografisi
1982 Fast Times at Ridgemont High
1983 Valley Girl
1983 Rumble Fish
1984 Racing With the Moon
1984 The Cotton Club
1984 Birdy
1986 Peggy Sue Got Married
1986 The Boy In Blue
1987 Moonstruck
1987 Raising Arizona
1989 Time to Kill
1989 Vampire's Kiss
1990 Firebirds
1990 Wild At Heart
1991 Zandalee
1992 Red Rock West
1992 Honeymoon In Vegas
1993 Deadfall
1993 Amos&Andrew
1994 A Century of Cinema
1994 Guarding Tess
1994 Trapped In Paradise
1994 It Could Happen To You
1995 Kiss of Death
1995 Leaving Las Vegas
1996 The Rock
1997 Con Air
1997 Face Off
1998 Snake Eyes
1998 City of Angels
1999 8 MM
1999 Bringing Out the Dead
2000 Gone In Sixty Seconds
2000 The Family Man
2001 Capt. Corelli's Mandoline
2002 Windtalkers
2002 Sonny
2002 Adaptation
2003 Matchstick Men
2004 National Treasure
2005 The Weather Man
2005 Lord of War
2006 The Wicker Man
2006 World Trade Center
2007 Ghost Rider
2007 Grindhouse
2007 Next
2007 Bangkok Dangerous

 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt