Nedir Bu Nokia Düşmanlığı!!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
n000k

n000k

Üye
Tamam da kardeşim nokia insanları bir şekilde telefonla konuştururken apple nerdeymiş,gelmişte insanları nokianın elinden kurtarmış muameleside yapmayalım ama,ha iyiki geldi,iyiki android çıktı o ayrı bir mesele.nokia batar yada çıkar beni ilgilendiren tarafı bana sağlam ve severek kullanacağım cihazlar yapıyormu yapıyor.2 sene önce n8 gibi harika bir cihaz yaptı şimdi de L920 gibi mükemmel bir cihaz yaptı.
hemde uygun fiyatlı!!

musicianfaruk

musicianfaruk

Üye
nokia batık durumda değil,batmak istemediği sürecede batmaz!! bakınız microsoft ile anlaştı!!ios ve android in işide,nokia varken kolay değil!!

- - - Eklendi - - -

o dediğin sistemler peki kaç para ile çıktı piyasaya kardeşim hee?? o para varmıydı her orta halli insanda o telefonlar ilk çıktığında vercek??? kusura bakmada teknolojiyi kimse beleşe vermiyor!!ki görüyoruz iphone un fiyatını!!! değermi peki o fiyata asla!!

O paraya değmez ona katılıyorum . Ciddende değmez . şunada katılıyorum hatta geçendede yazdım . Nokia nın gözümdeki artı değeri şu . her ekonomiye uygun telefon verdi . 100 lirayada nokia alıyosun 1500 lirayada . bu sözlerine lafım yok doğrusun

- - - Eklendi - - -

nokia mi somurdu bu sozunu anlamadik birde aplle cezalandiriyor demissin yik artik ya birsey demiyorum sana insani somuren apple iken savundun seye bak 3milyar 200 telefon satiyor senin kutdugun cumleye bak sustum

O türkiyedeki fiyatı canım kardeşim . sen verginin tavan yaptığı bi ülkede yaşadığının farkına var bi ilk önce . Iphone 5 avrupada 649 dolar . Lumia 920 de o civarda :) yani fiyatları aynı aslında avrupada ve amerikada

n000k

n000k

Üye
Nokiayı tartışmadım aslında ama cevap hakkı doğdu bana cevap veriyim haha :) Nokia batık durumda canım kardeşim . Hani eğer bu internet siteleri bizi kandırmıyosa batık durumda . Symbian bitti . Mee go baktı olmuyo onlarıda öksüz bıraktı . Şimdi tutunacak tek dalı wp kaldı . Evet ios ve android in yanında güçlü bi sistem ve telefon . Bu sefer oldu nokia kardeş dedim bende . Ama bana göre her zaman 3. sıradaki işletim sistemi olarak kalıcak . en azından bi süre . Bundan 10 sene sonrasını tahmin edemez yani kimse ama yakın zaman için ios ve androidin yanında sadece onları geçmeye çalışan ama geçemeyen hırçın çocuk olarak kalıcak
o senin düşüncen dostum.. iphone son halini gördük 5 ile ne hale geldi ezik kaldı ve hala utanmadan 3000 liralardan tel çıkarıyor.. bu fiyata değemez.. androide gelince bu kadar ram yiyipde donanımı ısıtan, zorlayan sistem görmedim.. wp hiç kullanmadım ama kullananların dediğine göre minimum kullanıyor herşeyi.. benimde beklediğim bu!! ve gelelim burda nokia ya!! nokia wp yi seçerek iyi yaptı.. donanımı minimum kullanan bir sistem ile anlaştı..zaten bu nokianın çalışma prensibi.. güçlü, donanımı az yoran ve makul fiyatta teller!! çalma çırpmada yok etraftan.. daha ne olsun..

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Nokia neden en cok sevilen marka:hmmm
Nokia1100 diye bir telefon yapmiş. 200milyon satilmiş. Şimdi Nokia1300 diye bir telefon yapmiş 46$ fiyatla satilacak ve 1100'un rekorunu kiracagina kesin gozuyle bakiliyor.
Nokia Türkiye genel muduru çiçek hanimin da her zaman soyledigi bir şey var. Bizim icin birinci oncelik ulaşilabilirlik. İşte bu ulaşilabilirlik Nokia'yi en sevilen markalar arasinda tutuyor.

musicianfaruk

musicianfaruk

Üye
Bak ben mee go kullandım :) Hiç kullandınmı mee go ? sistem olarak iyi gerçekten . Neden bıraktı sence ? İşte bunun cevabını bulduğun an nokia nın ne denli sömürücü olduğunu anlamana yardımcı olur . Amaçları sadece her şirket gibi ayakta durmak . Yani seni beni düşündüğünden değil . Peki sence ben neden mee go dan vazgeçtim sattım ? Çünkü nokia kardeş desteğini çekti . Size sattık telefonu ama kusura bakmayın biz artık başkasıyla ilişki yaşıyoruz dedi :) Kısacası yapma etme güzel kardeşim . bi telefon şirketine bu kadar bağlanma . etme yani yazık

- - - Eklendi - - -

Nokia neden en cok sevilen marka:hmmm
Nokia1100 diye bir telefon yapmiş. 200milyon satilmiş. Şimdi Nokia1300 diye bir telefon yapmiş 46$ fiyatla satilacak ve 1100'un rekorunu kiracagina kesin gozuyle bakiliyor.
Nokia Türkiye genel muduru çiçek hanimin da her zaman soyledigi bir şey var. Bizim icin birinci oncelik ulaşilabilirlik. İşte bu ulaşilabilirlik Nokia'yi en sevilen markalar arasinda tutuyor.

Katılıyorum . her zaman yazdığım gibi gözümdeki artı değeri bu zaten . ama demek istediklerim kaydı hep yine nokia savunmacılığına döndü gibi . yani aslında ben üslup ve söylemlerden yana bişeyler aşılamak istemiştim ama olsun seviyrum bu konularıda konuşmayı tartışmayı

gkcll

gkcll

Üye
O paraya değmez ona katılıyorum . Ciddende değmez . şunada katılıyorum hatta geçendede yazdım . Nokia nın gözümdeki artı değeri şu . her ekonomiye uygun telefon verdi . 100 lirayada nokia alıyosun 1500 lirayada . bu sözlerine lafım yok doğrusun

- - - Eklendi - - -

O türkiyedeki fiyatı canım kardeşim . sen verginin tavan yaptığı bi ülkede yaşadığının farkına var bi ilk önce . Iphone 5 avrupada 649 dolar . Lumia 920 de o civarda :) yani fiyatları aynı aslında avrupada ve amerikada

peki o zaman ne alaka sömürdü felan biz Türkiye'den bahsediyoruz sen elimdeki telefonu cokmu ucuz aldın yapma kardeşim ya suan nokia yı lafım yok diyorsun ama hala taşlıyorsun biz lumia alalım siz 35000 e iosunuzu alın by by

musicianfaruk

musicianfaruk

Üye
peki o zaman ne alaka sömürdü felan biz Türkiye'den bahsediyoruz sen elimdeki telefonu cokmu ucuz aldın yapma kardeşim ya suan nokia yı lafım yok diyorsun ama hala taşlıyorsun biz lumia alalım siz 35000 e iosunuzu alın by by

Abi benle çocuk gibi tartışma ne olursun ya by by falan haha :) Güzel kardeşim benim canım hemşerim ben sömürdü derken fiyat olarakmı yazmışım sence bi oku bakiyim geçmiş yazdıklarımı ? Bak özet geçiyim . Bize zamanında teknolojiyi milim milim göstererek sattı . Bu anlamda bi sömürü . fiyat olarak sömürdü demiyorum

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Sömürdü derken aklıma Apple geldi nedense!!N8 ile iphone 4 ün maliyeti aynı idi ama iphone4 ün fiyatı n8 in 2 katı idi,tambir tüketici dostu dur Apple:)

n000k

n000k

Üye
Bak ben mee go kullandım :) Hiç kullandınmı mee go ? sistem olarak iyi gerçekten . Neden bıraktı sence ? İşte bunun cevabını bulduğun an nokia nın ne denli sömürücü olduğunu anlamana yardımcı olur . Amaçları sadece her şirket gibi ayakta durmak . Yani seni beni düşündüğünden değil . Peki sence ben neden mee go dan vazgeçtim sattım ? Çünkü nokia kardeş desteğini çekti . Size sattık telefonu ama kusura bakmayın biz artık başkasıyla ilişki yaşıyoruz dedi :) Kısacası yapma etme güzel kardeşim . bi telefon şirketine bu kadar bağlanma . etme yani yazık

- - - Eklendi - - -

Katılıyorum . her zaman yazdığım gibi gözümdeki artı değeri bu zaten . ama demek istediklerim kaydı hep yine nokia savunmacılığına döndü gibi . yani aslında ben üslup ve söylemlerden yana bişeyler aşılamak istemiştim ama olsun seviyrum bu konularıda konuşmayı tartışmayı
tamam peki başkasıyla nokia aşk yaşamaya başladı.ki ben nokia ya o kadar bağlı değilim bunu bil.. ama şu avrki batıkda değil beni hasta eden bu laflar..gelelim 2. aşklara.. meego okadar iyidiki nokia wp ile aldattı.. peki android megoo danda üstün neden peki samsung androidi wp ile aldattı? htc yi saymıyorum çünkü htc nin ilk aşkı wm, android onun üstüne :D cvp şuki herkes birbirini aldatmaya meilli.. hangisi rabet görmeye başlarsa ona el atılıyor!! nokianın sistemleri eskidi.. zamanla androidle iosta eskicek.. başka bir sistem çıkacak..

musicianfaruk

musicianfaruk

Üye
Sömürdü derken aklıma Apple geldi nedense!!N8 ile iphone 4 ün maliyeti aynı idi ama iphone4 ün fiyatı n8 in 2 katı idi,tambir tüketici dostu dur Apple:)

Bak yine aynı şeye geldik haha :) güzel kardeşlerim . sizler türkiyedeki fiyatı niye tutuyosunuz be abi ? o senin vergici ve komisyonu bol olan ülkenden dolayı öyle . Apple telefon avrupanın çoğu yerinde 650 dolar be abi . yada euro her neyse . e senin nokia kardeşinin lumiasıda o civarda işte . ayrıca fiyatı sadece malzeme etkilemez bunuda işletme master ı yapan biri olarak söyleyebiliyim bi zahmet . fiyatın içinde arz talep dengesi diye bişey vardır

n000k

n000k

Üye
demek istediğim Wp atağa geçti.. ve diyorumki nokia doğru seçim yaptı wp yi seçerek.. zamanla belki bambaşka bir sistem daha çıkabilir bunu bilemeyiz..

• Beğen
Tepkiler: Esendağlı
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
öncelikle şu n9 ve meego olayına bir aciklik getirelim. Meego gercekten yapiliş amacina gore mukemmel bir sistem. Fakat Nokia tarafindan gec kalinmiş bir sistem. Nokia symbianin 2008'de başlayan gerilemesine cozum olarak meegoyu 2009 veya 2010 yili ortalarina gelmeden cikartabilseydi bugun cok farkli şeyleri konuşuyor olurduk. Bugun android 4.1'i bile n9daki gibi bir donanimla n9 kadar stabil caliştiran androidli bir cihaz ben bilmiyorum.

• Beğen
Tepkiler: Esendağlı
gkcll

gkcll

Üye

apple enayiler ya bir cep telefonu na bu kadar para ödüyor bizde karnımızı doyuruyoruz der yazık ve kıh kıh güler ya vallahi yazık acıyorum abi 3 milyar abi yazık degilmi o paraya lanet gelsin onun iosuna ya kafama sıksalar almam abi..

musicianfaruk

musicianfaruk

Üye
tamam peki başkasıyla nokia aşk yaşamaya başladı.ki ben nokia ya o kadar bağlı değilim bunu bil.. ama şu avrki batıkda değil beni hasta eden bu laflar..gelelim 2. aşklara.. meego okadar iyidiki nokia wp ile aldattı.. peki android megoo danda üstün neden peki samsung androidi wp ile aldattı? htc yi saymıyorum çünkü htc nin ilk aşkı wm, android onun üstüne :D cvp şuki herkes birbirini aldatmaya meilli.. hangisi rabet görmeye başlarsa ona el atılıyor!! nokianın sistemleri eskidi.. zamanla androidle iosta eskicek.. başka bir sistem çıkacak..

Cevap verelim . samsung aslında özgürdür . çünkü taklitçi telefonun tekidir . bi wp yapar satar bi android . yani kim iyise onu satar . ama mee go ? Canım kardeşim mee go nokia ya aitti . işte olay burda bitiyo . sen güzelim mee go yu bırak git wp ye ya . lan kendi sistemini 10 numara hale getirsene ? bi uğraş sana ait ya o sistem . e peki mee go telefon alanlar ? bildiğin telefonları çöp oldu adamların eğer ben gibi teknolojiyi seviyolarsa . ha mee go özgür bi sistem geliştirilebilir ama her kullanıcıda geliştirici değilki be kardeşim :) kısacası nokia kardeş sattı mee go yu ve müşterilerinide öksüz bıraktı . Şimdi her ne kadar lumia 920 nin muhteşem bi telefon olduğunu düşünsemde nokia nın halini seneler içinde gülerek izlicem malesef. İos ve android durmaz güzel dostum . ister ısıtıyo deee ister ram yiyo de . kaç kişi ram biliyo sanki :) olay bunlar değil canım abim . olaylar başka

n000k

n000k

Üye
Bak yine aynı şeye geldik haha :) güzel kardeşlerim . sizler türkiyedeki fiyatı niye tutuyosunuz be abi ? o senin vergici ve komisyonu bol olan ülkenden dolayı öyle . Apple telefon avrupanın çoğu yerinde 650 dolar be abi . yada euro her neyse . e senin nokia kardeşinin lumiasıda o civarda işte . ayrıca fiyatı sadece malzeme etkilemez bunuda işletme master ı yapan biri olarak söyleyebiliyim bi zahmet . fiyatın içinde arz talep dengesi diye bişey vardır
evet türkiye haricinde diğer yerlerde başa baş gidiyor fiyatlar ama allah aşkına türkiye içine gelince niye bu fiyata çıkyor peki? sanki nokia türkiyede üretiliyor ona vergi komisyon kesilmiyor mu?? peki bu apple malları sadece türkiyeye has uçuk fiyatlardamı??

musicianfaruk

musicianfaruk

Üye
öncelikle şu n9 ve meego olayına bir aciklik getirelim. Meego gercekten yapiliş amacina gore mukemmel bir sistem. Fakat Nokia tarafindan gec kalinmiş bir sistem. Nokia symbianin 2008'de başlayan gerilemesine cozum olarak meegoyu 2009 veya 2010 yili ortalarina gelmeden cikartabilseydi bugun cok farkli şeyleri konuşuyor olurduk. Bugun android 4.1'i bile n9daki gibi bir donanimla n9 kadar stabil caliştiran androidli bir cihaz ben bilmiyorum.

Yüzde yüz katılıyorum . nokia kardeş yine hamle hatası yaptı . ah o mee go ya olan oldu :/ nede muazzam bi sistemdi . bilenler bilir

gkcll

gkcll

Üye
demek istediğim Wp atağa geçti.. ve diyorumki nokia doğru seçimyaptı wp yi seçerek.. zamanla belki bambaşka bir sistem daha çıkabilir bunu bilemeyiz..

peki nokia wp8 değilde windoes mobile gecse idi onda tam bilgisayar havası var olurmu sonra acaba böyle bir şey

musicianfaruk

musicianfaruk

Üye
evet türkiye haricinde diğer yerlerde başa baş gidiyor fiyatlar ama allah aşkına türkiye içine gelince niye bu fiyata çıkyor peki? sanki nokia türkiyede üretiliyor ona vergi komisyon kesilmiyor mu?? peki bu apple malları sadece türkiyeye has uçuk fiyatlardamı??

Bunların cevabınıda türkiye distribütörlerine sormak lazım :) ben bilemem

n000k

n000k

Üye
megoo nokianın değildi diye biliyorum ben linux undu sanırım.. maemo nokianındı sanırsam :hmmm neyse belki yanlış biliyorumdur.. şimdi şöyle düşün!! megoo yu kaç kişi biliyor??? kaç kişi kullandı?? bir yanda WP var.. microsoftun malı!!! hani şu her pcde yüklü olan sistem.. nokia wp yi seçerek insanların bildiği bir markanın telefon sistemini seçti!! buda taktik meselesi kardeşim.. microsoft geldi nokiayla anlaştı.. para verdi al geliştir benim sistemi dedi!! daha ne olsun benimde elime böyle fırsat geçse kaçırmam.. daha doyurma aşamasında olduğum bir sistemi <megoo > büyütmeye fırsatım yokki.. ilerde belli olmaz megoo yu tekrar bünyesine katabilir nokia!!

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
Yüzde yüz katılıyorum . nokia kardeş yine hamle hatası yaptı . ah o mee go ya olan oldu :/ nede muazzam bi sistemdi . bilenler bilir

en iyi de ben bilirim şuan :) Lumia920 ye içim gidiyor yalan yok ama N9 motoru yakmadan cihaz almayacağım kendime telefon büyülüyor beni :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt