Nedir bu ''@'' işareti

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Berlin Boleyn

Konu Sahibi
Nedir bu ''@'' işareti

E-posta gönderiyorsanız @ işareti size yabancı değildir. Peki ama ne anlama geliyor biliyor musunuz?

Hemen her gün e-posta yazarken veya e-posta adresimizi birilerine verirken bu işareti kullanıyoruz. Peki ama @ işaretinin gerçek anlamını ve nereden geldiğini biliyor musunuz? Bu işaret 473 yıl önce, günümüzde ki anlamı ve kullanımından çok farklı bir amaca hizmet ediyordu.

@ işaretinin bilinen ilk kullanımına 4 Mayıs 1536 yılına Francesco Lapi adlı Floransalı bir tüccarın yazdığı bir mektupta rastlandı. Lapi yazdığı mektubunda İspanya'daki şarap fiyatlarından bahsederken @ işaretini kullanmıştı. O zamanlarda, bir fıçının 13'te birine karşılık gelen, ticari bir ölçü biri olarak kullanılan @, daha sonra daktilolara da girdi. Zaman için kullanımı değişen işaret bir süre sonra belli bir ürünün birim fiyatını belirtmek için kullanılmaya başlandı. Yani insanlar artık "tanesi 5 liradan 10 ürün" gibi bir tanım kullanmak yerine "10 ürün @ 5 lira" demeye başladılar.

1971 yılında Ray Tomlinson ise bu işaretin, e-posta sunucularındaki kullanıcıları tanımlamak için uygun olduğuna karar verdi. O tarihten itibarense @ artık bugünkü şekilde e-postalardaki kullanım şeklinde kavuşmuş oldu

• Beğen
Tepkiler: Marchegiani

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Hatırlatma için teşekkürler berlin :)

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Evet ...Konu önceden açılmıştı şimdi de hatirlamis olduk :)

Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
Teşekkürler öğrendik

Berlin Boleyn

Konu Sahibi
hımm kötü oldu bu artık banlanırım rahat edersiniz:)

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Bak yine bunu yapıyorsun ... Bir konu yüzünden ceza almazsın ... Lanet olsun artık konulara da yorum yazmamak lazım ....

Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
Açılan konuların çoğu zaten önceden verilmiş olabilir arkadaşlar eski üyeler bilir yeni üyeler bilmeyebilir konu başlığı değişik olabilir kimse isteyerek aynı konuyu açmak istemez heleki sağduyulu kişiler lütfen uzatmayın

Berlin Boleyn

Konu Sahibi
evet istemezdim..

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Bu tip yorumlara alınmamak gerek

arslansem

arslansem

Üye
Üstte benzer konulara göz atın diye bi kısım açılıyor..Bu kısıma dikkat edilirse benzeri konuların açılması önlenir diye düşünüyorum :) Teşekkürler..

Berlin Boleyn

Konu Sahibi
Üstte benzer konulara göz atın diye bi kısım açılıyor..Bu kısıma dikkat edilirse benzeri konuların açılması önlenir diye düşünüyorum :) Teşekkürler..

bu sitede tek akıllı sen değilsin bakmadığımı nerden biliyorsun sordunmu.
bence uzatmayın..herkesin başına gelebilir;)

arslansem

arslansem

Üye
Öyle bi iddaam yok zaten herkes kendine göre akıllı sanırım..Uzatmamak gerektiğinin farkında olarak öyle cümleler sarfettim zaten ;)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...