Neden

Sponsorlu Bağlantılar

Pure Life

Pure Life

Üye
    Konu Sahibi
Neden
Neden hayatta bir takım şeylerin önemini zamana yenik düşüyor sizce?

Tr_SERGEN

Tr_SERGEN

Üye
daha iyisi çıktığı için bu insanlardada teknolojidede aynı

• Beğen
Tepkiler: GDDR5
Pure Life

Pure Life

Üye
    Konu Sahibi
Ama en dayanıklı ürünler genelde eski ürünler oluyor. Eski kilitleri hırsızlar açamaz mesela

Invoke

Invoke

Üye
Ama en dayanıklı ürünler genelde eski ürünler oluyor. Eski kilitleri hırsızlar açamaz mesela

Bu eski kilitlerin daha zor olduğunu mu gösteriyor yoksa yeni hırsızların eski kilitlerde uzmanlaşmadığını mı?

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 2313801
Pure Life

Pure Life

Üye
    Konu Sahibi
sanayi ilerledikçe ürünlerin gelişeceğini ancak kapitalizmin dönmesi açısından yeni ürünlerin ömürlerinin kısa olacağını gösteriyor

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 166392 ve mehsevim
Invoke

Invoke

Üye
sanayi ilerledikçe ürünlerin gelişeceğini ancak kapitalizmin dönmesi açısından yeni ürünlerin ömürlerinin kısa olacağını gösteriyor

Dediğin doğru olsa da üstteki olay bunu göstermiyor.

Pure Life

Pure Life

Üye
    Konu Sahibi
Aynen insanlarda bir tüketim çılgınlığı var. Zamanla kalıcı olan şeyler önemini kaybediyor

• Beğen
Tepkiler: mehsevim
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Zamanın gayesi aldatmak değil midir insanı?
Elimden gelse eğer, şuan boğarım zamanı,
Nasılda sevdiriyor bize şu yalan dünyayı,
Ümitler vaat edip, bir anda bitiriyor hayatları.

Aldanma ey insan şu görünmez canavara,
Üzülmezsin sonraları nasihatim budur sana,
Faniliği unutup da önem verme dünyaya,
O zaman uğratamaz seni, hiç bir türlü ziyana. :)

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 2480407, mehsevim, Ccihat67 ve 1 kişi daha
Pure Life

Pure Life

Üye
    Konu Sahibi
Vayy kimin bu şiir

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Sahiplenen olmazsa şimdilik benim. :tebessüm:

• Beğen
Tepkiler: mehsevim, Invoke ve Pure Life
Pure Life

Pure Life

Üye
    Konu Sahibi
Vuuuuvvv başka var mı ? okumak isterizzz

Pure Life

Pure Life

Üye
    Konu Sahibi
Eee cevap bekliyorum düşünme yeteneği olanlardan :ehe Ne kadar zekisiniz görelim yada OttomaN TigeR gibi ne kadar yeteneklisiniz?

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR
Bilişim Profesörü

Bilişim Profesörü

Üye
Çünkü böyle alıştırılmışız. Mesela "Elindeki ile Yetinme" kavramı öğretilmemiş bize. Sırf başkalarıyla yarışa girmek, onlardan daha üstün sayılmak ve de onların arasında kendimiz farklı olmak istemeyip onlara uymak isteği oluşuyor. Örnek basit aslında hergün kullandığınız bütün araçlara bir bakın bakalım, ne görüyorsunuz ? Bunlar nasıl oldu diye hiç düşündünüz mü ? Bu çevremizde olanlar aslında hep insanın ürünüdür. İnsan istedikçe yapar. Ama bu kavramı biraz daha soyut bile düşünebiliriz aslında. Yani sadece oluşan 'ürün alma isteği' değil pek çok konuda insanoğlu tutarsızdır. Örnek olarak çevremde gördüğüm ve son model telefonlarla gezinen pek çok kişi var. Evet belki biraz çevrem kısıtlı fakat emin olun ki böyle tiplerde çok fazladır. Vatandaşta son model telefon var, ama hiçbir özelliğini bilmiyor. Peki o zaman niye aldı ki böyle bir telefonu, halbuki daha aşağı bir model ona yetebilirdi ? İyi de o zaman NEDEN ? İşte hep başkalarının arasına katılma arzusu, herkes gibi olma isteğinden dolayı. Mesela pek çok insan ihtiyacına göre değil sürekli 'EN İYİ' sine göre alışveriş yapmayı tercih eder. Mesela benim telefonum C3. Çevremdekilerden duyuyorum, telefonuma ezikk, symbian mı kalddıı falan diyenleri ama işte onlar malesef düşünemiyorlar :) Benim telefondan beklentim dayanıklı olması, interneti çok yememesi ve tabi ki şarjının uzun süreli gitmesidir. Şimdi bile mesela daha iyi telefon alacak kadar para var ama işte yine bu soru 'NEDEN ?' bu elimdeki telefon ihtiyacımı görüyorsa neden daha fazla para verip, daha iyisini alayım ki ? Yani ihtiyaçlarım ya da isteklerim ne zaman değişirse ancak o zaman değiştirmeyi düşünüyorum. Örnek bizim türkçe öğretmenimiz adamın parası bol (yeğenine hediye olarak öyle içlnden geldiği için 5000 liralık bir PC almış:D) ama adamın kullandığı telefon en eski telefonlardan. Modelini falan tam bilmiyorum ama gerçekten çok eski. Peki o 'NEDEN?' daha iyisini almak için parası varken bunu tercih etti. Çünkü adamın telefonda yaptığı 2 şey var: Konuşmak ve Mesajlaşmak. Bu 2 şey işini görüyor, telefondan başka da beklentisi yok. Sizin de görüşlerinizi bekliyorum söylediklerim hakkında, ya da sizin bu konudaki flkirlerinizi :)

• Beğen
Tepkiler: İhtiyar007
İhtiyar007

İhtiyar007

Üye
Bence bu alışkanlıklarla ilgili geçici bir süreç oluyor.Kıymetini bilmiyorsan aslında özde senin için bir kıymeti olmuyor.Ama bir şeyi kaybettiğin zaman öyle pat diye boşluğa düşüyorsun.Kaybetme yeniden kazanma dürtüsünü kamçılıyor.Başlıyorsun ağlayıp sızlayıp mücadeleye.Ama bir süre sonra her şey normale dönüyor.Bu yüzden biten ilişkiler tekrar bir araya gelince yeniden yürümemeye başlıyor.

• Beğen
Tepkiler: Bilişim Profesörü