Nasıl kas yapabilirim ?

messevim

Üye
    Konu Sahibi

yaş 21 den gün almak üzereyim. Köy yerin'de olduğum için spor salonuna gitme imkanım pek yok. Ancak evde geliştirebiliRsm geliştiştirebilirim.

- - - Eklendi - - -

ben karın kasların'dan çok kol kaslarımi geliştirmek Istiyorum.

- - - Eklendi - - -

dumbeli dediğiniz sey tam olarak ne oluyor acaba ?

Haydar

Emekli Yönetici

teşekkürler

Bendede six pack var ama dumbelle yapmadım. Sen nasıl yapıyon dumbelle maşallah six pack akıyon

Eğer azmin varsa önericeğim tek program var. P90x.
Toplamda 1 saat gibi bir spor yapıyorsun,yeme içme vs bir düzen halinde oluyor 90 günde farklı bir insana dönüşebiliyorsun.
Ama ilk önce şunu söyleyeyim;daha 1. gün bile dayanabileceğin max.30 dakika abartıp 35 dakika'ya çıkarsan keşkül gibi oluyorsun.
Daha 3 gündür deniyorum ama şimdiden farklılık hissediyorum,zaten vucudunun her yeri çalışıyor 1 hafta boyunca her yapmaya başladığın zamandan,bittiği sürede sucuk gibi oluyorsun,bir de ekliyeyim;kendimde mide bulantısı bile oldu onu yaparken çünkü vucudunu gerçekten zorluyorsun,kas kitleni attırıp esnekliğini de arttırıyorsun ve cabası.
Başlıca uygulaman için bir programı var o da bu;

Tabiki evrim geçiren insanlar;

Bir deneyeyim dedim,denemekten zarar gelmez deyip başladım.
Daha detaylı araştırmak istiyorsan,internette fazlasıyla detay var.
Ama sana ilk diyeceğim,ilk zamanlar kaldırabilceğin en az ağırlıkla başla,hatta boş şekilde ellerini bile kaldırsan kollarını kıpırdatamıyacak hale geliyorsun.İşin temeli az kilo çok set(fazla tekrar).
İlk günden azim edipte 1 saat'e çıkabilen yok.
Sonuçları güzel olduğundan denemeye karar verdim bakalım ne olacak.
Sende düşünüyorsan tavsiye ederim ama spor geçmişin az bir şekildeyse daha ilk günden çuval gibi düşüyorsun.

Revengeful

Emekli Yönetici

videoları incele

bak kardeş benim yaş 19 boy 183 kilo 80 .. Fiziğim oldukça iyi tek seferde 20 barfiks 75 sınav 100e yakında mekik çekiyorum ... 10 metrelik halata ayaklarımı kullanmadan çıkıp yukarda 5 barfiks çekip iniyorum .. Şimdii dikkatini çektiğime göre sana bu kondisyonun nasıl olduğunu anlatayım .. öncelikle 2 ay alt temelin yoksa yani göğüs kasların vs oluşmamışsa çok kısa bir süre çok fazla şey bekleme .. Bende köylüyum bu işlere tarlada çalışırak başladık tabiki doğal olarak .. Dambil olarak kola şişesine su doldurup çalışabilirsin ki bu oldukça ise yarar .. 2.5 kilo ama temeli bunlarla oluşturdum .. Sana nasıl çalışman gerektiğini anlatmıcam nasıl çalıştığımı anlatıcam ben gün boyunca özellikle yaz günleri tarlada çalışırdım ve akşamlarıda siselerle kaldır indir vs hareketleri yaparak çalıştım ... Sana söyleyeceğim en önemli şey ısınma hareketleri yapmadan kesinlikle ağırlık çalışma .. Benim şu an sağ pazu yerinden başlayıp koltuk altına kadar olan yerdeki deride genişleme sonucu yırtıklar oluştu .. Bu sonra sol koldada oldu ve göğüstede .. Acı vermiyor ama hoş bi görüntüde değil ..

emreolol

Üye
la olum bu kadar sey yapiyon senin kas yapmana gerek yokki

- - - Eklendi - - -

.. Fiziğim oldukça iyi tek seferde 20
barfiks 75 sınav 100e yakında mekik
çekiyorum ... 10 metrelik halata ayaklarımı
kullanmadan çıkıp yukarda 5 barfiks çekip
iniyorum

şu an da 8lik dambil ile çalışıyorum ... Isınmayı iyi yapınca sıkıntı olmuyo ... Bu toplam süreç benim 2 yıla yakın sürdü .. 50 kilolardan 80 çıktım ve 12 13 sınavdan 75 lere çıktım .. Bu süreyi kısaltabilirsin ama bence zamana yazmalısın kaslar gelişiyo zatende deri genişleme olayı biraz yavaş oluyo çalışmaya devam edersen yırtılma yapıyo ..

- - - Eklendi - - -

Kardeş konuyu açan ben değilim arkadaşa yardım amacıyla yazdım bu yazıyi

- - - Eklendi - - -

koşu olayına pek gerek görmüyorum kendim adına

mcnpl4

Üye
kas yapcam diye baslayip bi sure sonra tamam bu iyi diyip birakirsan vucudun sarkmaya baslar. basladin mi devam etmek zorundasin yoksa cok kotu bi goruntu oluyor. ama hafif calismalar yaparsan sorun olmaz

Uhops

Üye
Benım kolumda kas yok ama kolunda kas olan (sıkınca top gibi şişen) arkadaşlarımı çok fazla zorlanmadan yeniyorum neden oluyo acaba.karnımdada 4 dikkatlı bakıldıgında ise 6 tane baklavamsı kas kümesi var

- - - Eklendi - - -

Ben 10 a yakın barfiks 50ye yakın mekik çekebiliyorum fakat şınav işini hiç beceremiyorum en fazla 3 biiemedin 4 çekiyorum.Askerde sıkıntı olurmu

eren2934

Üye

Olur.Yavas yavas cektiriyorlar

protein tozu da böyle yapıyor kardes

Hayır kardeşim protein tozunun vücuda bi zararı yok aksine faydası var. Sarkma denilen şey erkeklerde olmaz sadece bayanlarda olur. Steroid iğneleri ile şişen vücut spor bırakıldığında kaslar yumuşacık olur erkeklerde, ama sarkmaz. Bayanlarda ise poşet gibi olur kolları ve sarkar

Protein tozunun vücuda hiç bir zararı yoktur biraz araştırmanı öneririm arda kardeş
Ben aylardır bu sporla uğraşıyorum Karbonhidrat tozu ve Protein tozu kullandım. Zararını görmedim. saygılar

- - - Eklendi - - -

kas yapcam diye baslayip bi sure sonra tamam bu iyi diyip birakirsan vucudun sarkmaya baslar. basladin mi devam etmek zorundasin yoksa cok kotu bi goruntu oluyor. ama hafif calismalar yaparsan sorun olmaz

Hocam milleti yanlış bilgilendirmeyin ya. Sarkma neymiş. Erkeklerin vücudu sarkmaz bunu unutmayın. Steroid iğneleri ile şişersen bi ihtimal sarkma olabilir. Ama normal bi şekilde vücut çalışan yada ne biliyim protein tozu karbonhidrat tozu falan kullanan adamda spor bırakıldığında sarkma olmaz.
Diğer supplementler hakkında pek bi bilgim yok ama karbonhidrat tozu ve protein tozu kullandığım net yazıyorum

- - - Eklendi - - -

Hocam banada sıkıntı olur gibi geliyor. Bu arada 60-80 arası şınav çekerim tek seferde. Kondisyonum çok iyidir kardiyoları kaçırmam hiç

Takviye gıdaların bile zararı zamanla çıkar şimdi kullanırsınız,tabi sorun olmaz ama zamanla vucudunuz da birikeceğinden sonucuda zamanla çıkar.
Kısaca hamburger ve patates cipsi yiyin bu o bahsettiğinizden bile daha sağlıklıdır.
Spor'u bırakırsanız ve yapmazsanız sarkma olur olmayan da varsa bu uzaylıdır.
Bir de spor'a yeni başladıysanız ilk önce bol bol esneme ve bütün vucudu çalıştıracak hareketler yapın.
Sadece tutupta göbeğim var deyip mideye yönelirseniz bu kez kollarınız güçsüzleşir,bir etkisi olmaz o zaman.
Olur da vucut orantısız olur,pet şişe gibi.
Eğer güç performans istiyorsanız,enerji veren meyveler yiyin bu sizin kazancınıza olacaktır.
Kullandığınız toz,takviye gıdalar yada sıvı gıdaların zamanla kötü sonuçları ortaya çıkıyor.
İlk başta performansınız %70 gibi bir gerilemeye uğruyor.

Söylediklerinin çoğuna katılıyorum. Ama supplementleri kullanırken ara vererek kullanınız diye boşa demiyorlar demi