Namazını camide kıl bilgisayarı kap!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Tuba.Erva

Tuba.Erva

Üye
    Konu Sahibi
Namazını camide kıl bilgisayarı kap!

Konya’nın Seydişehir İlçesi’nde Seydişehir Çevre, Kültür, Gençlik ve Sosyal Dayanışma Derneği, ilköğretim okulu öğrencilerinin camide namaz kılması için ’Namazını Camide kıl, puanını topla, ödülü kap’ sloganıyla, ’Haydi çocuklar camiye’ adlı yarışma başlattı.
90 gün sürecek yarışmada en çok puana ulaşıp dereceye giren öğrencilere dizüstü bilgisayar, bisiklet, çeyrek altın, MP3 müzik çalar gibi ödüller verilecek. Sabah ve yatsı namazının puanı 30, öğle, ikindi ve akşam namazanın puanı ise 10 puan olarak değerlendirilecek.Avukat, imam, öğretmen, esnaf ve mali müşavirler tarafından geçen yıl kurulan Seydişehir Çevre Kültür Gençlik ve Sosyal Dayanışma Derneği, çocukları namaza alıştırmak için yarışma düzenledi. İlköğretim okulu kız ve erkek öğrencilerini kapsayan yarışmaya katılmak isteyen öğrenciler, dernek binasına gidip başvuru formu doldurucak. 15 Ocak’ta sona erecek başvuruların ardından 90 gün sürecek yarışmada en çok puan toplayıp dereceye giren öğrenciler ödüllerine kavuşacak.

"HAYDİ ÇOCUKLAR CAMİYE"
Karanlığa küfretmiyeceğiz. Bir mum yakacağız’ düşüncesinden yola çıkarak derneği kurduklarını isöyleyen yönetim kurulu üyesi avukat Yasir Dumlupınar, "Biz kızan, kıran taraf olmayacağız. Seven, hoşgören taraf olacağız" dedi.
Kutlu Doğum Haftası yaklaştığı için ’Haydi çocuklar camiye’ adlı bir program yaptıklarını ifade eden Yasir Dumlupınar, şunları söyledi: "Amacımız, Türkiye’de hiçbir toplumu rahatsız etmek değil. Ülke ve toplumun lehine birşeyler yapmak istedik. Bugün gazetelerin üçüncü sayfalarında bol bol cinayet, fuhuş ve uyuşturucu madde kullanma haberleri görüyoruz. Biz, namaz kılan gençlik sayısı arttığı zaman, gazetelerin üçüncü safyasındaki haberlerin daha da azalacağını inanıyoruz. Eminim ki, yüzde 99’u Müslüman olan bir ülkede, bizim kampanyamız hiç bir toplumu rahatsız etmez. Bilindiği gibi Kuran-ı Kerim ilk indiğinde ’oku’ emriyle inmiştir." Yarışmanın ilköğretim okulunda öğrenim gören kız ve erkek öğrencilerini kapsadığını belirten Yasir Dumlupınar, 1- 4’üncü sınıflar ile 5 - 8’inci sınıflar arası olarak iki kategoride yarışma düzenlediklerini söyledi.CAMİLERDEN KUPON TOPLANACAK
Yasir Dumlupınar, yarışmanın nasıl olacağını şöyle anlattı: "Yarışmada puan sistemi yaptık. Sabah ve yatsı namazı 30 puan, diğer namazlar 10 puan. Üç ay devem edecek yarışma sonunda en çok puan toplayan öğrencilerimizi ödüllendireceğiz. Seydişehir kent merkezindeki camileri kapsayan yarışmada, camilerde bizim gönüllü cemaatlerimiz var. Bunlar derneğinimiz tarafından kendilerine verilmiş olan bilgi notları dahilinde camiye gelip namazını kılan öğrencilere hangi puan aldığına dair puan kuponunu verecek. Öğrenciler de, namaz karnesine bu kuponları yapıştıracak. Puanları da oradan takip etmiş olacağız. Türkiye’de böyle bir çalışmanın ilk olduğunu ve örnek olacağını düşünüyorum." Yarışmayı 10 Ocak’ta duyurduklarını hatırlatan Dumlupınar, ilk gün 150 öğrencinin başvurduğunu ve son güne kadarde 500 kişiye ulaşacağını tahmin ettiklerini söyledi.
MÜFTÜDEN DESTEK
Seydişehir Müftüsü Sıtkı Beydilli, "Namaz önemli bir ibadettir. Kuran-ı Kerim’de de en çok bu konudan bahsediliyor. Günümüzde 5 vakit namaz kılan sayısı gün geçtikce azalıyor. Kimin düzenlediğine bakmadan, namazı destekleyenleri destekliyorum" dedi.

mynet

• Beğen
Tepkiler: OğuzcanAbi ve >Pessimistic.

greenmile

greenmile

Üye
hani namaz Allah rızası için kılınıyordu nasıl bir mantaliteye sahipler anlamak güç

>Pessimistic.

>Pessimistic.

Üye
onlar teşvik etmek için yapıyor bence iyi bişey direkt sonuca bakarsak belki 100 çocuk namaz kılacak

• Beğen
Tepkiler: Tuba.Erva
greenmile

greenmile

Üye
3 gün sonra hediye vermediğinde bakalım kaç kişi devam edecek:D

>Pessimistic.

>Pessimistic.

Üye
orası mecul

Tuba.Erva

Tuba.Erva

Üye
    Konu Sahibi
haberde çocuklardan bahsedılıyor adı üstünde çocuk

greenmile

greenmile

Üye
bu şeye benziyor hristiyanlarda kiliseye cemaati çekmek için parti falan düzenliyorlarmış:D

Böyle şeyler bana saçma geliyor içinden ibadetini yapmak gelen biri zaten bu tür şeylere ihtiyaç duymaz,gider ve ibadetini yerine getir.Ama gelmeyene de gel diye diretilmez.Kısaca ödülle falan bu iş olmaz.

spy ghost

spy ghost

Üye
@greenmile abartmaya gerek yok teşvik zaten konuyu başka yere çekmeyelim

• Beğen
greenmile

greenmile

Üye
evet abartmaya gerek yok zaten bu ülkede ibadetini göstere göstere yapmazsan insanlar tarafından başka taraflara çekilirsin ne de olsa;)

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Vallahi onu bunu bilmem ister kılın ister kılmayın hesabını Allah soracak. Şeytan işte boş durmuyor herkes benim yanımda yer alsın istiyor. Hesab zamanı şeytan gelip ben sadece söyledim yapıp yapmamak ona kalmıştı deyince ne olacak.

• Beğen
greenmile

greenmile

Üye
ben size namaz kılıp her türlü pisliği yiyen onlarca insan gösteriririm.Allah sorsun hesabını veririm merak etmeyin

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
üstüne alınma ben genel olarak yazdım hesap işine gelince muhasebeden bahsetmiyorum kardeşim.

• Beğen
Tepkiler: greenmile
Türe

Türe

Üye
Cok guzel bir tesvik yontemi oyle sacma sapan seylerin yerine boyle seyler yapilmali :)

• Beğen
fullwar

fullwar

Üye
Bu yöntem ilköğretim öğrencilerini camiye çekmek için değil öncelikle doğuda henüz okul görmemiş çacukların ve özellikle kız çouklarının okulla tanışması için yapılsa daha faydalı olur. Din eğitimi gereklidir fakat evdede öğrenilir, eğitim ise sadece okulda alınır. Yöntem güzel fakat önceliği eğitime versek daha güzel olur. Bu konuda Kemal Sunal'ın baş rolde oynadığı ve o zamanki devlet yönetimini tiye alan filmi Zübük'ü izlemenizi tavsiye ederim. :)

• Beğen
Tepkiler: Tuba.Erva ve greenmile
greenmile

greenmile

Üye
Bu yöntem ilköğretim öğrencilerini camiye çekmek için değil öncelikle doğuda henüz okul görmemiş çacukların ve özellikle kız çouklarının okulla tanışması için yapılsa daha faydalı olur. Din eğitimi gereklidir fakat evdede öğrenilir, eğitim ise sadece okulda alınır. Yöntem güzel fakat önceliği eğitime versek daha güzel olur. Bu konuda Kemal Sunal'ın baş rolde oynadığı ve o zamanki devlet yönetimini tiye alan filmi Zübük'ü izlemenizi tavsiye ederim. :)

camii varken okula gerek yok bence:ehe

• Beğen
Tepkiler: fullwar
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye

camii varken okula gerek yok bence:ehe

Dostum okul insanın kültürel ve bilimsel alanda gelişmesi için, Cami ise Allah'a ibadet ve toplum ahlakının gelişmesi için varolmuşlardır. Yani toplumumuz için her ikiside gereklidir.

• Beğen
fullwar

fullwar

Üye
Dostum bu dediğin imkansız malesef. Okul insanın kültürel ve bilimsel alanda gelişmesi için vardır. Cami ise Allah'a ibadet ve toplum ahlakının gelişmesi için vardır yani her ikiside gereklidir.

Benim yazıma gönderme yapıyor, kötü bir niyeti yok. :naughty:

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR ve greenmile
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye

Zaten bizim milletimiz kötü niyetli olamaz bu bize hiç yakışmaz bir an bile kötü bir niyetinin olduğunu düşünmedim!

• Beğen
Tepkiler: fullwar
greenmile

greenmile

Üye

aynen dostum.Bugün eğitim herşeyden önce gelmelidir dinini annen baban evde de öğretebilir ama ilim ve bilimi evde öğrenemezsin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...