N97 mini ve Turkcell 3G Sorunu!!!!!! - YARDIMCI OLUNUZ

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ben&ben

Üye
N97 mini ve Turkcell 3G Sorunu!!!!!! - YARDIMCI OLUNUZ
Arkadaşlar
Nokia N97 mini model telefonumla 2 gün önce Turkcell 3G üzerinden internete çok rahat bir şekilde girebiliyordum fakat 2 gündür 30 kb den fazla veri yükleyemiyorum. Sadece facebook mobile açılıyor. Ondada sadece metin yükleniyor ama resimler yüklenmiyor (ayarlar tüm sitenin yüklenmesi yönünde olmasına rağmen). Google veya herhangi başka bir siteyi açamıyorum. Acaba sorun telefondanmıdır diye telefonuma hard format attım yinede bir düzelme olmadı. Wireless ile denediğimde herhangi bir sorun yok sitelerin içerikleri yüklenebiliyor.

Turkcell müşteri hizmetleri şebeke ve herhangi bir arıza bulunmadığını söylüyor. "Turkcell İnternet" erişim noktasını kaldırdık ve yeniden yükledik ama yinede bir düzelme olmadı. Sizin öneriniz nedir?
Teşkkürler.. :)

ozgurgunaydin

Üye
Turkcell'den 24 ay taahüt karşılığı Nokia N97 cihaz aldım. Aldığımdan beri cihaz sürekli donuyor ve ben her defasında sorun yaşıyorum. Turkcell'e durumu aktarmamla başlayan bir sürece girdik. Ve bu süreçte cihazım 8-9 kere servise gitmesine rağmen hep aynı sorun devam etti.
Durumu her iletişimde halen utanmadan, "Cihazınızı servise gösterelim" demekten başka birşeye yanaşmıyorlar. Telefon yüzünden yaptığım bir trafik kazası artık bendeki herşeyi bitirdi ve Turkcell'den cihazımın yenisiyle değiştirilmesini ya da cihaz bedelmin iadesini istedim.
Cihazı bana satan, beni taahüt altına alan Turkcell, konu kendi taahütlerini yerine getirmek olunca, "Cihazın bizimle ilgisi yok, KVK Servisi veya Nokia ile görüşmelisiniz" diyor ama benim kontratımı da iptal etmiyor. "Kontratı yaparım ama sorumluluk almam" arsızlığı!
KVK'yı arıyorum; "Turkcell ya da Nokia" bu durumu düzeltebilir diyorlar. Nokia'yı arıyoum, "Turkcell veya KVK durumunuzu düzeltebilir" diyorlar.
Cihazın 8-9 kere servise gittiğini, değiştirmek zorunda olduklarını söylediğimde de; en az 3 kere parça değişmesi gerektiğini, benim cihazımın yazılım sorunu olduğunu bu nedenle de kaç kere servise giderse gitsin cihazın değişemeyeceğini söylüyorlar. Ve beni yerine koymaya çalışarak, "Sizin internet paketiniz vardı, biz sizden 24 Tl olan internet paketinin 2 aylık bedeli 48 TL'yi iade edelim, onu da direkt iade yapamıyoruz ama önümüzdeki ayların faturalarından düşelim" gibi hakarete varacak kadar insanı yerine koymaya çalışıyorlar.
Bu zihniyet yüzünden maalesef, sektöründe dünya lideri olabilmiş bir tek Türk firması bile yok.

Ben aranmak istemiyorum, cihazımın değiştirilmesini, veya kontratımın iptal edilmesini istiyorum.
Çıldırmak üzereyim. Yapacağım tek şey kaldı, tv muhabirleri önünde, 15.08.2010 tarihinde ve saat 13:00'da, Turkcell'in genel merkez binası önünde kendimi bir bidon benzinle yakmak!

Lacrymosa

Üye
Turkcell'den telefon neden alıyorsunuz bunu anlamıyorum. Sinirleniyorum. Turkcell'den telefon mu alınır ya !!! Hem de taahhütlü !!!! Yazık paranıza yazık.

Mahkemeye başvurun kedi gibi paranızı geri iade ederler. Bozuk olan şey bozuktur. Yazılımı bozukmuş parçası bozukmuş fark etmez. Sen müşteriye bozuk mal sattıysan geri almasını bileceksin !

rdrd

Üye
...Ve bu süreçte cihazım 8-9 kere servise gitmesine rağmen hep aynı sorun devam etti...

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunu okumanı tavsiye ederim. Telefonu yasal yollardan satın aldıysan, faturası varsa aynı hata 3 kez olunca ücreti kesintisiz iade etmek mecburiyetindeler.

"Cihazın bizimle ilgisi yok, KVK Servisi veya Nokia ile görüşmelisiniz" diyor ama benim kontratımı da iptal etmiyor. "Kontratı yaparım ama sorumluluk almam" arsızlığı!
KVK'yı arıyorum; "Turkcell ya da Nokia" bu durumu düzeltebilir diyorlar. Nokia'yı arıyoum, "Turkcell veya KVK durumunuzu düzeltebilir" diyorlar....

İkamet ettiğin yerde (Kaymakamlıklarda yahut Valiliklerde) Tüketici Hakem Heyetine başvurmalısın. Muhatap olarak da telefonu kimden aldıysan orayı göster. Başka şey seni alakadar etmez.

Çıldırmak üzereyim. Yapacağım tek şey kaldı, tv muhabirleri önünde, 15.08.2010 tarihinde ve saat 13:00'da, Turkcell'in genel merkez binası önünde kendimi bir bidon benzinle yakmak!....

Çıldırmana gerek yok. Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun vatandaşlara çok geniş yetkiler ve haklar veriyor. Bidonla benzinle yakmakla hem öteki tarafa imansız gitmiş olursun hem de senin gibi hakkını arayan vatandaşdan kurtuldukları için sana kazık atanlar göbek atıp oynarlar.:bigstar:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt