Merhaba arkadaşım...
Bu forumdan çok yararlandım ama hiç yazmamıştım yazayım... Bu forumda bazı başlıklar gördüm N97 fos çıktı vs. gibi. Şimdi telefonların fiyat skalasına bakmak lazım. Bu arada N97 kullanıyorum. N95 kullanıcısıydım. Gittim HTC touch diamond 2 aldım denedim. win Mobile 6.1 le hatta 6.5 le bir adım ileri gidememiş. Radio rom dediğimiz GSM şebekesini kontrol eden yazılım hala çok başarısız. Telefon 10 dk. açıksa 6 dakika hat yok. Düzeleceği de yok bu meretin. 3G görüntülüde winmobile çöküyor. Neyse donanım olarak iyi bir telefondu ama yazılımla yani win mobile ile telefon kullanılamaz bir hal almış.
Geri verdim, gittim N97 aldım. Dedim ya fiyat skalası. Hala N95 8 gb. bin liranın üzerinde alıyoruz. eşdeğer telefonlar da 800 den aşağı değil. Şimdi ilk aldığımda telefonu ekranın açılması ve altından çıkan q klavye tam bir mühendislik harikası.
Bu kasaya 300 TL.
telefonla birlikte gelen ekstra özelliklerden touch screen ekran çok başarılı. Alıştıktan sonra ciddi bir keyif veriyor. İnanılmaz bir ince düşünce var bu telefonda. Hiçbir ooo uuu dediğimiz ürün incelemeci editör kuruntuları bunu yazmamış. Mesela telefon defterinizde arama yapıyorsunuz. Telefon defterinizde ahmet, aykut ve azim var. Touch screen klavyede arama yaparken a tuşuna bastığınızda aaaaa! klavyeden harflar gitti! sadece y z h var. çünkü başka a nın yanında içerik yok. İşinize yarayacak harfler bunlar sen uğraşma diyor... Her neyse...
FM verici bu telefonun ses getiren özelliği. Ne kadar işinize yarayacak bilmiyorum ama ciddi bir eklenti.
HTC touch da da bulunan dokunduğunuzzdaki milisaniyelik titreşimler işi sanallaştırmaktan çıkartıyor ve güzel bir kullanım alışkaanlığı getiriyor insanlara....
Sitede N95 ten farkı doğru dürüst yok diyor arkadaşın biri. E peki senin 5 yıl önce aldığın bilgisayardan bugün aldığın bilgisayarın farkı ne? Hepsiyle aynı şeyi yapıyorsun. Niye değiştirdin bilgisayarı? Çünkü işlemcisi çünkü sığası. N95 te varmı bu aletin işllemcisi? N 95 te var mı 16 gb hazfıza kartı desteği? n95 te var mı internal 32 GB hafıza?
8 GB ile I phone çıktığında uuu fuuu dedi millet. Buna da buyrun lütfen. Pili çıkıyor, flash var ve yetmezse hafıza kartı da takabilirsiniz. Daha dün 40 Gb harddiskli bilgisayarımızla neler yapıyorduk ki hala türkiye de 40 Gb harddiskle takır takır bilgisayar kullananlar var.
Peki bu çok değerli ürün inceleyicilerimizin hiçbiri kameradan bahsetmemiş... Kamera 5 MP. Söylemişler.. Millette der ki N95 te 5 MP. Al işte bak yok bişi... Yapmayın var bişi. N95 i objeye 4 cm yaklaştırın fokuslayabiliyor mu bakın. N 97 bunu takır takır yapıyor. Sonra çektiğiniz resimlerin yerini Gps ten etiketlemesi? Bu bir gelişme değil mi sizce...
Facebookta bir video var bilirsiniz. Bu fake telefon reklamında telefon kahve yapıyor, epilasyon yapıyor vs. Adamların yapmadığı bir bu var. Tam bir multimedia şaheseri derken "mail" "mail" diye bağıran blackberry kuruntusunun yüzüne çarpar gibi al sana mail al sana facebook dercesine muhteşem geliştirilmiş ön yüzde istediğiniz herşeyi telefona dokunmadan izleyebiliyorsunuz. Haaa Blackberry kuruntusu neden? Mail var da bağlanacak wi-fi yok telefonda asıl 3 G ye.. 3G mi o da tam yok. Öne kamera koymayı atlamışlar... Bu telefon ne ka dar bin bilmemne kadar.
Çok önemli bir şey var nokia N serilerinde. Adamlar bir şey atlamıyor. Ekliyor. Ve bu da satış stratejileri de hesaba katıldığında kullanım alışkanlığı touch screen e uyan kişiler için mükemmel bir telefon. Fiyat / performansı da yeni çıkmış bir ürün için çok bile. Ben nokia olsam 1000 Euro dan açardım kapıyı.
Aaa uu diyen teknoloji geliştirmeden habersiz arkadaşlara verin bir kağıt kalem telefon tasarlamasınlar... Telefon hayal etsinler... mantık çerçevesinde bu telefona ne eklenir saysınlar...
Bu işler çocuk oyuncağı değil. Telefon alacaksan al kardeşim iç rahatlığıyla... Bu telefona verdiğim para kuruşuna kadar helal olsun. Kapak çiziyormuş kamerayı. Git nokia ya çiziyor de birebir değiştirirler. Diğer nokialarımda yaşamadığım şey değil. Anında ilgileniyorlar.