iphone?
biraz düşünelim istersen
çeşitli formlarda N95 i almadan önce epey araştırdım ve sonuç itibariyle şu gibi eksiklikler gözüme battı.
iphone sabit bir bataryaya sahip ve değiştirilemiyor yani kapalı bir kutu şuan sistem ve yedekparça sorunlarının olma olasığı yüksek olacağından ilk başta servisler bile acemilik çekecektir.. diğer bir özelliksizliği ise ben k790 kullanıyordum ve 3.2 MP kamerası gerçekten mükemmeldi bu konuda attan inip eşeğe binmek yani iphone un 2 MP kamerasına düşmek pek hoş olmayacaktı bundan dolayı bir adım yukarıya adım atmakta fayda gördüm ve N95 in 5MP kamerası cazip geldi. benim şöyle bir düşüncem var bana göre saçma olan bir cebinde mp3 çalar diğer cebinde fotoğraf makinası arka cebinde telefon ve bunların hepsinin toplanıpta bazı özelliklere sahip olamaması ve insanların sırf ipod ve fotograf makinası çılgınlığı uğruna bu üçlemeyi yanında taşıması garip geliyor.
iphone N95 ten daha çok wap daha geniş demek uygun düşerse internete bağımlı ama günümüzde ülkemiz bu konuda çok acımasız.
iphone dokunmatik ekrana sahip ve bu nedenle hacim ve ağırlık daha az veya başka yere harcanmış olabilir ( metal kasa gibi) bu size cazip gelebilir ama şunuda unutmayın. telefonu çoğuu zaman tek elle kullanmak isteriz işte dokunmatik ekranı olan iphone da malesef bu şansınız yok. iphone a herzaman iki elle sarılmanız lazım. ne var abi kullanırım diyorsanız ben bişey diyemem ama düşünün araç sürerken vitesmi değiştireceksiniz direksiyonumu tutacaksınız önünüzemi bakacaksınız yoksa iphone un ekranına bakarak gelen çağrıyı cevaplamak için ekranın hangi yerine dokunmanız gerektiğinemi karar vereceksiniz? Birde motorsiklette bunları düşünün . unutmuyorum tabiki araç kiti yada mikrofon kulaklık setleri var ama kaç kişi bunları kullanırken otomatik cevapla seçeneğini seçiyor? dokunmatik ekranlı cihazlara herzaman yüzgöz olmak zorundasınız siz ona bakacaksınız o size ayrılık gayrılık yok.
program bulma ve paylaşma gibi sorunlardan hiç bahsetmiyorum bugün apple bilgisayarları için bile program oyun vs bulmak gerçekten kolay değil 10 programınız olur ama sadece 1 programa işiniz düşer bulamazsınız insan deli olur.
birde piyasa sorunu var tabiki, Nokianın ürünleri herzaman tutar ve 2nci el fiyatları çok yavaş düşer ama iphone merka edip alanlar ve bu konuda hayal kırıklığına uğrayanlar 2nci el raflarının iphone la dolmasına sebep olabilir buda kötü bir izlenim olacağı için fiyatları elbet düşecek.
daha teknik olarak ekleyebileceğim çok şey var ama yaz yaz bitmiyor kardeşim