N95 8GB Bluetooth interneti Kullanmak Yardım?

Sponsorlu Bağlantılar

ESlNTl

ESlNTl

Üye
    Konu Sahibi
N95 8GB Bluetooth interneti Kullanmak Yardım?
Merhaba Arkadaşlar öncelikle herkese kolay gelsin iş yerinde WLAN olmadığı için internete giremiyorum fakat elimde TECOM bluetooth var ve windomm u destekliyor evdede oluyor benim sizden istediğim nasıl pc deki interneti kullanabilirim gnubox s60 v.3 serileri için vardı türkçe kurdum telefonuma fakat hafıza dolu uyarısıyla karşılaştım şaşırdım sizce sorun nedir nerde yanlışlık yapıyorum veya böyle birşey n95 8gb da olmuyormu deneyen bilen arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa çok sevinirin şimdiden herkse teşekkürler dilerim Allah razı olsun..

sred

sred

Üye
kullandığınız gnubox hatalı olabilir. hafıza dolu hatası vermesi biraz garip. taskman gibi programlarla telefonunuzda boş hafıza ne kadar bir bakmanızı öneririm.

gnubox'ı çalıştırabilirseniz öncelikle bluetooth'u bilgisayara bağlayın. windowsta gelen bağlantıları kabul edecek "iki bilgisayar arasında iletişim kablosu" özelliğinde yeni bir iletişim portu oluşturun. ardından bağlantı sihirbazını çalıştırıp bu oluşturduğunuz porta adresli yeni bir bağlantı oluşturun. son olarak aktif internet bağlantınızı paylaşımlı hale getirin.

telefonda ayarlardan yeni bir veri araması bağlantısı oluşturun. kullanıcı ismi ve şifresi bağlanacağınız bilgisayarın windows kullanıcı adı ve şifresi ile aynı olsun. bağlantıda gelişmiş ayarlardan bilgisayardaki bağlantının dns numarasını girin. bağlantıyı kaydetip çıkın. gnubox'ı çalıştırıp seri porttan bağlayın. otomatik modem numarası belirleyip "debug/bring up if" seçin bağlantı açılacaktır. karışık görünse de çok basittir. 10 dakikada kurulur. kısa olarak anlatmaya çalıştım. takıldığınız biyer olursa daha detaylı bilgi verebilirim
kolay gelsin.

ESlNTl

ESlNTl

Üye
    Konu Sahibi
kullandığınız gnubox hatalı olabilir. hafıza dolu hatası vermesi biraz garip. taskman gibi programlarla telefonunuzda boş hafıza ne kadar bir bakmanızı öneririm.

gnubox'ı çalıştırabilirseniz öncelikle bluetooth'u bilgisayara bağlayın. windowsta gelen bağlantıları kabul edecek "iki bilgisayar arasında iletişim kablosu" özelliğinde yeni bir iletişim portu oluşturun. ardından bağlantı sihirbazını çalıştırıp bu oluşturduğunuz porta adresli yeni bir bağlantı oluşturun. son olarak aktif internet bağlantınızı paylaşımlı hale getirin.

telefonda ayarlardan yeni bir veri araması bağlantısı oluşturun. kullanıcı ismi ve - bağlanacağınız bilgisayarın windows kullanıcı adı ve - ile aynı olsun. bağlantıda gelişmiş ayarlardan bilgisayardaki bağlantının dns numarasını girin. bağlantıyı kaydetip çıkın. gnubox'ı çalıştırıp seri porttan bağlayın. otomatik modem numarası belirleyip "debug/bring up if" seçin bağlantı açılacaktır. karışık görünse de çok basittir. 10 dakikada kurulur. kısa olarak anlatmaya çalıştım. takıldığınız biyer olursa daha detaylı bilgi verebilirim
kolay gelsin.

Maalesef dostum olmadı sen biraz açıklarmısın ayrıntılarıyla ilgili çok memnun olurum ayrıca telefon hafızası boş %85 i ama gene bu hatayı veriyor anlamadım ne yaptıysam da olmadı yardım olursanız sevinirim.

sred

sred

Üye
telefonunuzdaki gnubox'ı kaldırıp bir de bunu deneyin. benim kullandığım çalışan unsigned versiyonu.

öncelikle bluetooth aparatını bilgisayarınıza takın. Nokia PC Suite kurulu ve telefona bluetooth ile bağlı olsun.

"Denetim masası"ndan "bluetooth aygıtları"na girin. Com bağlantı noktalarından "Ekle" diyerek yeni bir bağlantı oluşturun. Bağlantı noktası türü "Gelen (bağlantıyı aygıt başlatır)" olsun. Windows bağlantı için yeni bir port oluşturur. COM3,COM5,COM7...gibi bir numara atar. Tamam diyerek bluetooth ayarlarından çıkın.

Denetim masasında telefon ve modem ayarlarına girin. Modemler sekmesinden Ekle diyerek yeni bir modem ekleyin. İlk adımda Modemimi algılama listeden seçeceğim seçeneğini seçip ileri diyin. Sonraki adımda Standart modem türlerinden iki bilgisayar arasında iletişim kablosu seçeneğini seçip ileri diyin. Sonraki adımda bağlantı noktasını az önce oluşturduğunuz COM portunu seçip ileri diyin. Modeminiz yüklenir. Son'a basarak kurulumu kapatın.

Denetim masasından ağ bağlantılarına girin. Yeni bağlantı sihirbazını çalıştırın. ikinci adımda Gelişmiş bir bağlantı kur seçeneğini seçip ileri diyin. Sonraki adımda Gelen bağlantıları kabul et diyip ileriye basın. Sonraki adımda az önce oluşturduğunuz bağlantıyı seçip ileri diyin (İki bilgisayar arasında iletişim kablosu COM..). Sonraki adımda sanal özel bağlantılara izin vermeyi seçip ileriye basın. Bilgisayarda hangi kullanıcı ile bağlanacağınızı seçi ileri diyin. Son adımda İnternet iletişim kurallarını seçip özelliklere basın. TCP/IP adresini belirt'i seçip modeminizin IP adresini girin (örn benimki: 192.168.1.2). Tamam diyerek ayarları kapatın. İleri diyerek bağlantı sihirbazını sonlandırın.

Ağ bağlantılarında Gelen bağlantılar diye yeni bir bağlantı noktası görünecek. Bilgisayarda yapmanız gerekenler bu kadar.

Telefonunuzdan ayarlara girip bağlantılardan yeni bir erişim noktası oluşturun. Bu bağlantının özellikleri şu şekilde olmalıdır:
baglanti ismi: Bt
veri tasiyici: veri aramasi
cevirmeli bagl. num : 2222
kullanici ismi: Kullandığınız bilgisayardaki kullanıcı adı
s.i.f.r.e: Kullandığınız bilgisayrdaki ş.i.f.r.e
dogrulama: Normal

Seçeneklerden gelişmiş ayarlara girip şu ayarları yapın:
telefonun ip adresi: otomatik
birincil isim sunucusu: Bilgisayardaki bağlantı'nın DNS adresi. Burada mutlaka bir DNS adresi belirtmeniz gerekiyor. (örn:208,67,222,222) Bilgisayardaki bağlantınız DNS kullanmıyorsa Ağ bağlantılarından bağlantınıza bir DNS girin. örneğin 208,67,222,222 - 208,67,220,220. bu DNS ile youtube'a da gireilirsiniz.
ikincil isim sunucusu: DNS in ikinci erişim noktası. örn:208,67,220,220
ppp sikistirmasi kull: evet
giris dizesi kullan: evet
giriş dizesine girip şu kodları girin:

CHARMAP [windows-1252]
LOOP 10
{
SEND "CLIENT"+<0x0d>
WAIT 3
{
"SERVER" OK
}
}
EXIT KErrNoAnswer$
OK:
EXIT

bu erişim noktasını kaydedip çıkın. Gnubox'ı açın:
secenek/install/auto set modem ID (otomatik bir modem numarası belirleyecek örn: modemID 4)
secenek/install/create records yapıp gnubox ı kapatıp yeniden açın.

secenek/2box bluetooth/s.e.r.i.a.l port seçin. (Bilgisyaraınızı arayacak. Bulduğunda bilgisayarınızı seçin.)
pc require encryption dediğinde yes/OK diyin.
secenek/debug/test comm channel seçin. bu adımda telefonunuz bilgisayarınıza direk olarak bağlanacak. bilgisayardan uyarı alırsanız yetkili olarak atayınki tekrar bağlandığınızda uyarı vermesin.

son olarak:
secenek/debug/bring up IF seçin birkaç saniye sonra bağlantınız açılacak. Gnubox'ı kapatabilirsiniz. Ağ bağlantılarında yeni bağlantınızı görebilirsiniz. Her bağlandığınızda gnubox'ı çalıştırmanız gerekmeyecek. bunları bir sefere mahsus yapıyoruz. Telefonunuzda interneti kullanan programlar için her zaman oluşturduğunuz Bt isimli bağlantıyı seçin, telefonunuz bilgisayarınız üzerinden interenete bağlanacaktır.

ps: bilgilerin bir kısmı alıntıdır

ESlNTl

ESlNTl

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşım bunu denemek isterdim fakat ''cevirmeli bagl.'' yok n95 8gb o yüzden hiç denemedim

Takipçi Satın Al

Üst Alt