Püf Noktası N9000 N9000Q NOTE 3 Sayac Sıfırlama Tekrar Garantıye Sokma

Sponsorlu Bağlantılar

Anil-D

Anil-D

Üye
    Konu Sahibi
N9000 N9000Q NOTE 3 Sayac Sıfırlama Tekrar Garantıye Sokma
Başlıkta yazdığı gibi sadece ve sadece bu iki modelde işe yaramaktadır. Gereksiz yere S4'te işe yarar mı, 3310 da çalışır mı, HTC'ye yüklenir mi şeklinde sorular sormayınız. Başlık gayet net.

Başlıktaki iki modelde Knox Warranty Void: 1 olduysa ki bunu da konuda anlatmıştım, bu sayacı sıfırlayıp telefonunuzu ilk sıfır aldığınız haldeki kadar orjinal yapabiliyorsunuz. Bunun için HA3GZS koduna sahip bir cihazın bootloader dosyası kullanılarak sıfırlama işlemi yapılıyor arkasından ise yine orjinal bootloader yüklenerek eski haline getiriliyor. Aşağıdaki resimlerden görebileceğiniz gibi iş gören bootloader yüklendiğinde download mod görüntüsü biraz farklılaşıyor. Bu farklılaşmayı giderip orjinale döndürmek için tek yapmanız gereken orjinal romu yükledikten sonra orjinal recovery üzerinden wipe data/factory ve wipe cache işlemlerini uygulayıp cihazda ne var ne yok herşeyi silmek. Şayet bunu yapmanıza rağmen görüntü düzelmezse orjinal romu tekrar yükleyip yine wipe işlemlerini uygulayınız.

Custom yazan kısımlar da bu wipe işlemlerinden sonra official şeklinde düzelecektir. Verileriniz silinmeden tam olarak orjinal hale getirme yapılamıyor. Custom rom kullanırken sayaç sıfırlanabiliyor ancak tam olarak resmi hale getirmek için işlemlerin tamamının yapılması gerekli. tarafımdan denenmiş ve başarılı şekilde sonuçlanmıştır. Sürüm ayırt etmeksizin herkes bu yöntemi kullanabilir.

Sıfırladıktan sonra tekrar custom rom yada cwm recovery yükler, root yaparsanız sayaç yine artar official olan durumlar yine custom olarak değişir.

Önce

Sonra

Sonuç

İndirme Linki

yükleme
odin ile download modunda pda(ap) kısmına seçerek yüklemeniz yeterli.

Önemli Not: işlemler şu an için işe yaramaktadır. sonraki yayınlanacak firmware sürümlerinde belki bu mevzu işe yaramayabilir o yüzden güncelleme için acele etmeyin.
SAWGENT Hocama teşekkürler
NOT Ben denemedim note 3 telefonum yok cihazınıza gelebilecek sorunlardan ne ben nede maxicep sorumlu değildir

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: B.A.R.O.N ve ExpertMurderer

ExpertMurderer

ExpertMurderer

Üye
teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: Anil-D
serdar_gs

serdar_gs

Üye
Note 3 için sıfırlama sonunda mümkün kılındıysa diğer cihazlar içinde gelmesi yakındır herhalde :=) Note 2 için bekliyoruzz :D

• Beğen
teknolojibaronu

teknolojibaronu

Üye
hemen şimdi yedekleyip deniyorum.

• Beğen
TheMadness

TheMadness

Üye
Buna güvenip yapacaklar dikkat etsin eFuse 1 kere 0x1 olunca öyle kalır donanımsal olarak, yazılımsal olarak önemli değil 0x0 göstermesi.

teknolojibaronu

teknolojibaronu

Üye
Buna güvenip yapacaklar dikkat etsin eFuse 1 kere 0x1 olunca öyle kalır donanımsal olarak, yazılımsal olarak önemli değil 0x0 göstermesi.
Nasıl donanımda 1 olarak kalıyor konuyu biraz açarmısınız?

TheMadness

TheMadness

Üye
  • Beğen
Tepkiler: B.A.R.O.N
PriZm

PriZm

Üye
eFuse denilen bir devre vardı Note3'te. 0x1 olunca öyle kalıyordu ama Samsung'un uydurması olabilir ben Samsung'un yalancısıyım :P
Geçen gün Xda'da Note 3 hakkında bir bilgi gördüm.Yazılanlara göre Note 3'te eFuse falan yok.

• Beğen
Tepkiler: B.A.R.O.N
Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
aslında basit bir yol başka bootloader yükleyip sonra orijinali yükleyince komple sayaçlar sıfırlanıyor bu tüm knoxlu cihazlar için kullanılabilir örn s3 s4 note 2 gibi

Anil-D

Anil-D

Üye
    Konu Sahibi
aslında basit bir yol başka bootloader yükleyip sonra orijinali yükleyince komple sayaçlar sıfırlanıyor bu tüm knoxlu cihazlar için kullanılabilir örn s3 s4 note 2 gibi
s4 icin baska bootlader nerden bulucaz

heathrow

heathrow

Üye
Yeni s4 aldim. Knox yuklu degil. Kısayolu var menude. Yuklemeyeyim di mi?

Anil-D

Anil-D

Üye
    Konu Sahibi
4.2.2 de kal hocam

TheMadness

TheMadness

Üye
Malesef basit bir yol değil o zaman odinle rom kurduğumuzda sayaç sıfırlanırdı? NAND flashın gizli bir yerinde veya başka bir yerde saklı olması gerek bu verilerin

Senyor Keş

Senyor Keş

Kapalı Hesap
bizim s4 i9500e de sayaç sıfırlama gelse keşke.

Üst Alt