N900 yeni sürüm

Sponsorlu Bağlantılar

murattiy

murattiy

Üye
    Konu Sahibi
N900 yeni sürüm

• Beğen
Tepkiler: ahmet123204

murattiy

murattiy

Üye
    Konu Sahibi
2.2009.51-1.002 sürümü de çıktı sürümde ilk göze çarpan fotoğraf çekimlerinde hafıza kartına yapılan layıtlarda çıkan sorun çözülmüş

kezman_796

Üye
ne gibi değişiklikler var?

kezman_796

Üye
3g görüntülü konuşma mms gibi özellikler düzeltilmiş mi ?

murattiy

murattiy

Üye
    Konu Sahibi
3g konusunda gelişme yok MMS testi henüz bitmedi ama yakında wiki.maemo sitesinde hazır olacak.MMS i çok kullanıyormuydunuz.3g ok ama mms ne kadar gerekli

kezman_796

Üye
kullanmam pek ama eksi olarak gözüküyo telefonda dikey ekranda bir gelişme var mı ?

kaan_king

Üye
kullanmam pek ama eksi olarak gözüküyo telefonda dikey ekranda bir gelişme var mı ?

dostum var ama bu update demi bilmiyorum fakat telefonun app. yöneticisinden download kısmında sistem ayarlarında bulabilirsin karışık gelirse maemo.org sitesine girmeni tavsiye ederim.

bu arada öndeki kamera hakkında bilgi vericek olan varmı görüntülü konuşamıyorum sanırım yok.

murattiy

murattiy

Üye
    Konu Sahibi
16.2 mb lik yeni guncelleme cikti

lepadekor

lepadekor

Üye
cihaz yanımda değil, yeni sürümde neler değişmiş acaba?
Telefon defterindeki rakamlar çok küçüktü ki taktım ben bu font işine, belki bir ayarlama gelmiştir diye umuyorum.
...akşama bakarım artık,
LP

akyzmn

akyzmn

Üye
degisiklikler////

* OpenGL ES 1.1 API libraries added
* Support for OVI Store
* Support for 40 new countries
* WLAN bugs mostly fixed
* Set of browser related error fixes.

gitarro

Üye
Maemo 5 3.2010.02-8.002
bu surum exrs devel de 16,2 mb olarak gorunuyor fakat yuklemeye kalktıgımda hafıza yetersız dıor bende kabloyla denıyorum suan tam 172,3 mb bakalım ne olacak
yukledıkten sonra yorumlarımı yazarım

--------------- Ekleme ---------------

evet nıhayı sonuc telefon sıfırlandı tum programlar duzen vs her sey sılındı keske yapmasaydım :(

--------------- Ekleme ---------------

evet nıhayı sonuc telefon sıfırlandı tum programlar duzen vs her sey sılındı keske yapmasaydım :(

murattiy

murattiy

Üye
    Konu Sahibi
Wifi üzerinden güncelleme yapmayı denemeyin pi için sistem uyarı versede yükleme bitmeden pil biterse sorunlar yaşanabilir.En iyisi pc üzerinden güncellemeke.Birde yüklemiş olduğunuz maemo paketi hariç diğer uygulamalar türkçe yama dahil silinecek tekrar kurmak zorunda kalacaksınız.
Açıkçası kurulum sonrası yükleme yaparken farkettiği tek nokta biraz daha az pil harcıyor.sürümün getirdiği başka göze görünür bir şey varmı deneyip göreceğiz

matt01

Üye
arkadaşlar eğer yüklemede hata alırsanız yapmanız gereken aplications catalog dan sonradan yüklemiş olduğunuz catologları disable yapmak ondan sonra denediğiniz de yükleme yapabiliceksiniz. Eğer bilgisayar üzerinden yükelmeye kalkarsanız uygulamalarınızın silinme ihtimali ile karşı karşıya kalabiliriniz....ben bu şekilde yükledim ama benim sorunumda güncelleme ile benm versiyonum 3.2010.02-8.003 oldu sizlerde ise 3.2010.02-8.002 bu var diyorsunuz ben de bunu anlayamadım benimle ile birlikte bu versiyona sahip olan var mı aranızda 3.2010.02-8.003 ?

lepadekor

lepadekor

Üye
evet ben de fw update yaptım, seninle aynı sürüm oldu yani, 8.003. Ama epey free rootfs gerekti, epey program-uygulama sildim, yaklaşık 45.mb. boş rootfs kalınca update başladı, şimdi 26.mb. yer kaldı. Yakında "majör" güncellemenin geleceği yazıyor maemo.org'da, o zaman rootfsda yer açmak için herşeyi silmek zorunda mı kalacağuz? ne dersiniz?

matt01

Üye
evet ben de fw update yaptım, seninle aynı sürüm oldu yani, 8.003. Ama epey free rootfs gerekti, epey program-uygulama sildim, yaklaşık 45.mb. boş rootfs kalınca update başladı, şimdi 26.mb. yer kaldı. Yakında "majör" güncellemenin geleceği yazıyor maemo.org'da, o zaman rootfsda yer açmak için herşeyi silmek zorunda mı kalacağuz? ne dersiniz?

ben de şaşırmıştım bir tek benmki mi 8.003 oldu diye...peki bizimki niye böyle oldu biliyor musun?Bi de dediğim gibi bende de not enough momery in target location yazdı sonra ben de aplication catologs dan bir kaç depo yu disable yaptım tekrar güncelleme yapmak istediğim de güncellemeyi yaptı....herhangi bir şey silmedim ya da bilgisayar üzerinden güncelleme yapmadım ;)

lepadekor

lepadekor

Üye
ben de şaşırmıştım bir tek benmki mi 8.003 oldu diye...peki bizimki niye böyle oldu biliyor musun?Bi de dediğim gibi bende de not enough momery in target location yazdı sonra ben de aplication catologs dan bir kaç depo yu disable yaptım tekrar güncelleme yapmak istediğim de güncellemeyi yaptı....herhangi bir şey silmedim ya da bilgisayar üzerinden güncelleme yapmadım ;)
...ya benim aklıma da disable yapmak sonradan geldi, ama birçok uygulamayı silmek zorunda kaldım.
Aranel'in bloğunda bu konularla ilgili konuşuyoruz. adresi

Aranel çok bilgili bir kişye benziyor, epey yardım aldım ondan.
Ama linux'a "Fransız" olduğumdan çok zorlanıyorum.
n900'e winXP kuranlar varmış, acaba ben de mi öyle yapsam ne dersin?
Selamlar,
LP

matt01

Üye
...ya benim aklıma da disable yapmak sonradan geldi, ama birçok uygulamayı silmek zorunda kaldım.
Aranel'in bloğunda bu konularla ilgili konuşuyoruz. adresi

Aranel çok bilgili bir kişye benziyor, epey yardım aldım ondan.
Ama linux'a "Fransız" olduğumdan çok zorlanıyorum.
n900'e winXP kuranlar varmış, acaba ben de mi öyle yapsam ne dersin?
Selamlar,
LP

anladım kardeşim ben de senin gib linux e fransızım ama öğreniyorum yavaş yavaş :)
telefona güncellemelerle yakında bomba gibi olacağını düşünüyorum biraz beklemekte fayda var:oke:

loko34

loko34

Üye
Ubdate yaparken cihaz yarıda kaldı ve açılmıyor..
Ekran karanlık ve Nokia yazısı var oda birsüre sonra gidiyor.. USB bağladığımda sağ üstte bağlantı ikonu çıkıyor ancak NSU cihazı görmüyor.. Dediğin yöntemide denedim cihazda tık yok..

Açma-Kapama tuşuna bastığımda ise beyaz ekranla beraber Nokia yazısı geliyor 10-15 saniyelik bir beklemeden sonra cihaz kapanıyor..

Ne yapmak lazım..??

lepadekor

lepadekor

Üye
Ubdate yaparken cihaz yarıda kaldı ve açılmıyor..
Ekran karanlık ve Nokia yazısı var oda birsüre sonra gidiyor.. USB bağladığımda sağ üstte bağlantı ikonu çıkıyor ancak NSU cihazı görmüyor.. Dediğin yöntemide denedim cihazda tık yok..

Açma-Kapama tuşuna bastığımda ise beyaz ekranla beraber Nokia yazısı geliyor 10-15 saniyelik bir beklemeden sonra cihaz kapanıyor..

Ne yapmak lazım..??
geçmiş olsun kardeş, bir de 'a sor belki cevap bulabilirsin...

Takipçi Satın Al

Üst Alt