Galaxy s2 teknik özellik olarak oldukça iyi ama burada alınacak cihaz android mi değil mi ona bakmak lazım çünkü o hesaba gidersek normal galaxy s te her türlü işi görüyor ama yinede fazla işletim sistemine bağlı ve kapalı olarak çalıştığı için bana n900 ün keyfini vermiyor. Üstelik Android sistem olarak hala maemo düzeyine gelemedi sayılır.... Örneğin maemoda bildik bileli var olan copy/paste özelliği bile androide ancak gingerbread versiyonu ile gelebildi, ve gingerbread ten sonra çıkan en son versiyon olan honeycomb ise ancak 10 mayıs 2011 itibarı ile n900 gibi tablet temelini kullanan bir sisteme dayalı hale gelebildi işte Bu yüzden tekrar ediyorum Android olsun İphone olsun onlar sadece program zenginliği sayesinde iş yapıyorlar yoksa sistem olarak bugün hala maemonun gerisinde sayılırlar. Dahası açık dediğimiz ama hiçbir zaman maemo kadar açık kaynak kodlu olmamış olan android honeycomb versiyonu ile daha da kapalı hale geçti, sonuç olarak android ve iphone belki popüler sistemler olmaya devam edecekler ama maemo ve n900 ün yeride açık sistem ve tam bir hacker cihazı olarak geliştirmeye hep açık olacak