N900 almayı düşünüyorum? ama ufak bir sorunum var

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

enolaguy

Üye
cihazin arkasindaki etikette seri numarasi var cihaz belli bir ulke icin tasarlaniyor ve o tasarim belli bir seri numarasi araligi tasiyor iste o numara ile yukleyeceginiz versiyon numarasinin uyumlu olmasi lazim sizin kirmizi sim kart isareti ondan cikiyor demekki cihaz uretiminden farkli bir ulke icin yazilmis versiyonu kabul etmiyor veya ingiltere ile bizim aramizda bir uyumsuzluk var, cihaz dili olarak ingilizce ise zaten tum ulkelerin versiyonlarinda mevcut yani almanyayi bile yukleseniz icinden cihazi ingilizce yapabilirsin o yuzden once cihazin seri numarasina uyan versiyonu yukle sonra bir daha dene derim

ginaz

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar yardımlarınz için teşekkür ederim ama ben bu format işini halledemedm bir türlü. Pr1.3 veya diğerleriyle format atabiliyorum ama vanilla versiyonla atmıyor tam 6 bilgisayar denedm ama hep aynı hata usb not device hatası. Telefon dahili hafızasını görmüyor. 244 mb hafıza gösterıyor alet. Bir fikri olan varmı? Sadece kerneli yükledm olmadı araştırırken zimage dosyasıyla bir format şekli buldum oda olmadı. Bunlar yùkleniyor ama hafıza sorununu gidermıyor. Yardımcı olabilecek varmı. Kayserideym nokia servisi burda bişey yapamayz istanbula gönderip yaptırız oda bir ayı geçer diyor. Ne yapacksam artık

enolaguy

Üye
N900 un 256mb ram alani var ve o 244mb olarak gorunur, bu yuzden senin gordugun hafiza zaten gercek olan 32mb hafiza degil yani senin ana hafiza entegrende veya onun veri yollarinda anladigim kadariyla donanimsal bir ariza var dolayisiyla bunun yazilimla giderebilecegini sanmiyorum bence cihazi onarima gondermelisin,

ginaz

Üye
    Konu Sahibi
ayarlardan memorye girdiğim zaman mavi çizgiler varya iki tane onlarda device yazanda 40.0 mb available. Memory for installable applicationsta 77.9 available yazıyor. Details butonuna basınca type-device memory
total size 454.4 mb
in use by system-227.2 mb
user file-187.2 mb
avanilable-40.0 mb
(no data)
yazıyor bu bilgiler sence donanım hatasımı?

enolaguy

Üye
Valla simdi bu yazdiklarina bakinca bence donanim hatasi degil, cunku in use by system hafizan benimle ayni, fakat sende cihaz yeni formatli ve fazla yuklu programin olmamasina ragmen memory for installable applications kisminda sende 77.9 mb ile cok az bir hafiza var cunku bende yuklu programlar olmasina ragmen 817 mb bosluk var....

Bence senin cihaz hafizani dolu tutan ve tam olarak formatlanmamasina neden olan ama gorunmeyen iceriden dolu bir bolum veya senden once android falan yuklemek icin multiboot yukleyebilme yapmak icin yaratilmis olan ama buyuk bir ihtimalle senin simdi yazilimsal bir hatadan dolayi goremedigin farkli bir bolum var ve sen ise o yaratilmis olan bolumden arta kalani kullaniyorsun gibime geliyor.....

Cunku hafizayi gormuyor diyorsun ama aslinda goruyor fakat tamamini gormuyor bu ise sonucta orada bir hafiza gordugu icin sorunun donanimsal bir hata olmadigini dusunduruyor, cunku donanimsal olsaydi hic gormezdi .....

Bir kismini gorup bir kismini gormeme donanimsal olmaz hafizanin bir kismi bozulmusta olmaz ya her tarafi bozulur ya tamami calisir o yuzden bence sende hafizanin tamamini gormeni engelleyen yazilimsal bir problem var ve o problemden dolayida aslinda bence cihazi tam olarak formatlayamiyorsun ve onun yerine formatlayabildigin kadarini kullaniyorsun

Bu konuda en iyisi bir konu acarak cihazindaki sorunu multiboot yapmis olan arkadaslara danisman diyorum cunku ancak onlar hafizalarinda belli bolumu bolumlemis olduklari icin isin detaylarini biliyorlardir

ginaz

Üye
    Konu Sahibi
saol dostum yardımın için konu açtım bakalım ne olacak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt