N900 almayı düşünüyorum? ama ufak bir sorunum var

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ginaz

Üye
    Konu Sahibi
N900 almayı düşünüyorum? ama ufak bir sorunum var
Merhaba arkadaşlar ben n900 almayı düşünüyorum. nasıl bir telefon olduğunu merak ettim sırf onun için alıyorum.
Bir arkadaştan 2.el buldum ama bir sorunu varmış. telefon kendi hafızasını görmüyormuş. hafıza kartının görüyormuş. bu sorunun bir çözümü varmı varmıdır acaba. yazılımsal bir sorundanmı olur yoksa donanımsalmıdır?
bilginizvarmı acaba

blezzard

Üye
Merhabalar, ben sorununuzu cevaplamaya çalışıcağım , öncelikle cihazı ne kadar bir maliyet vereceksiniz onu öğrenmekte vayda var. Cihaz'ın dahili hafızası 32 gb, bunu biliyorsunuzdur. Hafıza kartı olarakta 16 gb ye kadar destekler. 16 gb'dında işinizi göreceğini umuyorum fakat fiyat olarak bir rakam verirseniz ona göre alın ve almayın diyebilirim, daha temizini bulabileceğiniz kanaatındayım. Telefon gerçekten çok güzel bir cihaz bende 2 gün önce aldım gerçekten memnunum hala çözmeye çalışıyorum linux, maemo ve android işletim sistemi kullanıyor ve gerçekten küçük bir cep bilgisayarı gibi yapamıyacağı işlem yok her konudan almanızı öneririm. Hayırlı geceler.

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Eğer daha çok bilgisayar amaçlı kullanacaksan bence al çünkü o yönü daha ağır basıyor.ama yok telefon olarak almak istiyorsan birazdaha düşün derim.ama harika bir cihaz olduğunu biliyorum

ginaz

Üye
    Konu Sahibi
cihazı fiyatı 250 tl. Eğer yazılımsal bir problemse almayı düşünüyorum. Ki donanımsal olduğunu sanmıyorum çünkü tel sahibi telefon hafızasının bir kısmını görmüyor dedi

----------Eklendi @ 23:56:57 ---------- Yazıldı @ 23:52:45 ----------

ben zaten çok övüldüğü için almak istedim telefon olan kısmından ziyade diğer özellikleri ilgimi çekti

blezzard

Üye
cihazı fiyatı 250 tl. Eğer yazılımsal bir problemse almayı düşünüyorum. Ki donanımsal olduğunu sanmıyorum çünkü tel sahibi telefon hafızasının bir kısmını görmüyor dedi

----------Eklendi @ 23:56:57 ---------- Yazıldı @ 23:52:45 ----------

ben zaten çok övüldüğü için almak istedim telefon olan kısmından ziyade diğer özellikleri ilgimi çekti

Aynen kardeşim . Telefon özellik için çok dolgun bir cihaz kesinlikle almanı tavsiye ediyorum . 250 Tl fiyatı çok çok iyi fakat yazılımsal veya donanımsal onu iyi araştırmanı öneririm ona göre alırsın, sonuçta dahili hafızası 32 gb az buz birşey değil. Tart biç ona göre bi karar ver :)

enolaguy

Üye
cihaz kendi hafizasini gormuyorsa tamamen yazilimsaldir cunku uzerinde maemo yuklu ve calisiyorsa cihaz hafizasini mutlaka kullaniyordur, karti cikardiginizda telefon calisiyorsa zaten hic sorun yok demektir, 250 tl fiyat zaten bedava bence dusunmeye degmez

----------Eklendi @ 07:16:59 ---------- Yazıldı @ 07:13:42 ----------

ayrica harici hafiza 16 diye biliniyor ama yabanci forumlarda 32 yi direk calistiriyorlar sorun yok

yalnizkalp21

Üye
merak erttigim b konu var eger o tel ana hafizayi gormuyorsa hafiza kartini nasil goredek sistem ana hafizada kurulu cok ilgnc geldi bana

saruman_me

saruman_me

Üye
tertemiz bi formatla kendi hafızasınıda görür 250 tl süper fiyat yerinde olsam kaçırmam arkadaşım..

ginaz

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar n900 telefona format atmak için hangi programlara ıhtiyacım var? Ben 5800 kullanıyorum n900 üde aynı programları kullanarak kuramam galiba. Birde telefon simkart görmüyorsa yine format halledermi bu sorunuda

enolaguy

Üye
sim karti gormuyorsa format cozmeyebilir is yuzde elliye girer

ginaz

Üye
    Konu Sahibi
n900 aldım bugün çok mükemmel bir alet. Simkart slrunu kısmen var vodafone da çalışıyor turkcell de çalışmıyor. Vodafoneda internete girmiyor bağlantı yok gibi bir hata veriyor. Hafızasını görmeme olayı devam ediyor akşam format atmayı deneyeceğim. Umarım sorun hallolur. Ve alet ingilizce türkçe yapıyorum kapatım açtığımfa trkrar ing. Oluyor bu normal değil galiba

osmanayman

osmanayman

Üye
Hayırlı olsun kardeşim...:oke:

ginaz

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar flashta sorun yaşıyorum ..suitable usb device not found. Waiting... Yazıyor ilerleme olmuyor bunun çaresi nedir acaba xp kullanıyorum

enolaguy

Üye
Flashi nasil atiyorsun ?

----------Eklendi @ 01:12:37 ---------- Yazıldı @ 01:10:34 ----------

Kurulu programlarin hepsini teker teker sil ama hepsini bir kerede degil tek tek sileceksin sonra bak bakalim calismada bir fark olacakmi

ginaz

Üye
    Konu Sahibi
flashı forumda tarif edildiği gibi atıyorum çoğu kişi yapmış sorunsuzca. Flasher 3.5 le flasher-3.5.exe -F xxx.bin -f bu komutla yapıyorum. Programları kaldırmayı bir deneyim. Telefondaki programları diyorsun değilmi

----------Eklendi @ 09:23:22 ---------- Yazıldı @ 07:43:30 ----------

flashı forumda tarif edildiği gibi atıyorum çoğu kişi yapmış sorunsuzca. Flasher 3.5 le flasher-3.5.exe -F xxx.bin -f bu komutla yapıyorum. Programları kaldırmayı bir deneyim. Telefondaki programları diyorsun değilmi
arkadaşlar şimdi ne açılıyor telefon nede u ya basıp kabloyu takınca usbye bağlanıyor ne yapmam lazım

enolaguy

Üye
bence bir telefoncuya gotur 20-30 lira ver yeniden yukleme yapsinlar, veya nokia system service software diye arattir oradan indirecegin programla yeniden kurmayi dene

----------Eklendi @ 16:44:36 ---------- Yazıldı @ 15:48:33 ----------

programin adi phoenix software , uzerinde dead usb butonu var ona basarak yeniden flashlayacaksin

ginaz

Üye
    Konu Sahibi
phoenix le flash attım telefon açıldı ama eskiden vodafone hattımı çalıştırıyordu şimdi kırmızı bir simkart işareti çıkıyor pilin yanında. Ve hafızasını görmedi yine. Flasher.exe yle atmayı denedim yine device not found hatası veriyor. Başka bir format yöntemi varmı. Bu arada teşekkür ederim arkadaşım phoenixi önerdiğin için

ginaz

Üye
    Konu Sahibi
flasher-3.5 le normal versiyonu flashlayabildim ama vanillayı flashlamıyor. Not found diyor. Bazende %m yazıyor. Bu sitede ve başka sitelerde çok konu var bu konuda ama nihayete ermiş hiç sorun yok. Deli olacam şimdi iki gündür uğraşıyorum

enolaguy

Üye
phoenix format atarken ulke ve versiyon bilgilerini sorar onlari yanlis girerseniz ulkelerin gsm frekanslari farkli olabilmekte oldugu icin sim karti tanisada sebeke vermeyebilir hangi flashi attiniz biliyormusunuz ?

ginaz

Üye
    Konu Sahibi
phoenix format atarken ulke ve versiyon bilgilerini sorar onlari yanlis girerseniz ulkelerin gsm frekanslari farkli olabilmekte oldugu icin sim karti tanisada sebeke vermeyebilir hangi flashi attiniz biliyormusunuz ?
türkiyeyle alakalı birşey bulamadım ingiltereyi indirdm navifirmle

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt