N9 Batarya Problemleri ve sıkıntıları

Sponsorlu Bağlantılar

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
abi ben aldım alalı kapatmıyorum cihazı hiç :D

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
701 i de beş ay kapatmadım abi :D

pRime.

pRime.

Üye
Recep kafamı karıştırdın şimdi bende 3g açık on beş dakka pokemon oynasam %4 falan şarjım gidiyo bataryada mı sıkıntı var,çözemedim değiştirtceksiniz bana cihazı he :D

emumaster normal oyunlardan çok daha fazla şarj yiyor Can.

Seglopsi

Seglopsi

Üye
abi %100 şarjdan çekince direk 97 falan oluyo zaten bi kalibrasyon yapacam ya flash,atacam ya da değiştiricem cihazı

konu hortlatmis gibi olmasin ama bu sorun duzeldi mi? ayni sorunu yasamaktayim. telefon yeni diye mi acaba?

pRime.

pRime.

Üye

konu hortlatmis gibi olmasin ama bu sorun duzeldi mi? ayni sorunu yasamaktayim. telefon yeni diye mi acaba?

bu bir sorun değil. batarya yüzdesi hiçbir zaman tam olarak doğru göstermez. aynı olay ios'ta da oluyor. şarj ediyorum %100 gözüküyor çıkarınca bir anda %95'e düşüyor. aradaki açık ancak yazılım ile kapatılabilir.

• Beğen
Tepkiler: MertcaN9
Seglopsi

Seglopsi

Üye

bu bir sorun değil. batarya yüzdesi hiçbir zaman tam olarak doğru göstermez. aynı olay ios'ta da oluyor. şarj ediyorum %100 gözüküyor çıkarınca bir anda %95'e düşüyor. aradaki açık ancak yazılım ile kapatılabilir.

ilerleyen zamanlarda daha da azalmiyorsa sorun yok.

cptaincnr

cptaincnr

Üye
Orjinal bataryası 70 lira civarında al bitane taktır. Beceririm diyorsan kendinde takarsın sökmesi toplaması kolay sadece uygun tornavidan olsun yeter ;)

Seglopsi

Seglopsi

Üye
Orjinal bataryası 70 lira civarında al bitane taktır. Beceririm diyorsan kendinde takarsın sökmesi toplaması kolay sadece uygun tornavidan olsun yeter ;)

var var gozum kapali sokup takarim hatta :)

cihaz daha 20 gunluk ondan sormustum sadece.

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye

var var gozum kapali sokup takarim hatta :)

cihaz daha 20 gunluk ondan sormustum sadece.
:ehe bence batarya durumuna hiç bakma tümleşik bataryalı cihazlar genelde böyledir bende şarjdan çekince 95-94 e düşüyor direk ama sorun olarak görmüyorum yogun kullanımda bir günü çok rshay çıkarıyor sürekli internete baglı

Seglopsi

Seglopsi

Üye
bir ara gooogle dan arastirdigimda bulamadim. daha yuksek amperli farkli batarya kullanma sansimiz var mi?

lumia900 un bataryasindan bahsediliyordu ama ebatlari farkli o kadar bosluk yok sanirsam batarya icin telefonda?

Seglopsi

Seglopsi

Üye
bataryada bir sorun olduguna inaniyorum artik. yaklasik 30 dakika internette gezindigimde yuzde20 dusuyor. ekran parlakligi da dusukte olmasina ragmen dayanmiyor. yaklasik 10 saat kullanmadigim halde yuzde5 dustugunu gordum. zaten sarjdan cektigimde de yuzde93 lere dusmeye basladi. tekrardan soruyorum normal midir?

pRime.

pRime.

Üye
bataryada bir sorun olduguna inaniyorum artik. yaklasik 30 dakika internette gezindigimde yuzde20 dusuyor. ekran parlakligi da dusukte olmasina ragmen dayanmiyor. yaklasik 10 saat kullanmadigim halde yuzde5 dustugunu gordum. zaten sarjdan cektigimde de yuzde93 lere dusmeye basladi. tekrardan soruyorum normal midir?

kendi tarayıcısı aşırı şarj yiyor. hele şebeke interneti ile girdin mi canına okuyor bataryanın. benim yaşadıklarımın aynısını yazmışsın üç aşağı beş yukarı. 10 saat telefonu kullanmadan bırakırsan o kadar düşmesi normal. şarj yüzdesi içinse tekrar söylüyorum normaldir. bende de şarjdan çekince bazen 93'e düşüyor bazen 95'e bazen 97 bazen de 99'da. bunun bataryada bir sorun olmasıyla kesinlikle bir alakası yok. tamamen şarj yüzdesiyle alakalı bir durum. hiçbir zaman tam doğru tahmin yapamaz bu araçlar. isterseniz nokia'ya gidip cihazın bataryasını değiştirtin. fark olmadığını siz de göreceksiniz.

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
batarya da sorun olsaydı bizim cihazlar'da da olurdu bu sorun,Serdar'ın dedigi gibi orjinal tarayıcı ve şebeke interneti diger tarayıcılardan fazla yiyor şarjı ben şahsen yogun kullanımda şebeke interneti ve kendi tarayıcısı ile 8-9 saatı rahat çıkarıyorum.
işim geregi yogun kullanmak zorunda kalıyorum çogu zaman :D

Seglopsi

Seglopsi

Üye

kendi tarayıcısı aşırı şarj yiyor. hele şebeke interneti ile girdin mi canına okuyor bataryanın. benim yaşadıklarımın aynısını yazmışsın üç aşağı beş yukarı. 10 saat telefonu kullanmadan bırakırsan o kadar düşmesi normal. şarj yüzdesi içinse tekrar söylüyorum normaldir. bende de şarjdan çekince bazen 93'e düşüyor bazen 95'e bazen 97 bazen de 99'da. bunun bataryada bir sorun olmasıyla kesinlikle bir alakası yok. tamamen şarj yüzdesiyle alakalı bir durum. hiçbir zaman tam doğru tahmin yapamaz bu araçlar. isterseniz nokia'ya gidip cihazın bataryasını değiştirtin. fark olmadığını siz de göreceksiniz.

yok yahu turkce karakter kullanamiyorum gormuyormusununuz opera'yi kullaniyorum hep :)

30 dakikada sebeke internetiyle yuzde20 azalma oluyor. 2G ve 3G'de de fark etmiyor, wifi'de deneyemedim. arkaplanda acik uygulama da birakmiyorum, gps felan da acik degil, dedigim gibi parlaklik ayari da minimum, az once sarjim doldu oyun oynarken deneyim birde dedim dalton oynadim (hepiniz bilirsiniz dalton'u) tam 24 dakikada yuzde10 azalma oldu. dogru duzgun yuklu uygulama, kisisel veri vs. de yok 2.3gb yuklu uygulama, 275mb uygulama verisi mevcut. kullanmadigim zamanlarda internet baglantisi, bluetooth, nfc gibi seyler de kapali. birde soyle birsey var sarj yuzde20 ye dusunce kullanirken yuzde4 oluyor guc uyarisi geliyor, ekrani kapatip bekliyorum 4-5dk sonra yuzde10-12 oluyor. bu halde kullanmaya devam ettigimde 2-3dk icinde tekrar batarya dusuk uyarisi veriyor.

- - - Eklendi - - -

[ENGİN];5793968' Alıntı:
batarya da sorun olsaydı bizim cihazlar'da da olurdu bu sorun,Serdar'ın dedigi gibi orjinal tarayıcı ve şebeke interneti diger tarayıcılardan fazla yiyor şarjı ben şahsen yogun kullanımda şebeke interneti ve kendi tarayıcısı ile 8-9 saatı rahat çıkarıyorum.
işim geregi yogun kullanmak zorunda kalıyorum çogu zaman :D

8-9 saat degil 7 saati gorse opup basima koyucam ama nerde 4 saati cikartamaz eminim :D

pRime.

pRime.

Üye
bende de aynı kardeşim için rahat olsun. Şebeke interneti 2g 3g farketmeksizin hızlı tüketiyor bataryayı. Oyun için de durum aynı ama 24 dakikada şarjın 10 azalması çok normal oyun oynuyorsun sonuçta. Oyun oynamak android veya ios'da çok daha fazla şarj yiyor kendi tecrübelerim bu şekilde. Artma olayına gelince şarj yüzdesinin doğru tahmin edememesiyle alakalı bir durum o. ipod'umda ondan çok daha fazla iniş çıkış oluyor şarj yüzdesinde.

Seglopsi

Seglopsi

Üye
biraz daha test edeyim de duruma gore servise gider artik.

- - - Eklendi - - -

ilgi ve alakaniza tesekkurler @prime ve @engin

pRime.

pRime.

Üye
rica ederiz.

Üst Alt