n8'in bulaşık makinesiyle imtihanı

Sponsorlu Bağlantılar

kraldost

kraldost

Üye
ne oldu telefon kurtuldumu:türkiye1:

aLone

aLone

Üye
pirincin içine koy =D

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
ben telefonu aldıgımda 50 tl fazla verin telefonunuza 1 sene sigorta yapalım bittigi zaman tekrar sigorta yaptırırsınız demişlerdi düşme kırılma suya düşme gibi şeylerde ücretsiz karsılıyorlardı :oke:

Re13eL

Re13eL

Üye
ben telefonu aldıgımda 50 tl fazla verin telefonunuza 1 sene sigorta yapalım bittigi zaman tekrar sigorta yaptırırsınız demişlerdi düşme kırılma suya düşme gibi şeylerde ücretsiz karsılıyorlardı :oke:

banada dediler ama n73 bozulunca kasko şirketi battı nedense ama bi şekilde hallettim geriye yeni n73 alabildim
ama kasko şirketlerine pek güven olmaz bence.

mxxl

mxxl

Üye
    Konu Sahibi
telefon şu anda urfada akıbeti gelecek hafta belli olacak tamirciden tamirciye giden bi makineden pek hayırlı haber gelmez diyorum ama hiç olmazsa çalışmayacak telefon için arkalarından koşturmasalar

mxxl

mxxl

Üye
    Konu Sahibi
telefon ikinci servistende döndü sonuç gene olumsuz
galiba sıcak suyla beraber çözücü kimyasallar telefona zarar verebiliyor

son çare bide kvk ya gönderelim bize bi masrafla dönsünler işinize gelirse yaptırırsınız dediler

bende tamam dedim telefon şimdi kvkya gitti hakkımızda hayırlısı

belki bir sonraki telefonum androidli bir telefon olur kısmet artık

TheMadness

TheMadness

Üye
telefon ikinci servistende döndü sonuç gene olumsuz
galiba sıcak suyla beraber çözücü kimyasallar telefona zarar verebiliyor

son çare bide kvk ya gönderelim bize bi masrafla dönsünler işinize gelirse yaptırırsınız dediler

bende tamam dedim telefon şimdi kvkya gitti hakkımızda hayırlısı

belki bir sonraki telefonum androidli bir telefon olur kısmet artık

O telefon düzelmez bence. Çok az suya girse bile bozuluyor. Bu bulaşık makinesinde yıkanmış. Geçmiş olsun.

bozo42

Üye
15 gün bir benzer olay benimde başıma geldi..3,5 aylık n8 im cebimden çıkarırken temizlik kovasının içine düştü...telefon düştükten sonra 3,4 saniye kovanın içinde bulmaya çalıştım.. bulup çıkardığımda hala çalışıyordu..telefonu hemen kapattım fön makinası ile kuruttuktan sonra kapalı bir şekilde pirinç kutusunun içine bastım..1 gün orada kaldı çıkarıp açmaya çalıştığımda açılmadı..şarja taktım şarj almadı..bende tornavida setini alıp telefonu açıp bataryayı çıkardım..içi hala ıslaktı fön makinasını tekrar alıp içini iyice kuruladım..kuruladıktan sonra telefonu toplayıp şarja bağladım..şarj aldı ve telefon açıldı..şu anda sadece kilit açıp kapatma tuşunda çok az temassızlık sorunu var..onun haricinde diğer özellikleri kusursuz çalışıyor...bu arada muhtemelen garanti gitti..ne demişler olacakla öleceğin önüne geçilmez..Allah can sağlığı versin...

mxxl

mxxl

Üye
    Konu Sahibi
kvk ancak board değişimi yapabiliriz onun içinde yurt dışından gelmesini beklemeniz gerekir demiş ayrıca tamir edilse bile garanti veremeyiz çünkü bu tür arızalarda sonradan problem çıkarsa mesuliyet almıyorlarmış

gaziantepde bi tamirci ekran kristalini ve içerisinden bi parçayı değiştirip yapabilirim dedi
oda 250 TL istiyor bende tamam dedim sonucu özlemle bekliyorum 1 aydır uzak kaldım özlüyorum doğrusu.

TheMadness

TheMadness

Üye
kvk ancak board değişimi yapabiliriz onun içinde yurt dışından gelmesini beklemeniz gerekir demiş ayrıca tamir edilse bile garanti veremeyiz çünkü bu tür arızalarda sonradan problem çıkarsa mesuliyet almıyorlarmış

gaziantepde bi tamirci ekran kristalini ve içerisinden bi parçayı değiştirip yapabilirim dedi
oda 250 TL istiyor bende tamam dedim sonucu özlemle bekliyorum 1 aydır uzak kaldım özlüyorum doğrusu.

Ona para harcamaya değmez. Yenisini al daha iyi :hmmm

ISOLYTEAM

ISOLYTEAM

Üye
arkadaşlar ben elektronik mühendisiyim ve size net bir cevap veriyorum telefon elden ele tamırcıden tamırcıye gezerse o telefondan hayır gelmez.
Aklınızda olsun hangi cihaz olursa olsun suya düştüğü andan itibaren sadece bataryasını çıkarmanız yeterli ve sonra düzgünce kurulamanız başka yapmanız gereken bişey yok pirinç gibi :) pirincin nem aldığı doğru ama sadece tuzluğun içindeki tuzu kuru tutar pirinç telefonu kurutmaz .

Ayrıcı tamircilerin tinerle yaptığı işlem şudur arkadaşlar tiner telefon üzerindeki kartın temizlemek için yani suyun birleşme ve okside yaptığı yerleri temizlemek için kullanılır.
Sonrasındaki işlem ise sıvı lehimdir. Sıvı lehim su gibi renksiz bir madde telefonun kartının üzerine tamamen dökülür ve sıcak hava ile entegre, diyot, direnç vekart üzerinde gözle bile zor göreceğiniz birçok elektronik malzemenin karta tekrar tutunmasını sağlar.

Bende bir n8 kullanıcısıyım telefonumun bataryasını çıkarıp size bir hafta bile suyun içinde bekletebilirim ve çıkarıp kuruladığınızda hiç birşey olmaz. Sadece ekran kristali arasına su girer.

Hatta size başka bir örnek ben n95 8gb ile 10m denize daldım tlf farkettiğimde dibe 2 metre kalmıştı ve suyun içinde bataryayı çıkardım. sonrasında dediğim işlemler. Ve cihazım çalışlıyordu.

Önemli olan pil yada elktrik temasını en kısa sürede kesmek ve cihazın kartını kendi üzerinde kurumaya bırakmamak.

Ayni işlemleri pc anakartı, tv anakartı, kumanda, lcd, laptop vs. bir çok kez yaptım ve kurtardım.

lolaman

lolaman

Üye
Harbi o telefon çıkmaz ordan youtube da testleri var yarım bardak suya koyuyorlar ve telefon pert.Açılmıyor daha.

ISOLYTEAM

ISOLYTEAM

Üye
Harbi o telefon çıkmaz ordan youtube da testleri var yarım bardak suya koyuyorlar ve telefon pert.Açılmıyor daha.

Önemli olan pil yada elktrik temasını en kısa sürede kesmek ve cihazın kartını kendi üzerinde kurumaya bırakmamak. İstersen 1 Ay suda bırak suyun içinde pilsiz olduğu sürece

sorun yok önemli olan çıkarttığın anda kurulamak.

lolaman

lolaman

Üye
Ama onlar bekletmiş bayagı baksana telefon gitmiştir.

ISOLYTEAM

ISOLYTEAM

Üye
Ama onlar bekletmiş bayagı baksana telefon gitmiştir.

hem bekletmiş hemde 2 el gezmiş üstüne bide kvk zaten hayır gelmez artık tlf cular cihaza ölü gözle baktıkları için salam olan parçalrı arızalılarla çoktan değiştirmiştir.

bizzat benim arkadaşım telefoncu terbiyesizlik ama yapıyo :) işi bu anlamayanı kimse affetmez elektronikte güvenecek adamı bulmak çok zor.

lolaman

lolaman

Üye
Harbiden doğru diyorsun tanıdık falan olcak ya da akrabağanın tanıgı olcak başka türlü güvenmem zaten bozuk bi şekilde bende kalsın daha iyi

ISOLYTEAM

ISOLYTEAM

Üye
Harbiden doğru diyorsun tanıdık falan olcak ya da akrabağanın tanıgı olcak başka türlü güvenmem zaten bozuk bi şekilde bende kalsın daha iyi

ben bu olaylara cok sahıt oldum elektronık parcalar kıymetlı ve pahalıdır sen cıhazı suya dustu yada arızalı yada acılmıyo dıye goturuyosun adama zaten acılmayan bı cıhaz verdıgın ıcın rahat bişey ısbat edemezssın adam da kotu nıyetlı ıse ısıne yarayan parcaları arızalıları ıle degıstırıp sana verıyo ve de olmuyo sen bunu bıde falancaya gotur dıyo sonrada o nu tlf la arayıp atıyorum dıyokı hanı gecen sana n8 titreşim motoru lazımdı diyo be bi cihaz gönderiyorum cihaz susmus diyo kendi tabırıyle karsıdakıde anlıyo sonra bide o el atıyo senın cıhazın tıtresım motoruda arızalı ıle degısıyo 1 gun sonra o adamda sana olmuyo kvk ya gonder dıyo kvk da napıyo tamırlemı ugrasacak cıhazda herseyle oynanmıs zaten kart değişcek değişirsede garantı vermem dıyo anlayacagın bu ısler hep bole yuruyo arkadasım.... anlamazssan affı yok

mxxl

mxxl

Üye
    Konu Sahibi
Evet arkadaşlar 65 derece sıcaklıkla
çamaşır suyu + bulaşık deterjanıyla bulaşık makinesinde yıkanıp
bir geceyi bulaşık makinesinin içinde geçiren telefonum tamir edildi

bugün elime aldım telefon gaziantepde tamir edildi hafızasına ve işlemcisine zarar gelmemiş
ekranda felan en ufak bir problem takılma yok
sadece mikrofondan ses gidişi kötü ve kameranın focus motoru çalışmıyor bunlar için tamirciye geri gönderdim
madem düzelttin tam yap gönder dedim

200 TL ye maloldu

çalışabileceğini bende sanmıyordum ama gavurun makinesi harbiden sağlam çıktı.

mutlu son:islik

qsaw

qsaw

Üye

bugün elime aldım telefon gaziantepde tamir edildi hafızasına ve işlemcisine zarar gelmemiş
sadece mikrofondan ses gidişi kötü ve kameranın focus motoru çalışmıyor bunlar için tamirciye geri gönderdim

200 TL ye maloldu

aşırı geçmiş olsun

TheMadness

TheMadness

Üye

200 TL ye maloldu

N8'in kalitesi bu işte!

Üst Alt