kulaklık çıkışından görüntü aktarım özelligi yok hdm ckışından ancak görüntü aktara bilirsin eski sistem tvlere aktarma yapacaksan hdm cıkışını eski sisteme ceviren bir ara aparat kullanman gerekecek
Nokia N8 kulaklik cikisinda goruntu aktarma ozelligi var. Bu verdigin bilgi tamamen yanlis, benim videolari izlerseniz zaten N8'i bagladigim televizyonun eski tuplu bir tv oldugunu goreceksinizdir.
Nokia 5800'de kullanilan sari-beyaz-kirmizi cikisli kabloyu N8'in kulaklik girisine takmadan once:
- donanım ayarlarından tv çıkışını varsayılan yapın.
- Goruntu ve ses kablolarinin televizyonda dogru girislere baglandigindan emin olun. Ses kablosunun goruntu kablosunun yerine, goruntu kablosunu da ses kablosunun yerine takma ihtimaline karsi.
-Televizyondaki baglanti sorunsuz ise N8'i kapatip acip, varsayilan baglanti ayarlarinin televizyon cikisi oldugunu tekrar kontol edip kabloyu N8'in kulaklik girisinden "tik" diye bir ses gelecek sekilde baglayin.
-Kumandadan AV kanalini bulun, mavi bir ekran cikiyorsa surekli N8'in kulaklik girisine bagladiginiz kabloyu biraz oynatip ekranda goruntu olusup olusmadigina bakin, yine de goruntu olusmaz ise ya Nokia N8'in kulaklik girisinde sorun vardir ya da kullandiginiz kabloda sorun vardir.
-Tekrar etmekte fayda var, Nokia N8 kulaklik girisinden TV goruntusu kesinlikle aliniyor, ben her gun bagliyorum TV'ye.