N8'de Arka Plan Flu Fotğraf Çekme

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

demirtas_48

Üye
    Konu Sahibi
N8'de Arka Plan Flu Fotğraf Çekme
İyi günler daha önce buna benzer konu açıldı fakat oraya yazdıgımda cevap bulamadıgım için burada yazmak istedim. N8 de arka plan flu olarak fotograf cekmek istiyorum bunun için bir kaç sey anlatmslar fakat onu yapınca arka plan flu çıkmıyor yani fotograftaki kişi ön planda arka plan ise flu olarak geri planda durmasını istiyorum bunu nasıl yapabilirim şimdiden teşekkur ederim.

cyber

cyber

Üye
n9 da var ama n8 de yok diye biliyorum manuel focus

demirtas_48

Üye
    Konu Sahibi
Bazı arkadaslar bu tarz çekmleri n8 de yapabiliyorlar...

siego and bp

siego and bp

Üye
evet bende duymuştum yapılıyor diye

Febris

Febris

Üye
N8 de yapilir anlatımlar forumda var

Batuhan Apatay

Batuhan Apatay

Üye
Kameranın focusluğu ile ayarlı değil mi o.
ßenim telefon Focus. Heryere odaklanıyor :(
5800 da bile Oto Focus var.

projectmaximo

projectmaximo

Üye
nereyi net yapmak istiyosan önce oraya odakla telefonu sonra diğer kısmı al kadraja.mesela atıyorum kalem fotoğrafı çekeceksin ama arka plan net çıksın kalem bulanık olsun istiyorsun o zaman arka plana odaklan ve deklanşöre yarım bas ve ortadaki kare yeşil olunca basılı tut parmağını (tuşu bırakma) ve araya kalemi koy kalem bulanık çıkacaktır.ve parmağınu bırakmadan tuşa tam bas ve fotoğrafı çek..

tam tersini istiyosan, yani kalem net arka plan bulanık olsun istiyosan makro moduna al telefonu (hatta biraz zoom yap) ve kalemi ekranın tam ortasına gelecek şekilde tutup yine deklanşöre uzun bas ve kaleme odakla.sonra yine tuşa tam bas ve fotoğrafı çek.arka plan bulanık çıkacaktır.

demirtas_48

Üye
    Konu Sahibi
nereyi net yapmak istiyosan önce oraya odakla telefonu sonra diğer kısmı al kadraja.mesela atıyorum kalem fotoğrafı çekeceksin ama arka plan net çıksın kalem bulanık olsun istiyorsun o zaman arka plana odaklan ve deklanşöre yarım bas ve ortadaki kare yeşil olunca basılı tut parmağını (tuşu bırakma) ve araya kalemi koy kalem bulanık çıkacaktır.ve parmağınu bırakmadan tuşa tam bas ve fotoğrafı çek..

tam tersini istiyosan, yani kalem net arka plan bulanık olsun istiyosan makro moduna al telefonu (hatta biraz zoom yap) ve kalemi ekranın tam ortasına gelecek şekilde tutup yine deklanşöre uzun bas ve kaleme odakla.sonra yine tuşa tam bas ve fotoğrafı çek.arka plan bulanık çıkacaktır.

emre bey dediğiniz seyleri yaparak çekiyorum fakat yinede olmuyor nedeni nedir ki sistemde belle yuklu ... ondan olabilirmi ?

projectmaximo

projectmaximo

Üye
emre bey dediğiniz seyleri yaparak çekiyorum fakat yinede olmuyor nedeni nedir ki sistemde belle yuklu ... ondan olabilirmi ?

sorunun belleyle alakalı olduğunu sanmıyorum.bellede fotoğraf ve video kalitesi arttı hatta..
telefonunun modelini mobil olduğmu için göremiyorum eğer telefonda otofokus yoksa bu dediklerini yapman çok zor.eğer telefon n8 ise otofokus mevcut

mehmetemin90

Üye
arka plan cok yakınsa yine olmaz...

projectmaximo

projectmaximo

Üye

bak ben bu fotoğrafları az önce çektim.ortam aydınlatması iyi olmadığı için çok verim alamadım ama resimleri yanyana koyarsan çok büyük bir fark olduğunu göreceksin.birisinde kalem bulanık koltuklar net, diğerinde ise tam tersi

demirtas_48

Üye
    Konu Sahibi
Yardımlarınızdan dolayı teşekkur ederim yakım çekmde odak penceresi kırmızı yandıgı zaman arka plan flu cıkıyor yeşil yanarsa net çıkıyor birazda olsa yapmaya anladım artık şimdiden teşekkur ederim...

projectmaximo

projectmaximo

Üye
Yardımlarınızdan dolayı teşekkur ederim yakım çekmde odak penceresi kırmızı yandıgı zaman arka plan flu cıkıyor yeşil yanarsa net çıkıyor birazda olsa yapmaya anladım artık şimdiden teşekkur ederim...

rica ederim.denemeleriniz arttıkça eminim çok güzel sonuçlar almaya başlayacaksınız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt