N80 deki bu sorunlar neden kaynaklanıyor ?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
! AhmeT !

! AhmeT !

Üye
    Konu Sahibi
N80 deki bu sorunlar neden kaynaklanıyor ?
Arkadaşlar sorunlarımı yazıorum;
1.si numaraların ışığının yanmasına rağmen bi türlü kapaktaki yani seçim tuşu açma/kapama tuşu vs. ışığı yanmıyor.
2.si uyku modu açıkken kapağı kapatıyorum ışığın sönme süresi bittikten sonra yani ışığın sönmesi gerekirken bembeyaz ekran ve hafif ışık oluyor biraz bekledikten sonra ekran kapanıyor.

Bu sorunların çözümü bilen lütfen ama lütfen yazsın delircem...

--------------- Ekleme ---------------

Arkadaşlar hadi yok mu bilen ?

EsEsLi26es

EsEsLi26es

Üye
tahminime göre bir film problemi var telefonun ama tabiki tamamen bir tahmin

bir tamirciye gitmesi lazım uygun fiyata değiştirirler filmi uzun bir işlem değil.

tabi başka bir sorunu varsa bilmiyorum ama büyük ihtimalle flex kablo (film) bozulmuştur. Kızaklı her telefonun klasik sorunudur.

! AhmeT !

! AhmeT !

Üye
    Konu Sahibi
Teşekkkürler dostum.Peki bu kapağın gevşekliği nasıl giderilebilir bir bilgin varmı çok yumuşadı neredeyse telefonu ters çevirince kapak açılacak...

naughty0683

Üye
telefonun kapağının gevşekliği çok kolay dostum telefonu sökmen gerek ama yapabilirmisin?

EsEsLi26es

EsEsLi26es

Üye
gevşeklik benim kindede var ama o kadar değil düzeltilebiliyormuş ancak nasıl bilmiyorum benaçarım telefonu anlatabilirmisin

! AhmeT !

! AhmeT !

Üye
    Konu Sahibi
Bende açarım.Sanırım şöyle oluyor. bu videoada dikkat et ekranı çıkarınca alttan dört tane vida çıkıyor sanırım onları sıkarsan olur:hmmm

EsEsLi26es

EsEsLi26es

Üye
adam inanılmaz temiz çalışmış ya hayran kaldım bizim ülkede servislerin bu temizlikte çalıştığına inanmıyorum.

Videoyu izledikten sonra telefonun kızak kısmına kadar söktüm ve gevşekliğin neden kaynaklandığını buldum.

1- kızak mekanizması arasındaki iletkenlerin sürtünmesi kızağın sertliğini belirliyor zamanla onların düzleşmesi kızağı gevşetiyor. çok hafifçe iletkenlerin daha fazla sürtünmesi sağlanırsa daha sert olacaktır kızak.

2- bence mekanizmanın fabrika kalıbı yapılırken biraz boşluklu yapılmış buda gevşekliğin sebeplerinden biridir.

S'nek Valesi

S'nek Valesi

Üye
Vay bea!:.:)

! AhmeT !

! AhmeT !

Üye
    Konu Sahibi
adam inanılmaz temiz çalışmış ya hayran kaldım bizim ülkede servislerin bu temizlikte çalıştığına inanmıyorum.

Videoyu izledikten sonra telefonun kızak kısmına kadar söktüm ve gevşekliğin neden kaynaklandığını buldum.

1- kızak mekanizması arasındaki iletkenlerin sürtünmesi kızağın sertliğini belirliyor zamanla onların düzleşmesi kızağı gevşetiyor. çok hafifçe iletkenlerin daha fazla sürtünmesi sağlanırsa daha sert olacaktır kızak.

2- bence mekanizmanın fabrika kalıbı yapılırken biraz boşluklu yapılmış buda gevşekliğin sebeplerinden biridir.
Arkadaşım çok sağol senin sayende telefon sıfıra döndü :ehe(Daha yeni içini açma fırsatım oldu da :))

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
içini açın bakalım..yarın satmaya kalkınca satabilirseniz iyi..

EsEsLi26es

EsEsLi26es

Üye
Arkadaşım çok sağol senin sayende telefon sıfıra döndü :ehe(Daha yeni içini açma fırsatım oldu da :))

rica ederim :) güle güle kullan

içini açın bakalım..yarın satmaya kalkınca satabilirseniz iyi..

satmayı düşünmüyorum açıkçası bozulana isyan edene kadar kullanmaya devam.

(boardına ve kasasına veya herhangi başka bir parçasına müdahale olmadığı için telefoncularca değerlendirilme durumu hiç açılmamışla aynıdır. Edeceği fiyat =en temizinin 250 liradır. Takas düşünürsen gözünü kapatır verirler. Sonuç olarak eski bir telefon ve sorunsuz çalışmaya devamediyor.)

not: imzamdaki telefonların şu an kullandıklarım hariç hepsini sattım ve hepsini en az bir kere açmışlığım vardır :D

S'nek Valesi

S'nek Valesi

Üye
250 tl çok az bence ..En azından bi 300 vermeleri lazım..

piyees

Üye
:))))))))))))))))))))))))))))))):yuru

! AhmeT !

! AhmeT !

Üye
    Konu Sahibi
İlgilenen arkadaşlar düğmelerin ışığıyla ilgili olan sorun tuşların olduğu parçadan kaynaklanıyormuş.Onu değiştirince sorun çözüldü bilginize:oke:

murat_ozcan

Üye
N80 Kızakları Çok Dayanıklıkdır Bende 4 Senden Beri Şu An Diğer Telefonlara Nazaran Daha İyi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt