Telefon Tavsiyesi N8 ve N900 arasında kaldım Bana N900 ne gibi yetenekleri özellikleri ve N8 den üstünlüklerini açklyn

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
THQ

THQ

Üye
    Konu Sahibi
N8 ve N900 arasında kaldım Bana N900 ne gibi yetenekleri özellikleri ve N8 den üstünlüklerini açklyn
N8 i bekliyordum ama biraz araştırdımda N900 de süper bir internet tabletiymiş LİNUX bir işletim sistemine sahip ve duyduğuma göre diğer linux dağıtımlarıda yüklenebiliniyormuş ayrıca çoğu kişi 1ghz olarak bilir işlemcisini ama aslında 600 mhz dir nokianın sitesinde yazıyor

KISACASI bu n900 ün n8 den üstünlüklerini bana açıklarmısınız beni n900 almaya ikna edebilirmisiniz yada n8 mi alayım kararsız kaldım ya n900 cüler yardımınızı bekliyorum

ediesel

Üye
Dostum bende kararsızım. İkisi arasında kaldım. N900 boyut bakımından biraz kaba ve ağır ama işletim sistemi ve işlemci bakımından şuanda onun üzerine telefon yok. Diğer yandan n8 multimedya olarak güzel bir cihaz. Yani bundan kastım kamerası dolby ve hd özelliği falan. Ama gel gör ki yeni symbian 3 sistemi ve düşük işlemcisi beni olumsuz yönde etkiliyor. Tamam multi-tasking falan da var ama piyasadaki şuandaki hiçbir alet n900 den daha hızlı değil işletim sistemi ve işlemci uyumu ve hızı bakımından. Benim en son gördüğüm aynı anda 38 uygulamayı arka planda çalıştırıyor ve hiçbir takılma da olmuyor. Alet bu bakımdan süper. Ben sanırım n900 alacağım. Kullanım rahatlığı ve hızı bakımından en rahatı o bence. N8'de karar kılmıştım ama, n900 daha sert dürtüyor beni. Biraz daha bekleyelim bakalım ne olacak.

TheDarKinq

TheDarKinq

Üye
n900 daha iyi n8 den

daniel_23

daniel_23

Üye
n8 daha çok multimedya telefonu genel kullanıcılar için, n900 daha çok bizim gibi manyaklaR için her uygulamayı test eden telefonu psp, ipod vb. gibi kullananlar için bence :D

--------------- Ekleme ---------------

bi de n8 in 12mp kamerası var tabii
symbian 3 ün nasıl çalıştığına da bağlı biraz bekleyip(1 ay falan) görmekte yarar var :)

OğuzcanAbi

Üye
n900 derim başka bişi demem

THQ

THQ

Üye
    Konu Sahibi
N900 diyenler neden Size sormak istedim Neden N900 diyorsunuz sebeplerinide söyleyin

Daha ayrıntılı bilgiler alırsam sizden ve o verdiğiniz bilgiler beni ikna ederse N900 getirteceğim ama N900 ü N8 den ayıran şeyler nelerdir Lütfen biraz daha ayrıntı verin benim gönlümdende N900 Geçiyor Ama azıcık daha ikna olmam lazım

devilmy

devilmy

Üye
şu videoyu izle karar verirsin

speed944

speed944

Üye
selam arkadasım bundan 1 sene once nokıa deyınce en ıyı telefonu n900 olarak nıtelendırılıyordu ekran cozunurlugunun ve ısletım sıtemının nokıa acısından bır ılk olması ıslemcı ve ramını son derece ıyı olması ve garafık hızlandırıcısının sayesınde 3d oygulamalarda gayet basarı olması belkı tek eksıgı kamerasının 5 megapıksel olması ılk alanların sadece sayıdan ıbaret oldugunu belırttıler 2 led flashı bıle telefonu kurtaramıyor sankı 5 megapıksel degılde 2-3.2 megapıksel gıbı cekıyordu bıde tabıkı telefon resmı olarak turkıyede satılmamsından kaynaklan dıl sorunu ıdı gelelım n8 suan nokıanın kamera acısından en ıyısı bulunanan n86 yerını alması gerekıyor nokıa n900 ılklerı denedıgı gıbı bu telefondada yenı symbian 3 ve 12 megapıksellı xenon flash ve hd kayıtı ıle gelıyor

karayel90

karayel90

Üye
bence sen biraz daha bekle derim cünkü s'3 daha nasıl bir sistem oldugunu bilmiyor ama profesyonel bir kullanıcıysan n900 simdi isine yarayabilir ama n8'e gecenlerde manğın biri hard disk baglamıstı forumdada haberi cıkmıstı ama bence düsünmek için biraz erken derim ben

bursacity

bursacity

Üye
sen hocam bırak nokiayı artık bıraz daha bekle wındows 7 phone alırsın. sımdı ıstıyorsan htc wıldfıre al androıd 2.2 guncellemesıde olucakmıs bu tele fıyatıda 700 lıra nokıanın n8ı en az 1500 lıra olur htc wıldfıre ı degerlendır derım

@n!wa+*R

@n!wa+*R

Üye
Eğer nokia markasında kesinsen eğer N8'i kesin tavsiye ederim inan N900'e vereceğin paraya yazık..(Kullanmış bulunarak)

franzliszt

franzliszt

Üye
bana kalırsa nokia bitmiştir markadan yiyiyor yanlışmıyım, rakipleri bastı artık bir kere cpu yetişmiyorki adamlar kaldı 600 de 1gh de suanki yeni bombalar ve onlar bile eskidi hedef 1.5gh li cihazlar ama pil sorunu ortaya çıkıyor bunlara rağmen n900 de overlockla 1.7 gh olduğunu söylüyorlar ,bende n900 var hd video oynatmıyor ve cekmiyor ama interneti bilgisayarımdan hızlı işlevsel jet gibi overlocklu 900mhz de çalıştırıyorum. x terminal kullanmak büyük avantaj linux sistemi zaten.ben cihazı çok seviyorum n8 e asla değişmem daha özel farklı bir telefon istiyorsan n900 diyorum. tabikide beklentiler farklıdır ikiside canavar :)

clubnokia

clubnokia

Üye
N8 i bekliyordum ama biraz araştırdımda N900 de süper bir internet tabletiymiş LİNUX bir işletim sistemine sahip ve duyduğuma göre diğer linux dağıtımlarıda yüklenebiliniyormuş ayrıca çoğu kişi 1ghz olarak bilir işlemcisini ama aslında 600 mhz dir nokianın sitesinde yazıyor

KISACASI bu n900 ün n8 den üstünlüklerini bana açıklarmısınız beni n900 almaya ikna edebilirmisiniz yada n8 mi alayım kararsız kaldım ya n900 cüler yardımınızı bekliyorum
N900 linux tabanlı maemo arayüzünü kullanıyorve nokia nın geliştrebilmeye en müsait işletim sistemlerinden birisi ki hani windows sürümleri gibi yükseltmelere müsait
N8 ise nokianın symbian ı bıraktı bırakacak söylentilerine son verdiği yeni symbian3 alt yapısını kullanan ilk cihazı.Ürün hakkında sadece kağılarda yazılanlar biliniyor henüz kullanıcı yorumları mevcut değil
Hani iki altyapı hakkında yorum yapmak N series ve E series ürünleri arasında ki kıyaslamadan daha zor çünkü tamamen farklı işletim sistemleri
N8 ve N900 ikisininde çeşitli pro larla işlemci hızları sabit değil arttırılabiliniyor ve N8 hakkında şuan aklımdaki en kalıcı özelliği internet paylaşımlarındaki tüm video formatlarını destekleyebildiği
yani N8 ile netten izleyemediğiniz video kalmıycak
ve bu ürünün işlemcisininde ne derece iyi oldugunun göstergesi.

ibrahim 15

ibrahim 15

Üye
n8 oyun pro bakımından n900 den daha gelişmiş bence

nejdet can

nejdet can

Üye
N8 çok güzel bir telefon henüz çıkmış değil bu nedenle kullanıcı yorumlarını bilmiyoruz Ekran boyutu keşke biraz daha büyük olsaydı tam bir uygulama ve multimedia telefonu... bunu tavsiye ederim...

ungood20

ungood20

Üye
N900 sönük kaldı

SilentOne

SilentOne

Üye
n8 güzel yha ama bn n8i yi bekliyom

çark

Üye
arkadaşım ben şuan ikisinide kullanıyorum
birisinde telsim birisinde turkcell hattım takılı
şu kadarını söyleyyim N900 üm yanımda yokken bir şey eksik ama n8 olmasada olur
yapı kredi akbank gibi bankaların internet sayfalarını laptopumdan açtığım gibi n900 ümden açıyorum işlem yapıyorum ama n8 de bu mümkün olmuyor adobe 10.1 desteği yok n8 de.
n8 gibi iyi fotoğraf çekmiyor multimedya olarak zayıf demode kaldı ne bileyim htc desire hd gibi android telefonlar çıktı adobe desteği bu telefonlarda da mevcut ama ben şuan n900 ümden vazgeçipte bu telefonlardan almıyorum ve almayıda düşünmüyorum baya başlangıçta heves etmiştim aslında
n900 deki linux bile başlı başına bir olay virüs olayı bile sorun olmuyor
en baştada belirtiğim gibi n900 başka bir şey daha iyisi bence hala çıkmadı
kızaklı ve klavyeli olması dokunmatik olması baya bir avantaj
ikinci el bile bulursan temiz bir şey n8 e tercih etmeni tavsiye ederim.
n900n8

Starsley

N8 de adobe flaş player 10.1 mevcut arkadaşım iyi araştır

serkan719

serkan719

Üye
n900 de ekran düz dönmüyor hep yatık kullanıyosun diye biliyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt