_ardaa
Üye
-
Konu Sahibi
-
symbian bitmiyor, aksine symbian 'anna' sürümüyle yenileniyor ! Windows Phone 7 işletim sistemi de geliyor Nokia'lara, ister Symbian kullanmaya devam edersiniz, isterseniz N8'inizi Windows Phone 7'ye güncellersiniz
peki bu anna güncellemesi piyasaya sürüldüğünde mevcut şuanki n8'ler bu yeni versiyona güncellenebilecek mi? yeni versiyona hack olacak mı yada gerek kalmayacak mı aslında daha çok soru var aklımda sürekli telefon değiştiren biri olmadığım için ama sanırım beklemek şuan için en mantıklısı, cevaplar için teşekkür ederim bekleyeyim ben zaten 2 ay falan beklerim sanırım en fazla 2. çeyrek çıkış tarihi olacakmış.
----------Eklendi @ 16:05:55 ---------- Yazıldı @ 16:03:37 ----------
Okuduğum açıklamalarda anna nokia'nın son güncellemesi olacakmış symbian için ondan sonra 2 yıl daha symbian'a desteğe devam edecekmiş ve ardından tamamen windows phone sistemine geçecekmiş yani symbian en fazla 2 yıl içinde bitecek diye okudum ne kadar doğru bilmiyorum
aman aman uzak dur n8 den kamerası dışında bi halta yaramayan bir telefon işlem ci hızı , ram oranı düşük , millet çift cekirdege gecti nokia yerlerde sürünü , her gün bir sürü kişi şikayet mesajları atıp duruyo , galaxy s ,htc desire gibi cihazları cok daha iyi dir ,symbian lı hantal nokia ya bulaşma git android işletim sistemli bir telefon al
peki bu anna güncellemesi piyasaya sürüldüğünde mevcut şuanki n8'ler bu yeni versiyona güncellenebilecek mi? yeni versiyona hack olacak mı yada gerek kalmayacak mı aslında daha çok soru var aklımda sürekli telefon değiştiren biri olmadığım için ama sanırım beklemek şuan için en mantıklısı, cevaplar için teşekkür ederim bekleyeyim ben zaten 2 ay falan beklerim sanırım en fazla 2. çeyrek çıkış tarihi olacakmış.
----------Eklendi @ 16:05:55 ---------- Yazıldı @ 16:03:37 ----------
Okuduğum açıklamalarda anna nokia'nın son güncellemesi olacakmış symbian için ondan sonra 2 yıl daha symbian'a desteğe devam edecekmiş ve ardından tamamen windows phone sistemine geçecekmiş yani symbian en fazla 2 yıl içinde bitecek diye okudum ne kadar doğru bilmiyorum
Rica ederim. Evet N8/C7/C6-01/E7 modelleri bu güncellemeyi edinebilcekler zaten sonraki çıkacak X7/T7 gibi Symbian 3'lüler bu güncelleme ile piyasaya çıkarılcaklar. Bir de bu güncelleme ile Symbian 3 açık kodlu olacak deniyor yani daha fazla uygulama/oyun geliştirilebilecekmiş.
----------Eklendi @ 16:08:52 ---------- Yazıldı @ 16:06:48 ----------
Ben de daha Symbian 4'ün geleceğini de okumuştum daha doğrusu Symbian orta segmente düşürülecek WP7 üst segment cihazlarında boy gösterecekmiş biraz karışık bir durum
Eğer Symbian bu güncelleme ile bir atağa geçip kitlesini arttırsa ; Nokia neden Symbian'ı bıraksın ki ? Bunu zaman belirler 2 yıl önceden konuşmak uygun düşmez.
Ayrıca Nokia'nın Symbian'dan vazgeçmesi zor, çünkü Symbian'ın büyük bir hissesi Nokia'da.Yani kendi işletim sistemini kolay kolay bırakmaz.
valla sen bilirsin fiyatını hak etmeyen bir telefon , android işletim sistemli telefon öneririm be sana ,nokia nın bölümüne baakarsan şikayetten gecilmiyor , bu devirde 680mhz işlemci hızı rakiplerinin oldukca gerisinde 256 mb ram de cok düşük , ekran çözünürlüğüde rakiplerinin gerisinde , oyun program konusunda android in tırnagı olamaz symbian , bu devirden sonra ancak nokia fanları alır bu telefonuçift çekirdek konusunda haklısın ama arkadaşın dediği gibi symbian^3 için 680 mhz işlemci yetiyor(gerçi ilk aldığın zaman tüm telefonlarda gayet hızlıdır) ama zamanla nasıl olur bilinmez, benim n95 her formatta ferrari kesiliyor ama hack yapıp birkaç program kurduktan ve birkaç ngage oyunu attıktan sonra içine murat 124'de dönüyor.
valla sen bilirsin fiyatını hak etmeyen bir telefon , android işletim sistemli telefon öneririm be sana ,nokia nın bölümüne baakarsan şikayetten gecilmiyor , bu devirde 680mhz işlemci hızı rakiplerinin oldukca gerisinde 256 mb ram de cok düşük , ekran çözünürlüğüde rakiplerinin gerisinde , oyun program konusunda android in tırnagı olamaz symbian , bu devirden sonra ancak nokia fanları alır bu telefonu
ya ben de 5aydır N8 kullanıyorum ve gayet memnunum telden
----------Eklendi @ 21:06:35 ---------- Yazıldı @ 21:03:53 ----------
PR 1.0 de ufak tefek bazı sorunlar oldu fakat daha sonra gelen iki güncelleme ile cihaz gayet iyi bir duruma geldi
----------Eklendi @ 21:10:08 ---------- Yazıldı @ 21:06:35 ----------
PR 1.2 ile nerde ise sorunsuz bir telefon.nedenini bilmiyorum ama çok acımasız yorumlar yapılmış.
----------Eklendi @ 21:13:08 ---------- Yazıldı @ 21:10:08 ----------
tavsiyem hemen git al ve ilk kutusunu açtığın zaman cihaz seni çok etkileyecek inan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?