N8 rm-596 (014.002) hack+dosyalar+uda+anlatım

Sponsorlu Bağlantılar

scorpion3131

Üye
    Konu Sahibi
N8 rm-596 (014.002) hack+dosyalar+uda+anlatım
LÜTFEN KONUNUN TAMAMINI 5 DAKİKANIZI AYIYARAK OKUYUN VE DAHA SONRA İŞLEME BAŞLAYIN.
ÇÜNKÜ BAZI ARKADAŞLAR OKUMADAN HEMEN RESİLERE BAKARAK İŞLEME BAŞLIYOR VE HATALAR ALIYORLAR

Merhaba arkadaşlar ilk olarak telefonun ve işletim sistemim ile ilgili bilgi vereyim.
Model: N8-00
Tür:RM-596
Yazılım sürümü: 014.002
Ürün kodu:059D576
Sürüm: PR1.2
Renk: Siyah

İşletim sistemim Windows 7 home premium 64 bit

(Bu bilgileri paylaşmak istedim çünkü birçok arkadaş forumlarda bu sorunlarından bahsetmişler.)

Kolera87 arkadaşımız Sadece Hackli N8 RM-596 (013.016) (BAKINIZ) sürümü ile ilgili olarak gerekli tüm açıklamaları yapmış kendisine teşekkür ediyorum ancak anlatımlarını kendi telefonuma uyguladığımda birçok hata aldım.
Mesela yükleme sırasında USB bağlantısı kopuyordu, yükleme %10 da takılıyordu, 8 saniye Power butonuna falan basın uyrası alıyordum, tamamlansada telefon haclenmiyor ya da açılmıyordu.
Ancak bu benim telefonumun sürümünden, bilgi eksikliğim, dosyalarımdaki uyumsuzluk, işletim sistemim yada kullandığım programlardan kaynaklanıyordu. Çünkü Kolera87 arkadaşımızın konusunda birçok arkadaş telefonunu hacklediklerini belirtmişti. Ancak üst sürüm kullanan ya da benim gibi tam bilgisi olmayan arkadaşlar sıkıntılar yaşadı. Ben de azmettim araştırdım ve problemsiz olarak N8 telefonumu hackledim.
Sertifika isteyen programları (UNSİGNED) kurabiliyorum, Ovi kullanıyorum...

Şimdi benim telefonum ile aynı yazılım türünü kullanan ya da sıkıntı yaşayan arkadaşlara faydalı olabilmek için kendi hack işlemimde kullandığım proagram ve dosyaları paylaşıyorum ve nasıl yapacağınızı anlatacağım.
Not: Dosyalar ile ilgili olarak herhangi bir şüpheniz olmasın Navifirm ile tarafımca indirildi ve herhangi bir değişiklik yapılmadı (Zaten yapmayı bilmiyorum :) )

İlk olarak paylaştığım dosyaları indirin.
Paylaşım sitesine UPLOAD başladı ve BİRAZ SABIR Linkler eklenecek
part1:
part2:
part3:

Evet hack işlemine başlayalım. NOT TELEFONUNUZUN YEDEĞİNİ ALINIZ...

1- İlk olarak dosyaları rardan çıkaralım.
2- Phoenix_Service_Software_2011.14.004.45945_ed programını kuralım
3- RM-596 klasörünü olduğu gibi " C:\Program Files (x86)\Nokia\Phoenix\Products" klasörünün içerisine koyalayın ( Bu konum işetim sisteminizin hangi sürücünüzde yüklü olduğu ve işletim sisteminizin 32 bit olması durumunda değişir)
4- 2 adet HACK li UDA dosyası paylaşıyorum
RM-596_014.002_293_TR_CV.01_79.92_prd.uda (Modifiyesiz)
ve
RM-596_014.002_Random_User_v1.2.x.uda (Modifiyeli Mesela bazı uygulamalar ve özellikler kurulu olacak (6 adet giriş sayfası yapabilmeniz gibi...)
istediğiniz HACK li UDA dosyasını klasörün içerisinden kopyalayarak " C:\Program Files (x86)\Nokia\Phoenix\Products\RM-596" klasörünün içerisine yapıştırın ve üzerine yazmasına izin verin.
5- Telefonunuzu (AÇIK OLACAK) USB bağlantısı ile bilgisayararınıza bağlayın ve donanım yükleme işleminin tamamiyle bitmesini bekleyin zaten OVİ bağlantı kurumuştur diyecektir.
6- Phoenix programını çalıştırın ilk olarak bu görüntü gelecek
KIRMIZI İLE SEÇİLİ ALANLARDA GÖRÜLDÜĞÜ ÜZERE PHOENİX İLE TELEFON ARASINDA BAĞLANTI YOK

7- Resimde kırmızı ile işaretlediğin alana tıklatın ve USB RM-596 seçin

8- Biraz bekledikten sonra gerekli bağlantının kuruluğunu göreceksiniz

9- File ve scan product e tıklıyoruz

aşagıdaki görüntü gelene kadar bekliyoruz

10 -Flashing- Firmware Update

aşağıdaki görüntü gelene kadar bekliyoruz

11- Yukarıdaki resimde kırmızı ile işaretlediğim alana tıklıyoruz ve 0599843: euro2_gr_turkey alanını seçerek OK e tıklıyoruz.

12- Aşağıdaki ekran görüntüsünü aldığınızda Refurbish e tıklıyoruz ve işlemimiz başlıyor

bundan sonra aşağıdaki görüntüyü alana kadar birşey yapmıyoruz.

OK tuşuna basıyoruz ve telefonumuzun açılmasını bekliyoruz.
Geçmiş olsun....

serinaga

serinaga

Üye
Teşekkürler ...

dreamwalker1979

dreamwalker1979

Üye
bak bu konu iyi oldu aynı telefon ve aynı işletim sisteminin farklı versiyonunu kullanıyorum(windows 7 professional 64 bit) ama ben orjinalıini bile yükleyemedim hard format atmıştım ovi store sorunum vardı flash atayım derken ilk başlarda hata veriyordu söylenenleri yapmama rağmen versiyon uyumsuzluğu veriyordu ama..navifirm plustan indirdiğim seyleri yüklemeye calıştım en sonunda pes ettim ovi sorununu da uygulamalardan güncelle dedim onuda hallettik ama flash atamadım onuda cözsem daha önceden metalik gri vardı coğu kez flash attım başarılı oldum...sırf su opdanın sertifika vermemesi inadına denemem lazım .-).hem hackli modifiye hem hackli orjinal versiyon yazılımını eklemeniz iyi olmuş sorun yaşanırsa orjinal dosyası birkenarda durur.yanlız sizden ricam tüm dosyaları ekleyebilirmisiniz ? hacksiz orjinali dahil... ben birtürlü doğru versiyonu navifirmden indiremedim teşekkürler kolay gelsin...

scorpion3131

Üye
    Konu Sahibi
Yorumlarınız için teşekkürler...
ilk olarak hack için gerekli dosyaları upload ediyorum son part yükleniyor toplam 3 part ve bu dosyaları uyumlu halde 1-2 siteye daha upload yapmayı düşünüyom indirmek isteyen arkadaşlara kolaylık olacak, daha sonra orjinallerini upload ederim.

dreamwalker1979

dreamwalker1979

Üye
bekliyoruz dosyaları benim teldemi sorun işletim sistemindemi anlamadım ben birtürlü flash atamıyorum

bu uyarıyı veriyor bilginiz varmı acaba sizde sorun yokken bende neden sorun :-))

----------Eklendi @ 14:10:16 ---------- Yazıldı @ 12:54:05 ----------

çözdüm çok şükür kafayı yiyecektim internetten güncel 2011.02.000.44842 sürümünü buldum yükledim sorunsuz yüklendi benim gibi sorun yaşayanlar tecrübe edinebilir :-))

agusilememo

agusilememo

Üye
SEVGİLİ ARKADAŞIM,
BENİM TELEFONUN PRODUCT KODU RM-596 VE ÜRÜN KODU 059D576 OLDUĞU İÇİN SENİN VERDİĞİN BU DOSYALAR BENİMKİ İLE UYUMLU DEĞİL. TELEFONU TURKCELLDEN ALDIM. SENİN BU DOSYALARLA HACK YAPARSAM Bİ SAKATLIK OLŞUR MU?BİR DE NAVİFİRM İLE 059D576 VARİANTINDA İNEN DOSYALARDA "RM-596_014.002_293_TR_CV.01_79.92_prd.uda.fpsx" ADLI BİR DOSYA YOK! YANİ .........prd.uda.fpsx DİYE BİŞEY YOK.NAVİFİRMDEN İNENLER ŞUNLAR;
.............prd.rof2.fpsx
.............prd.core.fpsx
.............prd.rof3.fpsx
.............dcp
.............vpl
............signature.bin
DOLYISIYLA "ÜZERİNE YAZ" GİBİ BİR ŞEY YAPAMIYORUM VE HACKLİ UDAYI RM-596 İÇİNE ATIP DEFALARCA FLASHLADIM VE BAŞARILI OLDU AMA TALAFONUN AÇILMASI ÇOK UZUN SÜRÜYOR VE YAPILAN HACKİ SİLİP BAŞLIYOR TELEFON.YANİ ORJİNAL DOSYADA "UDA" DOSYASI YOK, NE YAPABİLİRİM?
AYRICA SENİN KODUNDA YANİ "0599843: euro2_gr_turkey" KODUNDA DA NAVİFİRMDEN İNDİRME YAPARSAK RM-596 İÇİNDEN "...........prd.uda.fpsx" ADLI BİR DOSYA ÇIKMIYOR.SEN NERENİN ÜZERİNE YAZMA YAPTIN ANLAMADIM...

scorpion3131

Üye
    Konu Sahibi
bekliyoruz dosyaları benim teldemi sorun işletim sistemindemi anlamadım ben birtürlü flash atamıyorum

bu uyarıyı veriyor bilginiz varmı acaba sizde sorun yokken bende neden sorun :-))

----------Eklendi @ 14:10:16 ---------- Yazıldı @ 12:54:05 ----------

çözdüm çok şükür kafayı yiyecektim internetten güncel 2011.02.000.44842 sürümünü buldum yükledim sorunsuz yüklendi benim gibi sorun yaşayanlar tecrübe edinebilir :-))

çözdüğüne sevindim...

Phoenix Service Software 2011.02.000.44842

sürümünden bahsettin sanırım?

SEVGİLİ ARKADAŞIM,
BENİM TELEFONUN PRODUCT KODU RM-596 VE ÜRÜN KODU 059D576 OLDUĞU İÇİN SENİN VERDİĞİN BU DOSYALAR BENİMKİ İLE UYUMLU DEĞİL. TELEFONU TURKCELLDEN ALDIM. SENİN BU DOSYALARLA HACK YAPARSAM Bİ SAKATLIK OLŞUR MU?BİR DE NAVİFİRM İLE 059D576 VARİANTINDA İNEN DOSYALARDA "RM-596_014.002_293_TR_CV.01_79.92_prd.uda.fpsx" ADLI BİR DOSYA YOK! YANİ .........prd.uda.fpsx DİYE BİŞEY YOK.NAVİFİRMDEN İNENLER ŞUNLAR;
.............prd.rof2.fpsx
.............prd.core.fpsx
.............prd.rof3.fpsx
.............dcp
.............vpl
............signature.bin
DOLYISIYLA "ÜZERİNE YAZ" GİBİ BİR ŞEY YAPAMIYORUM VE HACKLİ UDAYI RM-596 İÇİNE ATIP DEFALARCA FLASHLADIM VE BAŞARILI OLDU AMA TALAFONUN AÇILMASI ÇOK UZUN SÜRÜYOR VE YAPILAN HACKİ SİLİP BAŞLIYOR TELEFON.YANİ ORJİNAL DOSYADA "UDA" DOSYASI YOK, NE YAPABİLİRİM?

ilk olarak daha dosyaları vermedim uyumlu olup olmadığını nereden anladın, resimlerden diyorsan hack için gerekli dosyalar onlar, benim de telefonum seninki ileaynı, konunu en başında telefonumun bilgilerini belirttim, hack işleminden sonra zaten ürün kodu değişmiyor, güzel olanda bu, VARİANT kısmından indirmeyeceksin dosyaları ama resimde görüldüğü gibi "RM-596_014.002_293_TR_CV.01_79.92_prd.uda.fpsx" adlı dosya orada kutucuğu çekle indir

ben anlatımımı benim eklediğim dosyalar üzerine anlattım, benim ekleyeceğim dosyaların içeriğinde zaten olduğu için hackli bir uda dosyasını seçip kopyalamak istediğinde dosyanın aynısından olduğunu ve üzerine yazılıp yazılmayacağını soracaktır. hack işleminden sonra telefon garanti kapsamı dışına çıkar, ama orjinal dosyalarını indirip işlemi yine yaparsan bi sorun kalmaz.

agusilememo

agusilememo

Üye
İLGİN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM GERÇEKTEN HEMEN CEVAPLADIN.BENDE NAVİFİRM 0.4 MÜŞ, NAVİFİRM PLUSI İNDİRİNCE ...prd.uda.fpsx DOSYASINI GÖRDÜM ŞU AN İNDİRİYORUM.UYUMLU DEĞİL DERKEN DE, SENİNKİ İLE BENİM PRODUCT KODLAR FARKLI İDİ BU YÜZDEN ÖYLE SÖYLEDİM.UPLOAD EDECEĞİN DOSYALARI BEKLİYORUZ.

• Beğen
Tepkiler: mtu80

scorpion3131

Üye
    Konu Sahibi
İLGİN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM GERÇEKTEN HEMEN CEVAPLADIN.BENDE NAVİFİRM 0.4 MÜŞ, NAVİFİRM PLUSI İNDİRİNCE ...prd.uda.fpsx DOSYASINI GÖRDÜM ŞU AN İNDİRİYORUM.UYUMLU DEĞİL DERKEN DE, SENİNKİ İLE BENİM PRODUCT KODLAR FARKLI İDİ BU YÜZDEN ÖYLE SÖYLEDİM.UPLOAD EDECEĞİN DOSYALARI BEKLİYORUZ.

PARTLAR EKLENDİ
alternatif partlarda eklenecek...

Shadowyblack

Shadowyblack

Üye
CRC HATASI veriyor bu kardeşim winrar ile çıkartırken

Makale_Helvetia

Makale_Helvetia

Üye
ben başka birşey soracağım..bu navifirm de tikli olmayan dosyalar ne işe yarıyor? önemli olan 6 adet dosya otomatikman tikli zaten peki diğerleri nedir? ne işe yarar?

ametlim

ametlim

Üye
kardeşim en son işlem tam olarak gerçekleşemedi ama tlf nu sayende hacklemeyi becere bildim eline koluna yüreğine anlatımına klawyene sağlık çok tşk ederim

ametlim

ametlim

Üye
arkadaşım bir sorun oluştu ama telefonu hackledikten sonra telefonda kapanmalar başladı. video izlerken kapanıyor. mesaj yazarken kapanıyor. müzik dinlerken kapanıyor, kapanıyorda kapanıyor.buna ne gibi bir sorun bulacağız neden böyle oldu hackledikten sonra tlf böyle olan varmı.
ve senin linkteki RM-596_014.002_293_TR_CV.01_79.92_prd.uda dosyası bozuk random olanı defalarca yükledim sorun yok ama RM-596_014.002_293_TR_CV.01_79.92_prd.uda bu dosyayı bir türlü yükleyemedim yüklemiyor bununlada ilgilnsen sevinirim

demon61

Üye
teşekkürer. yükledim güzel olduda acaba bu klavyeyi eski haline getirmenin bir yolu varmı??

ikoooo

ikoooo

Üye
4- 2 adet HACK li UDA dosyası paylaşıyorum
RM-596_014.002_293_TR_CV.01_79.92_prd.uda (Modifiyesiz)
ve
RM-596_014.002_Random_User_v1.2.x.uda (Modifiyeli Mesela bazı uygulamalar ve özellikler kurulu olacak (6 adet giriş sayfası yapabilmeniz gibi...)
istediğiniz HACK li UDA dosyasını klasörün içerisinden kopyalayarak " C:\Program Files (x86)\Nokia\Phoenix\Products\RM-596" klasörünün içerisine yapıştırın ve üzerine yazmasına izin verin.

Bu hackli dosyani nerden indiriyim?linki bulamadim burdan?

ikoooo

ikoooo

Üye
Bana yalniz hacklenmish dosyanin linkini bula bilirmisinzi?onun ichin ki ben navifirmle 1.2 gb lik tum dosyalari indirdim komp-a..

mkryvz

mkryvz

Üye
Sadece hackli dosyaları paylaşırsan sevinirim...

ustura42

ustura42

Üye
Ben bu işi ilk defa yapıyorum ve yaptım ama unsigned dosyalrın bazıları yükleniyo bazıları yine sertifika hatası veriyo bu yüklemeden sonra yapmam gereken başka bir şey varmı veya kurmam gererken

scorpion3131

Üye
    Konu Sahibi
Bazı arkadaşlar işlemi gerçekleştirememiş, işlem sonrasında telefonun kapanması gibi hatalar almış.Ben hala anlatımımı yaptığım dosyalar ile hacklenmiş telefonumu kullanıyorum. Hala herhangi bir hata almadım. Tüm unsigned uygulamalarıda yüklüyorum. İşlem sırasında yanlış birşeyler yapmış olabilirsiniz çünkü işlemi başarı ile gerçekleştiren arkadaşların teşekkür mesajları var. Dosyalarda sorun olsaydı ben ve diğer hackleyen arkadaşlar da başaramazdık.Birde sadece hack li dosyaları isteyen arkadaşlar olmuş. Onlarıda ekledim.

----------Eklendi @ 03:20:52 ---------- Yazıldı @ 03:07:03 ----------

SADECE HACKLİ UDA DOSYALARIRM-596_014.002_293_TR_CV.01_79.92_prd.uda (Modifiyesiz) (Modifiyeli Mesela bazı uygulamalar ve özellikler kurulu olacak (6 adet giriş sayfası yapabilmeniz gibi...)

behcet98

Üye
Teşekkürler sayenizde hallettik bu işi.
unsigned bir uygulamayı rahatca yükledim, umarım 15 gün sonra hani bunun demez :)

işin sırrı 3. ve 4. maddelerinizde yazılı. Aynen dediğiniz gibi resimlere yoğunlaşınca detayları atlamışım ve biraz zorlandım.
Sonra tek tek okuyunca dosyaları dediğiniz yerlere yapıştırdım. Tekrar teşekkürler.

Birde ilerde yeni bir firmware yüklersek veya oviden güncellersek bu hack olayı kalkar mı ?

Üst Alt