N8 olur olmaz USB bellek takmayınız neden mi?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
.S.W.A.T.

.S.W.A.T.

Üye
    Konu Sahibi
N8 olur olmaz USB bellek takmayınız neden mi?
Merhaba arkadaşlar 3 gündür telefonumu ovi suit modunda pc bağlayamıyordum...ovi suit'i defalarca kurdum kaldırdım...ama olmadı..ne telefona nede pc format armak istemiyordum...sonra virüs olabileceği aklıma geldi..ve telefonu DEPOLAMA modunda bağladım pc.antivirüs programı açtım ve tarattım bir adet virüs buldu..sildim...tekrar ovi suit modeunda bağladım..normale döndü..bu gün işyerimde bir arkadaşımın usb belleğindeki şarkıları almak için telefonuma taktığımı hatırladım ve sizlerle paylaşmak istedim..SİZ SİZ OLUN HER USB BELLEĞİ TLF.TAKMAYIN SAYGILARIMLA.
NOT: Konu önceden açıldıysa silinebilir.

• Beğen
Tepkiler: orcusss ve BULENTATASEVEN

mahirmete

mahirmete

Üye
Bi virüsümüz eksikti o da tam oldu desene.. Uyarın için teşekkürler..

.S.W.A.T.

.S.W.A.T.

Üye
    Konu Sahibi
telefona taktığımız usb bellekler den kaynaklanıyor..

.S.W.A.T.

.S.W.A.T.

Üye
    Konu Sahibi
telefonunuzda antivirüs programı yok mu?!? Yoksa var da bir işe yaramıyor mu?

valla hiç kurmadım peki tavsiyen varmı...işin doğrusu böyle bir olayın başıma geleceğini tahmin etmezdim.

maktama

maktama

Üye
valla hiç kurmadım peki tavsiyen varmı...işin doğrusu böyle bir olayın başıma geleceğini tahmin etmezdim.
vallahi bu 5800xm değil ki kurmasan da sorun olmayacak.(ki ona da kuruyordum ben)..
Bu zırıltıya direkt usb taktığın için her an tehlike altında:D Telefonum N8 değil ama yine bu forum.dan http://www.maxicep.com/symbian-3-an...mobile-guard-v3-0-for-s-3-devices-439920.html iyi gibi göründü gözüme. Çünkü içnde arama ve mesaj filtreleme, ve internet trafiğini yönetme gibi ek özellikler de var, ayrıca bir program kurman gerekmez onla için.

Ben 5800xm için trend micro kuruyordum, türkçe yaması da var, ama s^3 desteği görünmüyor. onun için öneremiyorum.

TheORCUN

TheORCUN

Üye
Hala anlamıyorum. Windows virüsü symbian 3 e nasıl etki ediyor?!

AYNA

AYNA

Üye
Bu arada netqin firması N8 ile uyumlu antivirüs çıkarmış 4.0 sürüm.Ben siteye ekledim symbian^3 antivirüs bölümüne yöneticilerimiz onaylıyınca yayımlanır ama isteyen netqin firmasının ana sitesindende indirebilirler..

maktama

maktama

Üye
Hala anlamıyorum. Windows virüsü symbian 3 e nasıl etki ediyor?!
çünkü symbian sistem dosyalarından bazıları exe kullanıyor, windowstaki gibi bir exe değil ama yine de temel yapı aynı demekki. tabiki windows için olan her virüs symbianı etkilemez ama demek ki etkileyen de çıkabiliyor binlerce virsün arasından.:)

--------------- Ekleme ---------------

Bu arada netqin firması N8 ile uyumlu antivirüs çıkarmış 4.0 sürüm.Ben siteye ekledim symbian^3 antivirüs bölümüne yöneticilerimiz onaylıyınca yayımlanır ama isteyen netqin firmasının ana sitesindende indirebilirler..
Senin konu daha açılmamış sanırım. Evet , netQin'in antivirüsü de var, ben MobileGuard ürününün de antivirüs programı içerdiğini zannediyordum, ama görünüşe göre içermiyormuş sanırım; malware spam falan diyor ama antivirüs geçmiyor hiç açıklamalarında. Antivirüs istiyorsanız NetQin'in sitesinden indirebilirsiniz. Ben indirip kurmadım, ama sanırım ücretsiz...

sh0ck

sh0ck

Üye
Yukarıda dediğin durum ile Alaka yok. :)

Hiç anlam verememişimdir, "telefonunda virüs var" olayına... Tamamen Biz Türk milletinin cahilliği. (Sadece Symbian için olan zararlı uygulamalar haricinde konuşuyorum.)

O arkadaşının flash diskini büyük ihtimal kendi pc'ne de taktın. Bu sayede Çıkarılabilir Birimlerede bu worm bulaştı...

Bilişimci olarak diyorum..

Böyle bişeyin olması imkansız, mademki windows uygulamaları S^3'te çalışıyor; ( Virüs, Worm, Trojan... Hepsi Bir Çalıştırılabilir Uygulamadır. ) Windows'ta çalıştırdığımız IE'yide S^3'te de çalıştırabiliriz o halde ?..

Mantıklı olun.. Muhakkak bi sebebi vardır..

maktama

maktama

Üye
Yukarıda dediğin durum ile Alaka yok. :)

Hiç anlam verememişimdir, "telefonunda virüs var" olayına... Tamamen Biz Türk milletinin cahilliği. (Sadece Symbian için olan zararlı uygulamalar haricinde konuşuyorum.)

O arkadaşının flash diskini büyük ihtimal kendi pc'ne de taktın. Bu sayede Çıkarılabilir Birimlerede bu worm bulaştı...

Bilişimci olarak diyorum..

Böyle bişeyin olması imkansız, mademki windows uygulamaları S^3'te çalışıyor; ( Virüs, Worm, Trojan... Hepsi Bir Çalıştırılabilir Uygulamadır. ) Windows'ta çalıştırdığımız IE'yide S^3'te de çalıştırabiliriz o halde ?..

Mantıklı olun.. Muhakkak bi sebebi vardır..
Sen yazdığımı tam okumamışsın heralde, kim orda " windows uygulamaları s^3te çalışıyor" demiş ki?!?!:nono:?!?! Amacınız tartışma yaratmak ise zaten bu exe dosyalarının symbian da çalışıp çalışmadığıyla alakalı bir tartışma başlığı vardı ordan devam ediniz lütfen.:sopa:

Symbian sistem dosyalarını açtınız mı hiç?!!? incelediniz mi? Birçok exe dosyası görürsünüz. Ben de mantık yürüterek(ki sizin ki gibi düz mantık değil) olabileceğini söylemişim(olmaya da bilir ama imkansız değil).
Zaten adam başka bilgisayarlardan usb'sine virüs bulaştığını söylemiş, sorun orda değil ki, o usb'yi telefona taktıktan sonra telefonu bilgisayara pcsuite modunda bağlamakta sorun çıkmış. Yani sorun telefonda da ortaya çıkmış, ve virüsü telefonda bulduğundan bahsetmiş, bilgisayarında değil.

Bu arada "Bilişimci olarak diyorum..." demişsiniz, bu sıfat daha mı inanılır kılıyor sizi ki böyle kat'i kesinlikte konuşuyorsunuz, anlamadım!!

sh0ck

sh0ck

Üye
Ben Symbianın içindeki exe dosyalarını sizden iyi biliyorum, merak etmeyin..
Amacım sizce tartışma çıkarmak mıydı ? Değildi
Benim yaptığım iş sizin kullandığınız bilgisayarların güvenliğini sağlamak, hiç kafanızı yormayın.Kaldı ki anlatmak zorunda bile değildim.
Bir diğer konuda, ana mesajda telefonuna virüs bulaştığını söylemiş arkadaş.
"SİZ SİZ OLUN HER USB BELLEĞİ TLF.TAKMAYIN SAYGILARIMLA. "
buradan öyle anlaşılıyor..
Her "*.exe" Windows uygulaması değildir..

Sıfatıma gelince, Önümde bir isim yok. İsteyen inanır, isteyen inanmaz ne iş yaptığıma.

Siz güzel parmaklarınızı yormayın ...

maktama

maktama

Üye
Ben Symbianın içindeki exe dosyalarını sizden iyi biliyorum, merak etmeyin..
Amacım sizce tartışma çıkarmak mıydı ? Değildi
Benim yaptığım iş sizin kullandığınız bilgisayarların güvenliğini sağlamak, hiç kafanızı yormayın.Kaldı ki anlatmak zorunda bile değildim.
Bir diğer konuda, ana mesajda telefonuna virüs bulaştığını söylemiş arkadaş.
"SİZ SİZ OLUN HER USB BELLEĞİ TLF.TAKMAYIN SAYGILARIMLA. "
buradan öyle anlaşılıyor..
Her "*.exe" Windows uygulaması değildir..

Sıfatıma gelince, Önümde bir isim yok. İsteyen inanır, isteyen inanmaz ne iş yaptığıma.

Siz güzel parmaklarınızı yormayın ...
Symbian exelerini benden daha iyi biliyorsunuzdur, haklısınızdır,bir şey diyemem, benim sınırlı bir bilgim var o konuda.Her exe'nin bir windows uygulamasın olmaması konusunda da hemfikiriz zannımca zaten. Her usb'yi telefonunuza takmayın olayına ise kesinlikle katılıyorum, en azından bir antivirüs bulundurun, özellikle N8 gibi "usb on the go" özelliği olan bir telefonda.
Ne iş yaptığınıza inanmama gibi bir düşüncem olmadı, burda kimsenin amacının genel anlamda "olumsuzluk yaratacak" bir şey yapmak istediğine inanmıyorum. Zaten "sıfat" olayında düşüncesizce yazmışım, şimdi gereksiz bir cümle olduğunu düşünüyorum, kusuruma bakmayın.

.S.W.A.T.

.S.W.A.T.

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar benim bahsettiğim olay şu..(tabiki siz benden daha iyisini bilirisiniz) bu trojen virüs heryere bulaşmıyormu???bildiğim kadarıyla.evet..şimdi telefonumuza virüslü bir USB bellek taktığımız da telefonumuzdaki hafızaya bulaşıyormu evet...USB belleği çıkartıık...virüs telefonumuzda pc bağladığımızda pc bulaşıyor....haliyle telefonumuzdan gelen kötü yazılımdan dolayı ovi suite çalışmıyor...bende öyle oldu depolama modunda bağladım tarattım autoroun exe..diye bir dosya buldu..telefonumda.sildiğim.oldu...bundan önce ovi suite yi kaç kez kaldırıp yüklediysem olmadı...bunu yapınca oldu..ben bu sorundan mağdur oldum...amacım çok az bilgimle yardımcı olmaktı...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt