Hdr Photo Camera yı N8 ine indir ve kur. Programı açtıktan sonra ayarlara gel ve orada fuse settings var bu fuse settings çektiğin 3 fotoğrafı birleştirirken prtaya çıkmasını istesiğin resimlerin ayarını yapmak içindir. Ve bunu kafana göre en güzel neyse onu yaparsın
Ama en iyisi ince ayar pc de yapmaktır bu yüzden Camera Prodan Çekim ayarına gel Barecketingi seç ve sağdaki ayar tuşuna bas fotonun karanlık aydınlık dercesini ayarla ve sonrasında eğer N8 deysen şarj deliğinin olduğu alt kısımın üstüne yani makinayı dik tut ve parmağınla yavaşça ekrandaki çekim tuşuna veya makinadaki denklaşöre bas bekle fotoları çeksin pc ye at ve yukarıda önerilen programlarla kendi ayarını çek
Makro modunun incelinlerine gelirsek ki geçen gün birkaç çekim yaptım onlarda da görüceksiniz; Makinayla odaklanmak istediğiniz nesne arasında 10-15 cm ya da daha yakın olun ki odaklanma rahat olsun. Makro modu camera pro da Sol taraftaki manüden seçiliyor. Oradaki ot a basın Yani focus range menüsüne gelin ve Macro Mode yi seçin sonrasında da auto focus typeyide single yapın ve flashı force yapın ve sonrasında da resminizi çekin
flashı açarsanız odaklandığınız nesnenin arkası biraz daha karanlık çıkar
eğer ben telefonun kendi kamera uygulamasını kullanmak istiyorsanız o zman ayarlarından yakın çekim modunu seçin o da makro moddur ama ben size Shutter Pro programını ve Camera Pro yu öneririm
Shutter Pro daki Çekimler Bazen diğerlerinden daha değişik daha güzel çıkıyor bazen