N8 Kamera Tüm Performansını Kullanabileceğimiz Bir Gün Gelecek mi ?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

qsaw

qsaw

Üye
yazılımla düzeltilir. resimlerin karanlık bile olsa durağan çıkması için en düşük 1/15e sabitlenmiş. nokia istese bunu değiştirebilir

150 TL lik kamerada bile arkadaşların dediği gibi pozlamayı uzatıp araç ışıklarını çizgi halinde yapabiliyoruz
Ayrıca N8 de denemedim ama C6-01 de bile pozlama değerini +2 / -2 arasında değiştirerek bu tarz görüntüler yakalayabiliyorum

Ben donanımsal olduğunu söylemedim daha güncellemeyi bile çıkartamayıp ayrıca desteğini keseceğini söyleyen nokia bunu yapamaz heralde
Bu arada "düzeltemezler" deki e eki fazla olmuş aslında "düzeltmezler" olacaktı

srgngrbzz

Üye
    Konu Sahibi
2016 ' da symbian'ın sona ermesi kötü olacak gerçekten

pzero

Üye
yine söylüyorum mp işine aldanmayın
resim kalitesine inanın

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
Fotoğrafı çekerken telefonu istemeden az da olsa oynatırız. O yüzden o kadar net fotoğraflar yakalayamayız. Tabii bu gündüz çekilen fotoğraflar için geçerli. Gece çekilen fotoğraflarda Xenon flash patladığı için titreme olsa dahi net çeker.

bahsettiğin durumlarda gündüz daha net çeker yeterince ışık varsa çünkü iso yu düşük tutup çekim süresini de kısa tutar net güneş ışığında
karanlık ortamlardaysa isoyu yükseltirken biraz da çekim süresini uzatır bu da titremede bulanık fotoğraflara ve yüksek isodan dolayı bol gürültülü bir kareye sebep olur ;)
Xenon da iyi bir aydınlatma sağladığından düşük iso ve kısa pozlamayla net fotoğraflar çekilebilmesini sağlar

srgngrbzz

Üye
    Konu Sahibi
bahsettiğin durumlarda gündüz daha net çeker yeterince ışık varsa çünkü iso yu düşük tutup çekim süresini de kısa tutar net güneş ışığında
karanlık ortamlardaysa isoyu yükseltirken biraz da çekim süresini uzatır bu da titremede bulanık fotoğraflara ve yüksek isodan dolayı bol gürültülü bir kareye sebep olur ;)
Xenon da iyi bir aydınlatma sağladığından düşük iso ve kısa pozlamayla net fotoğraflar çekilebilmesini sağlar
Bilgilendirme için teşekkürler , bilmiyordum birşey daha öğrenmiş oldum :)

.eRCaN.

.eRCaN.

Üye

Bilgilendirme için teşekkürler. :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt