N8 Kamera Tüm Performansını Kullanabileceğimiz Bir Gün Gelecek mi ?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

srgngrbzz

Üye
    Konu Sahibi
N8 Kamera Tüm Performansını Kullanabileceğimiz Bir Gün Gelecek mi ?
Herkese merhabalar ; Bende sizler gibi bir n8 kullanıcısı olarak size sormak istiyorum sizce 12 mp tüm özelliklerini kullanıyormuyuz su an ? Yoksa daha ilerdeki zamanlarda çıkan güncellemeler sayesinde mi kullanacağız ? Fikirlerinizi bekliyorum,teşekkürler

mcalhan88

Üye
Biraz klişe olacak ama bir kameranın megapixel değeri ile kalitesini değerlendirmek tam olarak doğru değil.12 mp lin bize kattığı çok fazla birsey yok ama N8 deki kameranın f değerine bakın 2.8 gibi bi rakam yazıyor açıkcası çok iyi bi değer gece çekimlerinde rahatlık kullanılabilecek, arkayı blur yapabilecek bir değer ancak ben N8 in bu donanımını yazılımsal olarak tam kullanamadığımızı düşünüyorum.

srgngrbzz

Üye
    Konu Sahibi
Fakat şöyle birşeyde var mercek gerçekten önemsenecek kadar iyi ; çünkü bir normal çekimde çektiğim fotografa bakıyorum , birde yakın çekim gerçekten büyük fark var

.eRCaN.

.eRCaN.

Üye
12 Megapixel'in hakkını veriyor fazlasıyla zaten. Ancak ek güncellemelerle daha performanslı bir hale getirilir mi bilemem.

Ben fotoğraf çekimlerinde CameraPro uygulamasını, video da ise orijinal kamera uygulamasını kullanıyorum.

Nedeni;

Fotoğrafta, CameraPro ayrıntılı ayar yapabiliyor.

Video da CameraPro mono ses kalitesi ile video yakalar, orijinal kamera uygulaması stereo ses kalitesiyle kaydeder.

pzero

Üye
N8in kamerasını anca güneşli ortamda iyi sonuç alınır.
Ve megapiksel kavramında, ister 5 ister 12 olsun, gerçek netlik olmadıktan sonra 12 de olsa 16dıda olsa hiçbirişe yaramaz.
Örnek: sony marka 5 mp fotoğraf makinasının çektiği görüntü, bizim N8in 12mp kamerasından çok daha iyi ve renkler çok canlı, niye; onu işleyen yazılım ve merceğe düşen ışık miktarı.
Benim istediğim 5 olsun ama adam gibi keskin resim çeksin.

srgngrbzz

Üye
    Konu Sahibi
Hepimizin isteği o zaten yeterli verimi alabilmek ; ben bu telefonu kamera olayı yüzünden çok istemiştim fakat sonuç hüsran

qsaw

qsaw

Üye
Link veriyorum ama inşallah kural ihlali yapmıyordurum.Link vermemin sebebi sitenin alıntılara kızmasıdır

----------Eklendi @ 17:54:39 ---------- Yazıldı @ 17:51:27 ----------

Evet buda okumaya üşenip video izlemek isteyenler için

----------Eklendi @ 17:59:19 ---------- Yazıldı @ 17:54:39 ----------

İkinci link yanlış oldu orada alttaki cihazlar var ümitlendirdiysem özür dilerim

• iPhone 4
  • Samsung Galaxy S
  • Nokia X6
  • Canon PowerShot A495

• Beğen
Tepkiler: sado826

srgngrbzz

Üye
    Konu Sahibi
Link veriyorum ama inşallah kural ihlali yapmıyordurum.Link vermemin sebebi sitenin alıntılara kızmasıdır

----------Eklendi @ 17:54:39 ---------- Yazıldı @ 17:51:27 ----------

Evet buda okumaya üşenip video izlemek isteyenler için

----------Eklendi @ 17:59:19 ---------- Yazıldı @ 17:54:39 ----------

İkinci link yanlış oldu orada alttaki cihazlar var ümitlendirdiysem özür dilerim

• iPhone 4
  • Samsung Galaxy S
  • Nokia X6
  • Canon PowerShot A495
Bilgilendirme için teşekkürler .

Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
eyvallah usta..

ahmetdemircim

Üye
N8 de minumum çekim hızı tüm iso larda en düşük 1/15 ayarlanmış bu beni sinir ediyor. Keşke biraz daha uzun pozlamaya izin verilse. Harika gece resimleri çekerdik

qsaw

qsaw

Üye
N8 de minumum çekim hızı tüm iso larda en düşük 1/15 ayarlanmış bu beni sinir ediyor. Keşke biraz daha uzun pozlamaya izin verilse. Harika gece resimleri çekerdik
Evet arabaların ışıkları uzun pozlamada çok güzel oluyor.

SilentOne

SilentOne

Üye
yazılımla düzeltilebilecek bişi ise şikayette bulunulduqunda düzeltilir ama donanımsa yapacak bişi yok:)

qsaw

qsaw

Üye
yazılımla düzeltilebilecek bişi ise şikayette bulunulduqunda düzeltilir ama donanımsa yapacak bişi yok:)

düzeltemezler

----------Eklendi @ 22:29:23 ---------- Yazıldı @ 22:28:02 ----------

Kompak makinelerde bile olamayan bir şey

SilentOne

SilentOne

Üye
hmm anladım kamera foto makinası hakkında fazla bilgim yoktur yni yanlış bişi dediysem affola

pRime.

pRime.

Üye
N8in kamerasını anca güneşli ortamda iyi sonuç alınır.
Ve megapiksel kavramında, ister 5 ister 12 olsun, gerçek netlik olmadıktan sonra 12 de olsa 16dıda olsa hiçbirişe yaramaz.
Örnek: sony marka 5 mp fotoğraf makinasının çektiği görüntü, bizim N8in 12mp kamerasından çok daha iyi ve renkler çok canlı, niye; onu işleyen yazılım ve merceğe düşen ışık miktarı.
Benim istediğim 5 olsun ama adam gibi keskin resim çeksin.

:zuhaha:

ahmetdemircim

Üye
düzeltemezler

yazılımla düzeltilir. resimlerin karanlık bile olsa durağan çıkması için en düşük 1/15e sabitlenmiş. nokia istese bunu değiştirebilir

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
düzeltemezler

150 TL lik kamerada bile arkadaşların dediği gibi pozlamayı uzatıp araç ışıklarını çizgi halinde yapabiliyoruz
Ayrıca N8 de denemedim ama C6-01 de bile pozlama değerini +2 / -2 arasında değiştirerek bu tarz görüntüler yakalayabiliyorum

srgngrbzz

Üye
    Konu Sahibi
Yazılımla düzeltilebilecek gibi birşey geliyor bana bu sorun ; en azından şöyle birşey söylemek istiyorum farkettiyseniz telefonun kendi kamerasıyla çektiğimiz bir fotoğrafı ele aldıgımızda ; resmi çekmeden önce odaklama tusuna bastıgımızda inanılmaz bir kalite bulunmakta fakat çektikten sonra resimde düzenleme yapmama rağmen fotograf odaklama tusuna bastıgımız andaki kadar net değil . Bilmiyorum bu sorun sadece bende mi var

.eRCaN.

.eRCaN.

Üye
Yazılımla düzeltilebilecek gibi birşey geliyor bana bu sorun ; en azından şöyle birşey söylemek istiyorum farkettiyseniz telefonun kendi kamerasıyla çektiğimiz bir fotoğrafı ele aldıgımızda ; resmi çekmeden önce odaklama tusuna bastıgımızda inanılmaz bir kalite bulunmakta fakat çektikten sonra resimde düzenleme yapmama rağmen fotograf odaklama tusuna bastıgımız andaki kadar net değil . Bilmiyorum bu sorun sadece bende mi var

Fotoğrafı çekerken telefonu istemeden az da olsa oynatırız. O yüzden o kadar net fotoğraflar yakalayamayız. Tabii bu gündüz çekilen fotoğraflar için geçerli. Gece çekilen fotoğraflarda Xenon flash patladığı için titreme olsa dahi net çeker.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt