N8 gunışıgında arama geldiğinde ekranın gelmemesi

Sponsorlu Bağlantılar

mustafagulle

Üye
selam arkadaşlar aynı sıkıntı bendede mevcut aldığım günden beridir midemi tek bulandıran sey bu durum nasıl aşacağımı ve ya alışacağımı bilmiyorum telefonu gün ışığında kullanmak neredeyse bi eziyet sürüm olarakmı sıkıntı yaşıyorum acaba diyorum nokıa ya soruyorum bırı cıkıyo bu bı ozellık surumle degısmez dıyo bırı bı servıse gosterın dıyo nokıa shop a gıdıyorum bu ozellık bunu aşma durumumuz yok diyo ne yapıcağımı açıkcası bilmiyorum konuyla ilgili çözüme ulaşan arkadaşlar var ise yardımcı olursa çok sevinirim
SÜRÜM PR1.2
YAZILIM SÜRÜMÜ 014.002
ÖZEL SÜRÜM 014.002.00.01
ÜRÜN KODU 059D576

safisa

safisa

Üye
sorunu şöyle çözdüm diyebilirim yinede yapmıyor diyemem çok nadir oluyor.ekranda jelatin varsa çıkart ayrıca sensörün olduğu bölge daima temiz olsun parmak izi lekesi falan olmasın sensör çok hassas güneş altında etkileniyor sürümünde problem yok ben kvk ya sormustum böyle bi şikayet ilk kez duyduk dediler.sensör değişebilir dendi.beni çok rahatsız etmiyor bu yuzden sıfır tlfnu servise vermek istemiyorum ilerleyen yıllarda garantisi dolmadan sensör değişebilir.

ceranteam

ceranteam

Üye
Arkadaşım aynı problem bendede var gün ışığında arama geldiğinde ekran kapanıyor gölgede veya kapalı ortamda sorun yok nokia ya şikayet edelim bu durumu

mustafagulle

Üye
ohalde zannediyorumki bu bi genel problem yada özellik çünkü çevremde bulunan kişilerdede bunu denediğimde aynı şeyle karşılaştık umarım yayınlanacak yeni yazılımlarda bu durumu aşmamız dileğiyle herkese hayırlı günler

KIVILCIMM

Üye
bende de aynı problemler oluyor hatta ilk gördüğümde çok şaşırmıştımm bi an çelefon çalıyor we ben cevaplayamıyorum :D tuş kilidini açınca düzeliyor anca çok ilgnç miş :)

EngineerRVI

EngineerRVI

Üye
Ben çözümünü buldum :) ışık sensörüne lazer veya benzeri ışık kaynagını 1 dakika süreyle tut ekran ışıgı yükselip alçalcak hatta parmagını üstünde geçir ekran ışıgı birden sönüyor.sora telefonu kapa aç ondan sora dışarı çık ve farkı gör sanırım sensör etkisiz hale geliyor :D

mustafagulle

Üye
Arkadaşlar ben bunu pr1.1 sürümde denedim olmadı aynı yerde kendımınkı olan pr..2 surumunde oldu aranızda bu sorunla karsılasıp surumu pr1.1 olan varmı yada bu sorun sadece bu surumdemı var(pr1.2)

nuraniharun

nuraniharun

Üye
Arkadaşlar ışık sensörü ile ilgili bir sorun. Çözümü 2 türlü;
1.Yol: Işık sensörünü tamamen kapalı kullanacaksınız. Ben kullanıyorum şarjında bir değişme yok. Işık sensörünü ve ışık siddetini FastPanel isimli programı kullanarak kolaylıkla ayarlayabilirsiniz.
2.Yol: Tweaks adlı programı yükleyip ekran ışığı ile ilgili bölümden ışık sensörü hassasiyetini düşürebilirsiniz.

safisa

safisa

Üye
Arkadaşlar ışık sensörü ile ilgili bir sorun. Çözümü 2 türlü;<br />
1.Yol: Işık sensörünü tamamen kapalı kullanacaksınız. Ben kullanıyorum şarjında bir değişme yok. Işık sensörünü ve ışık siddetini FastPanel isimli programı kullanarak kolaylıkla ayarlayabilirsiniz.<br />
2.Yol: Tweaks adlı programı yükleyip ekran ışığı ile ilgili bölümden ışık sensörü hassasiyetini düşürebilirsiniz.
<br />
<br />

----------Eklendi @ 11:48:11 ---------- Yazıldı @ 11:44:20 ----------

kardeş programsızda hassasiyeti ayarlayabilirsin.ekran ayarlarına girdiginde orda ışık sensör ayarı var.sen programla soruna çözüm üretebildinmi?

nuraniharun

nuraniharun

Üye
Benim bahsettiğim telefonun ön kamerasının yanında bulunan ışık sensörüdür. Bu sensör ortam ışığına göre ekran ışığını otomatik olarak kısar yada arttırır. Bu özelliğinden dolayı güneşli ortamlarda sensör ışık ayarını tam dengeleyemeği zaman ekran ışığını kapalı tutabilir. Böylelikle ekran görünmeyebilir. Bunu ortadan kaldırmak için iki yol var;

1.Yol: Işık sensörünü tamamen kapalı kullanacaksınız. Ben kapalı kullanıyorum ve şarjında bir değişme yok. Işık sensörünü kapatıp/açmayı ve ışık siddetini FastPanel isimli programı kullanarak rahatlıkla ayarlayabilirsiniz. (Bu program ışık şiddetini son noktasına kadar arttırabilmektedir.)

safisa

safisa

Üye
Benim bahsettiğim telefonun ön kamerasının yanında bulunan ışık sensörüdür. Bu sensör ortam ışığına göre ekran ışığını otomatik olarak kısar yada arttırır. Bu özelliğinden dolayı güneşli ortamlarda sensör ışık ayarını tam dengeleyemeği zaman ekran ışığını kapalı tutabilir. Böylelikle ekran görünmeyebilir. Bunu ortadan kaldırmak için iki yol var;<br />
<br />
1.Yol: Işık sensörünü tamamen kapalı kullanacaksınız. Ben kapalı kullanıyorum ve şarjında bir değişme yok. Işık sensörünü kapatıp/açmayı ve ışık siddetini FastPanel isimli programı kullanarak rahatlıkla ayarlayabilirsiniz. (Bu program ışık şiddetini son noktasına kadar arttırabilmektedir.)<br />
<br />
<br />

----------Eklendi @ 12:09:05 ---------- Yazıldı @ 12:06:19 ----------

deniyelim bakalım yazdıklarını fakat sorun telefonu kulagına dayadıktan sonra baslıyor.hoparlordn konusursan sorun yok

nuraniharun

nuraniharun

Üye
Telefonu kulağına dayadığında ışık sensörünün yanında "yakınlık sensörü" vardır ve bu konuşurken ekranı kapatırki yüz teması ile arama yanlışlıkla kapanmasın diye kullanılır ve yüzünü yada parmağını sensörün yakınından uzaklaştırınca ekran gelir. Benim söylediklerim yapılmasına rağmen ekran gelmez ise sorun yakınlık sensöründe vardır. Işık sensörü ayrı, yakınlık sensörü ayrıdır.

safisa

safisa

Üye
Telefonu kulağına dayadığında ışık sensörünün yanında &quot;yakınlık sensörü&quot; vardır ve bu konuşurken ekranı kapatırki yüz teması ile arama yanlışlıkla kapanmasın diye kullanılır ve yüzünü yada parmağını sensörün yakınından uzaklaştırınca ekran gelir. Benim söylediklerim yapılmasına rağmen ekran gelmez ise sorun yakınlık sensöründe vardır. Işık sensörü ayrı, yakınlık sensörü ayrıdır.
<br />
<br />

----------Eklendi @ 12:29:12 ---------- Yazıldı @ 12:26:04 ----------

kardes yakınlık sensorunde problem olduğunu zannetmiyorum.sadece güneş altında problem var oda sureklı olmuyor kafasına göre.pr1.1surum kullanan bi arkadasım var tlfnuna hic guncelleme yapmamı onda boyle sorun yok

orcthesorc

orcthesorc

Üye
Herkeze iyi günler;

Burada bahsi geçen problem bende daha önce bulunmuyordu.Fakat ben n8 ilk çıktığında, deli danalar gibi koşup alan bir nokia sever ve n8 mağduru olduğum için telefon arıza çıkarmakta gecikmedi.ve bir gün kapanarak bir daha açılmadı.Daha sonra servise gönederdikten sonra gelen telfonumda bir gariplik sezmeye başladım. şöyleki;

Telefon ile bir numara çevirdikten yada rehberden bir numara seçtikten sonra arama tuşuna bastığım an telefonumu ekranı ansızın kapanıyor fakat arama devam ediyordı.İlk başlarda bunu tuş kilidini açarak aşmayı başardım fakat durum çok canımı sıktığı için tam 4 kez sensör problemi var diyerekten Servise geri gönderdim fakat ne hikmetse Telefon hep aynı şekilde geri geldi!!!!

Bunu tamir eden şahsiyetler ''ulan dur bakayım tamir edebilmiş miyiz acaba? :allalla:bide arama yapmayı deneyelim'' deme zahmetinde bile bulunmadan ''ee? abi bununun tüm bakımını yapıyoz hiç bişey çıkmıyor'' diyede not düşüyorlar!!:angry:

En sonunda nokia müsteri hizmetlerini arayarak ''Ulan siz serviste bahçıvanmı çalıştırıyorsunuz?'' :vur diyerekten bağırdım,hökürdümve kapattım.Tekrar telefonumu göndermemi istediler fkat telefonumdan bir türlü ayrılamadığım için gönderemedim ve şu anda sorunlu bir şekilde kullanıyorum!

sorunum şudur; Telefon her ne sebeptendir bilmiyorum ama arama yaptığım yada arama geldiği an ekranını kapatıyor.hatta sabah alarmını kurduğumda,alarm çaldığı an bile aynı şeyi yapıyor!!! ne yaptıysam düzeltemedim ve çaresini de bulamadım. arama yaparken veya arama geldiğinde kullanabilmek için önce tuş kilidini açmak zorunda kalıyor ve ekranda cevaplama tuşuna basacağım diye ortalık birden karışıveriyor.Çok miğde bulandırıcı bir durum olduğunu söyleyebilirim.

Bu durumun sebeplerini de şöyle sıralayabilirim;:hmmm

Yakınlık sensörü hatası (ki 4 kere servise gittiğinde hiçbir sensör problemi yani donanım problemi görülmemiş)

Işık sensörü hatası (bunda problem olacağını düşünmüyorum çünkü telefonun ışığa göre ekran rengini gayet güzel ayarlıyor)

Donanım,anakart uyuşmazlığı (telefonum ilk servise gittiğinde anakartını ve imeisini değiştirdiler,problem bundan kaynaklanıyor olabilir)

Versiyon güncellemesinden kaynaklı bir hata (telefonum servise gitmeden önce eski bir versiyon yüklü idi. servisten ilk geldiğinde versiyon güncellendiği ve yükseltildiği not olarak düşülmüştü):naughty:

Komik olan şey şu ki; yaklaşık 1000 tl yi veren ben,yetmemiş gibi hatalarıyla uğraşan ben,arama yaparken yada arma cevaplarken maymun olan yine ben ama nokia yı da bırakamayan yine ben!! Aşk böyle birşey olsa gerek!? :ehe

Tüm nokia severlere sevgiler ve saygılar...:bye2:

safisa

safisa

Üye
Benim bahsettiğim telefonun ön kamerasının yanında bulunan ışık sensörüdür. Bu sensör ortam ışığına göre ekran ışığını otomatik olarak kısar yada arttırır. Bu özelliğinden dolayı güneşli ortamlarda sensör ışık ayarını tam dengeleyemeği zaman ekran ışığını kapalı tutabilir. Böylelikle ekran görünmeyebilir. Bunu ortadan kaldırmak için iki yol var;<br />
<br />
1.Yol: Işık sensörünü tamamen kapalı kullanacaksınız. Ben kapalı kullanıyorum ve şarjında bir değişme yok. Işık sensörünü kapatıp/açmayı ve ışık siddetini FastPanel isimli programı kullanarak rahatlıkla ayarlayabilirsiniz. (Bu program ışık şiddetini son noktasına kadar arttırabilmektedir.)<br />
<br />
<br />

----------Eklendi @ 16:24:47 ---------- Yazıldı @ 16:22:57 ----------

kardes senın bu aşk kitaplara roman olacak turden.şaka bıyanada harbiden çok can sıkıcı bir durum ben yerind olsam deişim icin diretirdim

mustafagulle

Üye
arkadaşlar tekrar mrb nuraniharun arkadaşın forumda ilettıgı uzere fast panel programını yukledım yınede bu sorunu (gün ışığında kendı golgem dahı düşse ekrana ekran kararıp tuşkilidi moduna giriyo ben mandallarsam acılıyo) aşamadım aranızda başka bı yontemle bu sıkıntıdan kurtulan bı kımse yokmudur ıyıce sınır hastası oldum cıktım nokıa shoplara gıdıyorum herhangı bı sorun degıl bu servısede gondersenız dondugunde bı sorun bulunamadı gerı gonderıldı dıye bı raporla karsılasacaksınız dıyolar bu ozellık bu versıyona eklenmıs bısey dıyo bı oncekı surume donmek ıstıyorum mumkun degıl bu durum dıyolar napmam gereklı bılmıyorum

mahir38

Üye
n8 rezil bir telefon aynı sorun bendede var bakalım servisten nasıl cevap alacağım....

adem2605

Üye
arkadaslarbenim kadar ugrasan yoktur heralde n8 telefonu versiyonu güncelledim sonra belle yaptım sonra birdaha anna yaptım telefon nitekim çöktü
ayrıca bunla kalmayıp flas yandı . servis anakartı degişti gelen giden aramalarda ekran kararıyor ve alarm çaldıgındada ekran kararıyor teleservisi aradım telefonu tekrar salmamı soyledıler sonra tekrar aradıgımda gelen anakart ekran takımıyla uymlu olmadıgını ve yenı ekran takımı istedik lerini söylediler neyse dört günde öyle bekledim sonra telefon açtıgımda problemin giderilip kargoya verildigini söyledi tek çare servisin ekran takımlarını degiştirmesi

fikret3968

fikret3968

Üye
anlaşılır bir sorun değil benim ve eşimin telefonuda n8 ama bu güneşte kapanma problemi sadece eşimin telefonunda var acaba ne yapmalı servise versek çözüm alırmıyız

baygrkn

Üye
bu sorun bendede var kendi kendine ışık ayarı yapıyor hangi işlem olursa olsun

Üst Alt