Herkeze iyi günler;
Burada bahsi geçen problem bende daha önce bulunmuyordu.Fakat ben n8 ilk çıktığında, deli danalar gibi koşup alan bir nokia sever ve n8 mağduru olduğum için telefon arıza çıkarmakta gecikmedi.ve bir gün kapanarak bir daha açılmadı.Daha sonra servise gönederdikten sonra gelen telfonumda bir gariplik sezmeye başladım. şöyleki;
Telefon ile bir numara çevirdikten yada rehberden bir numara seçtikten sonra arama tuşuna bastığım an telefonumu ekranı ansızın kapanıyor fakat arama devam ediyordı.İlk başlarda bunu tuş kilidini açarak aşmayı başardım fakat durum çok canımı sıktığı için tam 4 kez sensör problemi var diyerekten Servise geri gönderdim fakat ne hikmetse Telefon hep aynı şekilde geri geldi!!!!
Bunu tamir eden şahsiyetler ''ulan dur bakayım tamir edebilmiş miyiz acaba?

bide arama yapmayı deneyelim'' deme zahmetinde bile bulunmadan ''ee? abi bununun tüm bakımını yapıyoz hiç bişey çıkmıyor'' diyede not düşüyorlar!!
En sonunda nokia müsteri hizmetlerini arayarak ''Ulan siz serviste bahçıvanmı çalıştırıyorsunuz?''

diyerekten bağırdım,hökürdümve kapattım.Tekrar telefonumu göndermemi istediler fkat telefonumdan bir türlü ayrılamadığım için gönderemedim ve şu anda sorunlu bir şekilde kullanıyorum!
sorunum şudur; Telefon her ne sebeptendir bilmiyorum ama arama yaptığım yada arama geldiği an ekranını kapatıyor.hatta sabah alarmını kurduğumda,alarm çaldığı an bile aynı şeyi yapıyor!!! ne yaptıysam düzeltemedim ve çaresini de bulamadım. arama yaparken veya arama geldiğinde kullanabilmek için önce tuş kilidini açmak zorunda kalıyor ve ekranda cevaplama tuşuna basacağım diye ortalık birden karışıveriyor.Çok miğde bulandırıcı bir durum olduğunu söyleyebilirim.
Bu durumun sebeplerini de şöyle sıralayabilirim;
Yakınlık sensörü hatası (ki 4 kere servise gittiğinde hiçbir sensör problemi yani donanım problemi görülmemiş)
Işık sensörü hatası (bunda problem olacağını düşünmüyorum çünkü telefonun ışığa göre ekran rengini gayet güzel ayarlıyor)
Donanım,anakart uyuşmazlığı (telefonum ilk servise gittiğinde anakartını ve imeisini değiştirdiler,problem bundan kaynaklanıyor olabilir)
Versiyon güncellemesinden kaynaklı bir hata (telefonum servise gitmeden önce eski bir versiyon yüklü idi. servisten ilk geldiğinde versiyon güncellendiği ve yükseltildiği not olarak düşülmüştü)
Komik olan şey şu ki; yaklaşık 1000 tl yi veren ben,yetmemiş gibi hatalarıyla uğraşan ben,arama yaparken yada arma cevaplarken maymun olan yine ben ama nokia yı da bırakamayan yine ben!! Aşk böyle birşey olsa gerek!?
Tüm nokia severlere sevgiler ve saygılar...