N73 Arıza Bilgili Arkadaşlar İçeri !!!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

kayacan93

Üye
    Konu Sahibi
N73 Arıza Bilgili Arkadaşlar İçeri !!!
Arkadaşlar n73 türünde Symbian telefonlar bildiğiniz gibi çok ağır açılıyor.Geçen telefonunn şarzı bitti şarza taktım ve telefonu açtım.Açılırken aşırı çok bekleyince bende bataryayı çıkararak telefonu kapattım ama tekrar açmayı denediğimde açılmadı.Bu olaydan bir kaç gün önce telefonu yüksek bi yerden düşürmüş ancak çalışır durumu devam etmekteydi ve olay günü telefon sıcak bir ortamda bulunmuştu.Arkadaşlar şimdi bu olaylar sonucunda telefonda ne gibi bir arıza olmuş olabilir.

Bilgili Arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

--------------- Ekleme ---------------

Arkadaşlar bu olay olduktan 1 gün solra tel in içini sökerek 3G kamerasının ,Ekranın ,Tuş takımının soketlerini çıkartım taktım.Sonra telefon sim kart ve hafıza kartı olmadan çalışmaya başladı fakat telefon tamamen açıldıktan sonra hafıza kartını taktığımda hafıza kartını okuyorudu ama telefon kapalı ike hafıza kartı da takılı ise açılmıyordu.Sim kart içinde aynı şeyleri söyleyebilirm.Telefonu o halde açtım ve şarz ı fulledim ama yasklaşık 5-6 saat kadar çalıştıktan sonra telefonu kapattığımda hiçbir şekilde telefon açılmadı.

Telefon Amerikadan almıştım garantisi yok :(
Telefonu en kısa zamanda teknik servise götürmelimiyim.Bu konudada bilgi verirseniz sevinirim.

rapper38

Üye
Arkadaşlar n73 türünde Symbian telefonlar bildiğiniz gibi çok ağır açılıyor.Geçen telefonunn şarzı bitti şarza taktım ve telefonu açtım.Açılırken aşırı çok bekleyince bende bataryayı çıkararak telefonu kapattım ama tekrar açmayı denediğimde açılmadı.Bu olaydan bir kaç gün önce telefonu yüksek bi yerden düşürmüş ancak çalışır durumu devam etmekteydi ve olay günü telefon sıcak bir ortamda bulunmuştu.Arkadaşlar şimdi bu olaylar sonucunda telefonda ne gibi bir arıza olmuş olabilir.
Bilgili Arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

Arkadaşlar bu olay olduktan 1 gün solra tel in içini sökerek 3G kamerasının ,Ekranın ,Tuş takımının soketlerini çıkartım taktım.Sonra telefon sim kart ve hafıza kartı olmadan çalışmaya başladı fakat telefon tamamen açıldıktan sonra hafıza kartını taktığımda hafıza kartını okuyorudu ama telefon kapalı ike hafıza kartı da takılı ise açılmıyordu.Sim kart içinde aynı şeyleri söyleyebilirm.Telefonu o halde açtım ve şarz ı fulledim ama yasklaşık 5-6 saat kadar çalıştıktan sonra telefonu kapattığımda hiçbir şekilde telefon açılmadı.

Telefon Amerikadan almıştım garantisi yok :(
Telefonu en kısa zamanda teknik servise götürmelimiyim.Bu konudada bilgi verirseniz sevinirim.

Konu üzerinden bayağı bi zaman geçmiş ama ben de bir kaç bişey eklemek istiyorum izninizle.Yeni başlık açma gereksimi duymadan.N73-1 kullanıcısıydım taki bozulana kadar.Bilgisayar tekniğinden donanımsal ve yazılımsal olarak anlıyor olmam kadar telefon konusuna yabancıydım.Birgün telefonun internetinden indirdiğim dosyadan sonra (ki bunu 3g hattın sürekli kopması yüzünden )bağlantı ayarlarından edge yi seçip ''Telefon yeniden başlatılıcak tamam mı?'' Sorusuna tamam diyip kapanıp açılmasını bekleyerek yapıyordum.Arıza günü aynı soruya ewet dedim telefon hoparlörlerinden garip bir patlama sesi gibi bişey duyuldu sonra yeniden başlamadı.Klasik yolları denedim,aküsünü söküp taktım açılmadı.Biraz inceleyince aküsünü taktığımda bu uyku modu lambası ve ortam algılayıcısı yerinde ki mavi ışığın hafif yanıyor olduğunu gördüm.Power tuşuna bastığımda söndüğünü ama telefonun açılmadığını farkettim.Teknik bilgilerime dayanarak arızanın,donanımsal olduğunu hemen anladım.Nette epey bir araştırdım ama böyle bir arızaya denk gelen veya belirten,bulamadım.İşimi sağlama almak açısından tescilli bir nokia servisi arayışına girdim bulunduğum şehirin garipliği yüzünden bunada kolay ulaşamayınca bir kaç telefoncu gezip,sorup tiplerinden ve teknik konuşmalarından arıza ile ilgili değerlendirme yapıp en sonuncu uğradığım yere bıraktım (bırakmaz olaydım).Orda bulunan çoçuk 20 lira borcun olur 1 saat sonra gel al dedi(şaşırdım ama ...) (belki böyle bir arıza onarımı konusunda tecrübelidir diyerekten(DEME..!! DEME BE!):P Güvenip bıraktım.süre sonunda döndüğümde tezgah üzerinde kapakları çıkık elinde uğraşıyormuş görüntüsü vererek bişeyler yaparken gördüm.İlk dikkat ettiğim çalışan telefonun n73-2(Müsic edition)olan modeline ait yeşil temaydı.Aynı telefonla bir kaç versiyon güncellemesi yaptığımdan,enine boyuna herşeyini iyi bildiğimden izin isteyerek direkt kısayol müzik tuşuna bastığımda menü değil müzik çalar açılıp şüphemi doğruladı,tamir edilmemiş içerisini değiştirmişti arkadaşımız.Kötü haberleri bukadarla kalmadı elbette:)ARKADAŞIM..!!! Bunun imeyisssi bozulmuş!! arka kameran çalışmıyorrr!!!! sonracımaaa usbden görmüyorda(Ee dedim ben bi yes no ile bukadar haltı başarmışım,sen bukadar haltın olduğu şeyi çalıştırmayı nasıl başardın birader?okudun mu? üfürdün mü?)1 Nokia 73 ve bu tip yeni sistemde çıkan telefonların İMEi kodlarının makina içerisine (çakılı) chipsetlerle entegre edildiğini biliyordum.Bu telefonun imei no'sunu başka bi telefona clone lamaya çalışılmadan kapanmadığınıda biliyordum.Alıp eve geldim rapor hazırlamaya başladım gözlemlerimi paylaşayımda nokia nın teknik servisinin bile (ben anlamıyorum abi) muhabbetleriyle karşılaşıp canınız sıkılmasın.N73-1(normal)Klasik mavi tema açılır menü tuşu (kod ve yazılımlarıyla oynanmamış orginal hali)Yan kamera,deklanjör tuşları Mavi ışımak ta?versiyon sorgulamasında nokia n73-(1) diye geçmekte.Gelelim müsic edition olanına.Yazılım sorgulamasında nokia n73-(2) diye geçer açılır menü tuşu,direkt müzik çalara girer,deklanjör volüme tuşları BEYAZ ışır.Yazılımsal olarak üzerinde oynama yapmışsanız bile donanımsal olarak bir kaç yerinden makinanın ne olduğu anlaşılır.Ben İmei,raporlar,kayıtlar ne var ne yok (Allah ne verdi) herşeyi en ince ayrıntısına kadar fotoğraflayıp dökümanlayıp savcılığa suç duyurusunda bulundum beklemekteyim arkadaşlar.Fazlada uzatmadan bitirmem gerekirse kaygılarım var? kendimden ve yaptığım şeyden değil,Ülke adaleti yargının işleyişi malum,süreci mahkeme sonucunu ve karşılaştığım şeyleri burda sizlerle paylaşmak istedim.Faturasız,imzasız etiketsiz ürün tamiri yaptırmayın yinede herşeyi usulüne uygun yapıpta dolandırılmaya çalıştıysanız üzerine üzerine gidin.Zahmet eden okuyan yorum yazıcak olan arkadaşların ellerine gözlerine sağlık.

rezolar

rezolar

Üye
[COLOR=""][SIZE=""]telefonumun pılı şişik n73 benimde.telefonum.acılıodu.ama.şimdi .açılmıo.neden.acaba.[/SIZE][/COLOR]

USAForever

USAForever

Üye
teknik servis çok para alıyor ama tek çözüm.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt