N72 ekran sorunu..

Sponsorlu Bağlantılar

uA_Y_C_A

Üye
    Konu Sahibi
N72 ekran sorunu..
Merhaba arkadaşlar..

Öncelikle iyi akşamlar..

Benim telde bir sorun oldu....Ekran sadece beyaz ekran gösteriyor...Kapa aç yaptım Tel açılırken haFİF ekran gider gelir ya o oluyor ama Ne NOKİA yazısı geliyor nede normal tel ekranı Ses felan geliyor...Ama renkli görüntü yok sorun sizce ne olabilr..

Teşekkürler.

2.kez konu açtığım için maruz görün...Yardıma acil ihtiyacım var..çünkü tel bozuldu.

--------------- Ekleme ---------------

telden ses geliyor derken...tel açılıyor...yani...açılış tonu felan var.

Karahasan

Karahasan

Emekli Yönetici
Format at düzelir.

uA_Y_C_A

Üye
    Konu Sahibi
nasıl atacağım ki telin ekranı yok....birde hard mı soft mu

Karahasan

Karahasan

Emekli Yönetici
Tel kapalı iken * 3 arama tuşu açma kapama turlarına tel kapalı iken baş elini hiç alma tel açılana kadar bu şekilde hard format atmış olursun.

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Telefonuna hard format at , eğer düzelmezse telefonun kapağını aç ekran yolu giriş soketini ve ekran yolu soketini bir fırça yardımıyla güzelce temizle...Eğer mümkünse temizlerken tiner kullan... Ama bu riskli bir iş daha önceden yapmadıysan tavsiye etmem çünkü ekrana tiner girerse ekran gider...

uA_Y_C_A

Üye
    Konu Sahibi
abi ben bu giriş soketini göremiyorum yaa.

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Bi dakka dostum resmi bulup ekleyeyim yerini göstericem...

uA_Y_C_A

Üye
    Konu Sahibi
tamam ...teşekkür ederim şimdiden

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Dostum birtürlü resim bulamadım...Eğer mümkünse yarın öğleden sonra resmi ekleyip yerini sana göstereyim...Benim arkadaşta N72 var aynı sorun olmuştu ve bu şekilde halletmiştim...Arkadaşımı yarın öğleden sonra görebilirim o yüzden resmi öğleden sonra ekleyebilirim...Kusura bakma...İyi geceler...

uA_Y_C_A

Üye
    Konu Sahibi
olsun abi iyi akşamlar..bende bir arkdaştan 2 resim var onalrı ekleyeyim belki ordan gösterebilirsin?

bilenler yardım edebilirmi arakdaşlar...

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici

Dostum burada gösterdiğim yerleri ekranı çıkardıktan sonra tiner yardımıyla temizle...Yalnız ekrana tiner bulaştırma...Ekran tamamen bozulabilir...Ekran yolunda ve bord üzerinde tıkanmalar varsa sorunun düzelir...Ama daha farklı sorunlarda olabilir...Eğer yukarıda bahsettiğim işlemi daha önce yapmadıysan tavsiye etmem...Ekran hibritinde de sorun olabilir...Eğer sorunun düzelmezse parça değişilerek düzeltilir...Bunu içinse iyi bir tamirci bul derim...Kolay gelsin...

uA_Y_C_A

Üye
    Konu Sahibi
abi o kısmı kaldırırım ama sonra kırılma olmaz değil mi ? :D

sadece fırça ile temizleyeyim ben ama olmazsa tamirciye gideyim dimi?

bence hibridden sorun kırılmıştır....o ne kdar tutar bana acaba biliyor msun sen ?

o kısmı kaldırıp sildim fırça ile şimdi ama sonuç aynı tiner zaten bende yok şuan....o hibrit fiyatı neolur acaba ona göre gideyim bi tamirciye...birde şunu sorayım Kvk ya felanmı gideyim yoksa biraz kaliteli normal telefoncuya mı?

fanat1

fanat1

Üye
uA_Y_C_A dostum eger arkadaşımızın dedigini dene olmadıysa bide ekran entegrelerine parmagın yardımı ile bastır ve 15 sn bekle eger ekran gelirse entegrelerde temassızlık var demektir. Eger gene gelmediyse ekranı degiştirmen lazım çünkü aynı sorun bendede var. Bozuk bozuk kullanıyorum. Ekran gittigi zaman entegrelere yada soketin üzerine bastırıyorum biraz sonra ekran geliyor :) ekran degiştirmek sana yaklaşık 60 65 yada 70 e mal olur :S bu konuda yaplacak bişey yok ne yazıkki ya yapıtırırsın yada getirirsin bana ben oynarım orasıyla burasıyla :P hadi kolay gelsin..

hacım17

Üye
hafıza pilinin yanındaki iki direnci değiş dostum yüzde yüz ok

tufan00752

tufan00752

Üye
merhaba ben club nokia teknisyeniyim. ekranda sadece beyaz ışık yanıyorsa ve açılış sesi yoksa cihaz APE hatası vermektedir.bunu senin yapman zor çünkü ısı tabancası ve sağlam bi işcilik gerektiriyor. ama basit bi arıza. düzeleblir.

123adil

123adil

Üye
aynı sorun bendede war bılen kisi söylesin yaw

ecel54

ecel54

Üye
gecenlerde boyle bir hatadan dolayi bana bi akrabam geldi telefonu n73. Hafiza kartina virus bulasmisti ve sadece hafiza kartsiz calisiyordu. Bende hafiza kartsiz telefonu actim usb kablosunu hazirladim pc'ye takmak icin ve hafiza kartini taktim. Hemen sonra kabloyu pc'ye ortam yurutucusuyle bagladim (veri aktarmasida olur ama pc suite olmayabilir hatsiz terciginde kullanilacak bir baglanti lazim ) bagladi fakat baglanmadi ama hafiza karti cikartilmis gibi oldugu icin virus aktif hale gelmedi (baglanmamasi telefon ayarlarindanda olabilir). Kabloyu cikardim ve hafiza karti yuklenirken hafiza kartini cikart dedim ve boylece virus aktif hale gelmedi. Sonra x-plore yardimiyla onemli resim vb. Dosyalari bluetooth ile baska bir telefona attim.x-plore yardimiyla diyorum cunku galeriye girince bir sure sonra hata veriyor.sonra ilk hafiza kartina sonrada telefona hard format attim ve normal olarak duzeldi. Senin anlattiginla ayni sorun sadece nokia yazisi geliyormus bi dene onemli bilgilerin varsa.

ben yanlis okumusum. Nokia yazisi geliyor okudum gelmiyormus. O telefonda geliyordu.sorun diger arkadaslarin dedigi gibidir heralde en iyisi bi tamirciye getir

punqermojo

Üye
ayenn bnde tlefonun içini silerken ordaki beyaz şye dokunmuştm vee ekran beyazladı düzeLdi ve ogünden beri krlumdan bitürLü :D siLmdim :D

punqermojo

Üye
aynen öLe üsdeki resmde sarı yeri tırnagının ucuyla kaldır

brlkbek

Üye
Slm bende n 76 var. ilk önce ekran ışığı gitti.tamirciye gitti 2defa .Sonrasında ise flex kablo değiştirdim. ışık geldi ama ekran görüntüsü yok. Telefon açılıp kapanıyor. Hatayı bulamadı. Çok sinirliyim kırcam bu teli.. Lütfen yardımcı olun..Şİmdiden teşekürler

Takipçi Satın Al

Üst Alt