Mürekkep fabrikasındaki yangın korkuttu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
NoScatter

NoScatter

Üye
    Konu Sahibi
Mürekkep fabrikasındaki yangın korkuttu
İZMİR'in Kemalpaşa İlçesi'nde, bir mürekkep fabrikasının bahçesindeki boş solvent varillerinde meydana gelen patlama sonucu çıkan yangın paniğe neden oldu.

Alevlerin, 25 metre uzaklıktaki solvent tanklarına ulaşmadan itfaiye ekipleri tarafından söndürülmesi olası bir faciayı önledi.

Ulucak, Atatürk Mahallesi, 80 Sokak No: 4'teki, 4 bin metrekaresi kapalı 20 bin metrekarelik alanda kurulu DMS Daş Mürekkep ve Kimya Sanayi Fabrikası'nın bahçesindeki boş solvent varillerinden birinde bugün saat 10.00 sıralarında nafta sıkışması sonucu meydana gelen patlamayla birlikte yangın çıktı. Alevler kısa sürede bahçedeki yaklaşık 3 bin boş solvent variline sıçradı.

Fabrikada çalışan 15 işçi, yangın tüpleriyle alevlere ilk müdahaleyi yaptı. Bu sırada olay yerine gelen İzmir Büşükşehir Belediyesi'ne ait bir arazöz ve su tankının da su ve köpük sıkarak alevlere müdahalesiyle, alevlerin 25 metre uzaklıktaki dolu solvent tanklarına ulaşmadan kontrol altına alınması olası bir faciayı önledi. Araları kepçe yardımıyla açılan varillere itfaiye ekipleri su sıkarak soğutma çalışması yaptı.

Nafta nedir?

Nafta, ham petrolün atmosferik koşullarda damıtılması sırasında elde edilen renksiz, uçucu ve yanıcı sıvı hidrokarbon karışımlarına verilen bir addır. Nafta kimyasal olarak parafinik ve aromatik hidrokarbonlardan oluşur. Nafta, yaygın olarak solvent (çözücü) ve diğer maddelerin üretildiği bir ara ürün olarak kullanılır. Teknik açıdan arabalarımızda kullandığımız benzin ve kerosen nafta grubu karışımlar arasında yer alır.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

haydaravısyon
Cevap
0
Görüntüleme
442
haydaravısyon
yavuzkaraca
Cevap
1
Görüntüleme
388
>Pessimistic.
doctorrr
Cevap
2
Görüntüleme
549
Nextman
Haydar
Cevap
7
Görüntüleme
580
papakudioflu


Üst Alt