Multimedia Hoparlör Seçimi ve Kullanıcı Görüşleri

Sponsorlu Bağlantılar

Speedy

Speedy

Üye
    Konu Sahibi
Multimedia Hoparlör Seçimi ve Kullanıcı Görüşleri
Evet arkadaşlar bir çok arkadaşımızın ortak sorusu pc ile uyumlu ses sistemi ne olabilir? Birden çok seçenek mevcut 2.0 kanalmı stereo ağırlıklı yada 5.1 çıkışlı bir sistem mi?İşin özüne gelirsek pc ile uyum için 5.1 kanallı surround özelliklere sahip sistemler daha makul olmakta nedenini sorarsanız.Çünkü ses 2.0 kanaldan dinlenir mantığı pcde biraz zor olmakta stereo ses zor yakalanmakta arada bir anfi olmadığı sürece bu yüzden pcmizi ses kartı ile ses akımlarını güçlendirerek ayrıca bu kartların teknolojileri ile birleştiğinde((( DAC(Digital Analog Converter)-EAX(Environmental Audio Extensions)-DTS(Digital Theater Systm)-Dolby Digital gb ayrıca Creative firmasının kendisine ait teknolojileri Cmss-3D-24-Bit Crystalizer))) güzel bir ambians oluşturma seçeneği ile karşı karşıya kalmaktayız.

Bu gb özellikler ile neredeyse sinema ortamını evlerimize taşımaktayız.Peki hangi sistem denilebilir.Bu soruya gerçekten cevap zor,çünkü ses sistemleri dünyası içinde o kadar çok seçenek var ki seçim zor olmakta.Bu yüzden daha çok Tv veya dvd filmler izlemeyi tercih ediyorsak bir kere yatırım yapıp bütünleşik bir sistem tercihine yönelmeyi seçebiliriz.Tabi diğer bir düşünce film kadar müzik dinlemeyide seviyorsak o zaman ileriye yönelik eklemelere izin verilecek bir sistem toplayabiliriz.Tabi uygun bağlantıları kullandığımız sürece.Tabi evimizin ortamınıda göz önünde bulundurarak bu değerlendirmeleri yapmalıyız.Evde sinema keyfini yaşamak ayrı bir tat bu yüzden kuracağımız ev sineması yada müzik sisteminin türü ile ilgili bir kriterde sistem için belirlediğimiz mekanın büyüklüğü ve konumudur. Unutulmamalıdır ki, Ev Sineması Sisteminin (Home Cinema) fazlaca değiştirilemeyen bir yerleşim düzeni vardır. Bu nedenle sistemi kurmadan önce yapmanız gereken ilk adım, alacağınız cihazları sanal olarak evinizde yerleştirmektir. Hoparlörlerin ikisi televizyon yanlarına,(Front) ikisi izleyicinin arkasına,(Rear) merkez hoparlör(Center) televizyonun üstüne veya altına, subwoofer ise sağ alt yada sol alt köşeye frontların öününe yerleştirilerek güzel bir performans alınabilir.Ayrıca bu dağılış biçimi ile Dolby Digital - DTS - THX gb kodlamalar ile film sahneleri evinizde canlanmakta.Örnek olarak:


Gelelim bu performansı bizlere sunucak sistemlere:

Son zamanlarda ev kullanıcıları tarafından gerek desteklediği formatlar(Thx-Dts vb...) gerek dizaynı ve sahip olduğu decoderı sayesinde Logitech firmasını bizlere sunduğu5+1 sistem ''Logitech Z5500 THX 505 Watt''



Creative firmasının geliştirdiği S750 Modeli:


Klipsch ProMedia GMX D-5.1 System:

Microlab 5.1 X25:

ALTEC LANSING FX5051:

Gb ve bir çok marka diyebiliriz ama en çok tercih edilen şu anda piyasa fizibilitesine göre ''z5500''denilmekte kullanıcı seçimleri bu yönde bir ilerleme göstermekte.Ölçü olması gereken sizin kulağınızın söylediği doğrulardır. Dolayısıyla satın almayı düşündüğünüz sistemi size dinletebilen marka veya satıcılar tercih edilmesidir. Bu daha sonra pişmanlık duygusu yaşamamak için yapmanız gereken, satın alma öncesindeki belki de en önemli adımlardan biridir.Çok fazla para harcanarak kurulmuş bir sistem her zaman en iyi performansı vermeyebilir. Bunun yerine alınan cihazların birbirine uyumu öngörülerek kurulmuş, fakat daha az para harcanmış bir sistemle de iyi sonuç elde edilebilir.Bu yüzden tercihlerimizi dikkatli yapmaya tercih göstermeliyiz...

Bu gb sistemlerde müzik dinlenir mi sorusu?
Gayette güzel dinlenir.Kişiden kişiye göre değişir ama kendi yorumumdur.Z5500 setine sahibim ve performansı sizler ile paylaşıcak olursam 5 kanaldan aynı anda gelen sesler dinleti zevkini kat kat katlamakta eğer ki sistemimizi güzel bir ses kartı ilede beslersek bu durum daha da güzel olmakta.Optic bağlantı sayesinde dinlenilen dts formatlar ayrı bir haz çevresel ses yayılımı seslerin derinleştirilmesi ve berraklık bir bütün halinde çok güzel müzik performansı sunabilmekte.
Bu yazıyı yazmamın amacı kafasında soru işaretleri olan arkadaşlara yada evlerine sistem kurmayı düşünen arkadaşlarımıza yardım amaçlıydı herkesin hayalinde ki sisteme ulaşmasını dilerim.Yazmadığımız yada performansı hakkıında bilgi sahibi olmadığımız ürünleri bizler ile paylaşır sistem arayışı içinde olan arkadaşlarımız yardımcı olursak film ve müzik zevkimizi daha iyi karşılayacağımızdan hiç şüphemiz olmasın :oke:
 
  • Beğen
Tepkiler: BaykusReis ve deli_oğlan


Quattro

Quattro

Üye
Evet işin pir i olan arkadaşım olayı çok güzel açıklamış. Z5500 gerçektende mükemmel bir seçim olur hele birde yanında en kötü orta seviye bir ses kartıda alırsanız işte ozaman gerçek müzik dinleme zevkine varabilirsiniz. Onboard dan aldığınız sesla karşıalştırmayın bile:). Önümüzdeki ay Z5500 almayı düşünüyorum işte ozaman gerçek trance müzik dinleme tadına kavuşup hakikatten transa geçebilirim....
 
Speedy

Speedy

Üye
    Konu Sahibi
Z5500+bir de creative extreme music ikilisi çok iyi iş yapmakta ama oyun yada film içinde bütün isterim denirse x-fi gamer yada daha üzt seviye fatal1ty yada x-fi elite pro tercihi ile z5500 çok iyi bir seçim olur hem film hemde müzikleriniz için ayrıca 188 watt olan subwooferı çok tatlı bassları ile:oke:
 
Ozan

Ozan

Admin
Bizzat z5500 sistemi yerinde görmüş biri olarak, tek kelime olarak şahane demek gerekiyor.

Görünüm, tasarım ve ses kalitesi, özellikler gerçekten bir numara yapıyor fiyatına göre özellikle.

Müzik dinlemek, film izlemek ve oyun oynamak gerçekten çok daha keyifli.
Bu sistemden sonra, normal ses sistemleri ile müzik dinlediginizde farkı açıkca hissediyorsunuz tabiki bu sistemi onboard yada kalitesiz bir ses kartı ile dinlemek pek birşey kazandırmayacaktır. İyi bir ses kartı ile, ses dinleme keyfinizi arttırıyor . :oke:
 
evoix

evoix

Üye
kardeş bence en iyisi bi subwoofer iki jvs oval tabi bide anfi ister buna ben dizdim yukarıdakilerden çek daha iyi bass vuruyor ama biraz masraflı bi iştabi zevkide başka oluyor
 
Speedy

Speedy

Üye
    Konu Sahibi
Tabi kuşkusuz güzel sistem olur ama dediğin gb maddiyat işi yukarıda ki modeller pc de ses için film gb özellikler tabi ses dendimi aslında 2 kanal ama ne yapalım durum neye el verirse onları almaya çalışmak en iyisi gb:oke:
 
dj_falcon

dj_falcon

Üye
creative mukemmel valla
 
alemburda

alemburda

Üye
bi dergide dünyanın en büyük subwoofer görmüştüm adamlar ilk denemelerinde subwoofer batlamış ancak 2. denemelerinde iyileştirme yapılıp çalıştırabilmişler adamların boylarından büyüktü :ehe
 

speed_ugur

Üye
ark bende 1000wattlık jbl var ben bunu nasıl pcye baglarım
 

haydar_007

Üye
tabiki logitech z5500 burda tek seçim vardır o da tabi hastalığı olana z5500 komşun yoksa onu alacaksın evi temelinden sarsacaksın o kadar..........
 
dede147

dede147

Üye
görmemişin bir z5500 ü olmuş hifi ürünlerini bile görmezden gelmiş (tamam bilader z5500 optik cıkışlar sayesinde iyi olabilir ama bu kadarda abartılmazki:nono:
 
deli_oğlan

deli_oğlan

Üye
benm önerdiğim sistem ise:
osawa osw-9900A;
 
deli_oğlan

deli_oğlan

Üye
bide arkadaşlar z5500 almışsınız ağzınıza onu geveleyip duruyosunuz;
alın size z5500den daha iyi bir sistem;
gigaworks g500


310 watts total RMS power
* Front : 36 watts RMS per speaker
(Measured @ 8 ohms @ 10% THD @ 180Hz to 20kHz, two channels driven)
* Rear : 36 watts RMS per speaker
(Measured @ 8 ohms @ 10% THD @ 180Hz to 20kHz, two channels driven)
* Center : 36 watts RMS
(Measured @ 8 ohms @ 10% THD @ 180Hz to 20kHz, one channel driven)
* Subwoofer : 130 watts RMS
(Measured @ 6 ohms @ 10% THD @ 35Hz to 180Hz, one channel driven)
620 watts total Peak Power

bunlar özellikleri,arkadaşlar bakmadan konuşmuyorum,bir mağazada iki sistemde yanyana duruyordu deneme şansım oldu ikisinide ve bu sistem z5500den daha kaliteli daha güzel..tavsiye ederim..;)
 
Speedy

Speedy

Üye
    Konu Sahibi
Tabi her fikre saygımız varda değerler z5500e yakın ama aynı diyemeyiz ama tabi diğer eksi yanı dijital decoderı olmaması buda z5500ü biraz daha öne çıkarıyor 550 watt rms değeri ile G500 310 watt diyoruz çünküo yüzden bende z5500ü övenlerden biriyim bende :oke:



Toplam Güç (RMS): 505Watt
Uydular: 2×62Watt ön, 2×62 Watt arka ve 69Watt merkez toplam 317Watt.
Subwoofer: 188Watt
Maksimum ses şiddeti: 115dB
Frekans aralığı: 33Hz-20KHz
Sinyal gürültü oranı: 93,5 dB
Dolby Digital çözücü
DTS çözücü (96/24)
Dolby Pro Logic 2


Bağlantı çeşitleri:
  • Analog
  • Koaksiyel
  • Optic
 
deli_oğlan

deli_oğlan

Üye
arkadaşımj değerlere göre z5500 burda yüksek gözüküyo ama ikisinide dinleyen biri olarak g500 kulağıma daha güzel geldi...
 
Speedy

Speedy

Üye
    Konu Sahibi
Tabi zevkler ve renkler tartışılmaz ama z5500 kullanıcı sayısı g500e göre açık ara önde tercih sizlerin tabi.:oke:
 
dede147

dede147

Üye
z5500 üretimi durdu herhalde artık satışı göremiyorum
 

ALPER6969

Üye
SEVGİLİ ARKADAŞLARIM...MESLEĞİM ELEKTRONİK...2006 YILINDAN BERİ Z 5500 KULLANMAKTAYIM...Z-5500 EN İYİ SES SİSTEMİ DEĞİL TABİ Kİ...AMA BU PARAYA GÖRE BU KADAR KALİTELİ SİSTEM YOK...BAĞLANILABİLİRLİĞİ(ANALOG+DİJİTAL+ONBOARD DECODER),KULLANICI ARA BİRİMİ,GÜCÜ VS...ÜSTELİK BEN ALDIĞIM ZAMAN 750 TL İDİ...ŞİMDİ İSE 900-1000 TL ARASINDA DEĞİŞİYOR...GERİSİNİ SİZ DÜŞÜNÜN BU ALET DEĞERİNDEN BİLE ÖDÜN VERMİYOR...KISACA Z-5500 TARTIŞILMAZ ALINIR...BENCE CREATİVE GİGA SERİSİ YANINDAN BİLE GEÇEMEZ...ALACAKLARA ŞİDDETLE TAVSİYE EDERİM...NOKTA:bann:
 

Super_MarıO

Üye
ark bende 1000wattlık jbl var ben bunu nasıl pcye baglarım
Ben araba anfisi ile bağladım.Yani, Pcde bildiğiniz otomobil ses sistemi var.Bunun yanında kendinden anfili midlerde var.Toplamda 8 adet mid hoperlör 1 adet 30cm subwoofer 8+1'lik bir sistem diyebiliriz.Besleme olarakta 10 amper adaptör + 1500 watt'lık bir anfi kullanıyorum.Logitech z5500'e oranla daha ucuza kapattım diyebilirim :oke:
 

Benzer Konular

Cevap
0
Görüntüleme
765
Buğra
Cevap
12
Görüntüleme
951
gonyalı


Üst Alt