Müjde! İthal Hemşire Geliyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
greenmile

greenmile

Üye
    Konu Sahibi
Müjde! İthal Hemşire Geliyor
Sağlık Bakanı, sağlık sektöründe çalışan sayısının yetersiz olduğunu vurgulayarak kanunen yasak olan yabancı doktorun yanı sıra yabancı hemşirelerin de ülkemizde çalışmasıyla ilgili düzenleme yapacaklarını söyledi.

Habertürk gazetesinin haberine göre Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye'de sağlık sektöründe insan gücü sayısının yetersiz olduğunu, bunu önlemek için kanunen yasak olan yabancı doktor ve hemşire çalıştırılmasıyla ilgili bir düzenleme yapacaklarını söyledi.

Akdağ, "Bizde 100 bin kişiye 160 doktor düşüyor, Avrupa'da bu sayı 350'lerde. Bizde her 100 bin kişiye 200 civarında ebe-hemşire düşüyor, Avrupa'da bu sayı 700'ün üzerinde. Üstelik Türkiye'de yabancıların gelip doktorluk, hemşirelik yapması da kanunen yasak. Bu yasağı kaldıracağız" dedi.
Akdağ, tam gün düzenlemesi konusunda YÖK'le bir anlaşmaya vardıklarını belirterek şunları söyledi: "Prensipte anlaştığımız husus şu: Öğretim üyesi, üniversiteyle tamamen ilişkisini koparacak; ayrılmak, dışarıda çalışmak isteyen dışarıda çalışacak; ancak kendi fakültesinde 'sözleşmeli' olarak teorik ve uygulamalı eğitim yaptırabilecek." Sözleşmeli yöneticilik modeli üzerinde de çalıştıklarını aktaran Bakan Akdağ, "Bazı eski genel müdürlükleri de muhtemelen yeni kurumlar haline getireceğiz.
Mesela Türkiye İlaç ve Tıbbi Malzeme Kurumu ya da Türkiye Halk Sağlığı Kurumu gibi bazı kurumlar oluşturacağız" diye konuştu.

Kaynak :

pelın_

şimdi bişey diycem olmuycak yahu ne işimiz var yabancıyla kaşç tane hemşire belkide işsiz alsana kendi ülkenden vay arkaadaş
nereye gidiyoz ya

• Beğen
Tepkiler: vapur dumanı
kcsoft

kcsoft

Üye
türkiyede bir sürü üniversite kazanmiş atanmayi bekleyenler var olacak işmi bu yazik günah

• Beğen
Tepkiler: Tuba.Erva ve pelın_
haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
''BENİ TÜRK HEKİMLERİNE EMANET EDİN"

M.Kemal Atatürk

• Beğen
Tepkiler: pelın_
vapur dumanı

vapur dumanı

Üye
yorumdan kaçınıyorum...

RonaS

RonaS

Üye
Rusyadan Gelse Bari :D

Tuba.Erva

Tuba.Erva

Üye
ıtıraz edıldı sendıkalar tarafından umarım engellenır
gercı taslagın son halınde hala var ama ımzadan gecmedı henüz
gundem bukadar karıssıkken de zor gecer
fesat dusunmeyın yaa ne rusyası
kurtulun artık su sacma dusuncelerden..
önce elındekılerı atasın sonra dısardan eleman alsın ne geregı var

RonaS

RonaS

Üye
Rusların Hemşiresi Elleri Hafifmiş Tuba ondan Dedim

Tuba.Erva

Tuba.Erva

Üye
bellı oluyo ne amacla dedıgın merak etme
neyse bısey demıycem habere yorum yaptım ben .bukadar olay varken bıde bunu tartısamam sımdı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...